Reklama

Reklama

Vincent a konec světa

  • Francie Vincent (více)

Obsahy(1)

Vincent je citlivý dospívající chlapec se sebevražednými sklony a taky ekologický aktivista, který přivádí svou dysfunkční rodinu z Ghentu k šílenství neúnavnými pokusy snížit jejich uhlíkovou stopu. Je přesvědčen o tom, že se blíží konec světa, a tak se rozhodne odejít ze školy, přejít na přísně vegetariánskou stravu a připojit se k nejobskurnějším protestním skupinám. Když Vincentova extravagantní, bláznivá teta Nikki s rudými vlasy neochotně souhlasí, že ho vezme na výlet do Paříže, chlapec v tom vycítí příležitost k radikálnímu gestu. Ona ho však chce vyléčit tím, že mu ukáže krásy života, bez ohledu na své vlastní problémy. Netřeba dodávat, že to nepůjde tak lehce... (HBO Europe)

(více)

Recenze (11)

Plastík 

všechny recenze uživatele

Takže. Žádná komedie. Jen tragikomedie. My máme blondýny, Francouzi mají Belgičany, ekologičtí aktivisti mají svojí hodnotu ve světě kapitalismu, pokud ale mají správné vedení, co funguje v jedněch filmech, v dalších filmech to působí lacině až trapně, myšlenky o zkáze přírody jsou hodně silný, ale k ničemu, herečky jsou hnusný. O tom je tenhle film a nespoileruju. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film začíná nepovedenou sebevraždou mladýho Vincenta. Následně se ale rozjede poměrně ucházející komedie, která čerpá z toho, že se snaží vysvětlit, proč Vincent chtěl vůbec život ukončit. Žije totiž v tak rozvrácené rodině, že by to v ní chtěl ukončit snad každej, kterej má sklon k depresím. Co postava, to tak ujetý názory, že prostě chtě nechtě chcete vydržet až do konce, abyste zjistili, co si ti zjevové ještě vymyslí. I díky nim se to dá, ale i přesto to na víc jak na tři hvězdy nedosáhne. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi hláška hlavního hrdiny, že polovinu světové produkce jídla spotřebují zvířata a tak na snížení světového hladu by stačilo zbavit se poloviny zvířat. V tomto vtipném duchu je celý film. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme som rozmýšľal nad 5 hviezdičkami. Zo striedania francúzštiny a holandčiny som takmer dostal orgazmus. Rodinka bola super a niektoré vtipy boli špičkové (1. Predstav si, že si makrela. 2. Každý turista si myslí, že z každého okna v Paríži uvidí Eiffelovku.). Sadli mi takmer všetky postavy, ale hlavne bolo to vtipné celý čas a to sa vidí málokedy. Ak by rozvinuli rovinu so slečnou makrelou, idem na 5. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Z úvodu ma to nijako neoslovilo, ale postupne sa to vyvinulo. Film je o mladom aktivistovi, ktorý chce svoje presvedčenie výraznejšie demonštrovať ako väčšina. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Výkrik človeka (o pomoc) do Sveta (po francúzsky). Ch. Van Rompaey sa snaží spojiť depresívny prvky s „happy“ prvkami. Ten výsledok však nie je ono. Pre depresívny film (s porciou francúzskeho „happy“ pocitu) je to málo. A určite by pomohla aj kratšia dĺžka filmu. Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku sa zdalo že veselá a streštená teta Niky dáva filmu vysoký komediálny potenciál. Bohužiaľ ostalo len pri zdaní, že z filmu niečo bude.Vincent je mladý deprimovaný tínedžerský zmrd s nábehom na sebevraždu a z celej jeho rodiny už za zmienku stojí len jeho v celku pohodový otčim.Zbytok rodiny a osadenia filmu sú nesympatický looseri. ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát nedržím palce pubertiakom, ale rodičom. Záver skvelý a hlavne nečakaný. Páčili sa mi večné vtípky o Belgičanoch na pozadí francúzskych výčinov. ()

stone 

všechny recenze uživatele

Fakt s bídou 3*. Je to taková čekaná na to, co se z toho filmu vyvine, proležená občas dobrými hláškami. Jednou stačilo. ()

robbez 

všechny recenze uživatele

Synovec i teta se pokusí spáchat sebevraždu, ale oba se vzájemně zachrání a všechno dobře dopadne. Rodina má držet při sobě a všichni to nakonec pochopí. Je to celé poněkud přitažené za vlasy, hlavně aby se pořád něco "dramatického" dělo. Film má ovšem určitý francouzský šarm a vtip, což trochu vylepšuje celkový dojem. ()

Reklama

Reklama