Reklama

Reklama

Dear Zindagi

  • Indie डियर ज़िन्दगी (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Kaira (Alia Bhatt) je ambiciózní kameramanka, která by ráda točila filmy, ale zatím jí nabízejí jen záskoky nebo reklamy. Ještě větší potíže má v osobním životě, kde si nechce nikoho pouštět k tělu, a tak její milostné vztahy krachují jeden za druhým. Až návštěvy u psychologa Jehangira Khana (Shahrukh Khan) pomůžou Kaiře vyznat se ve vlastních emocích. (rikitiki)

(více)

Recenze (14)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak on už i SRK se zvedá ze sedu s hlasitým heknutím? Doufám, že to měl jen v roli. Snímek je psychologické drama, dost možná bořící společenské tabu, že návštěva psychologa je důkazem vlastního šílenství. Je to i milostný příběh. Přestože jsem při účasti SRK čekala trochu jiný průběh, dívka se nakonec zamiluje do toho nejdůležitějšího, do čeho může. Atmosféra je odlehčená, přes rodinná dramata v minulosti, dává naději do budoucna. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Joj no čakal som viac. Pozitívne ohlasy, režisérka English Vinglish a ono je to vlastne pomerne rutinná záležitosť bez akýchkoľvek prekvapivých zvratov, alebo pamätnosti. Takýchto návratov domov som videl nespočetne veľa. Patria medzi jedny z mojich najobľúbenejších príbehov vo všeobecnosti. Ale tu skrátka nemôžem dať väčšie hodnotenie hoci Alia Bhatt je v pohode a kupodivu aj relatívne umiernený Shahrukh Khan. Na to aby som mal naozaj pocit, že to niečo znamená potreboval som väčší boom okolo kroku dopredu, a hlavne aj ten návrat do minulosti tam musí mať nejakú silu. Od neho to síce išlo k lepšiemu ale prišlo to too little too late. Všetky cheerful tváre na konci sú síce pekné, ale celá ta cesta k nim je kostrbatá a pomerne nudná. Nevadí. Ústredný song ale mega v pohode, prostredie Goi tiež a ja si idem kúpiť nejaké super kreslo :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Alia Bhatt a Shah Rukh Khan vypadají dobře a dobře hrají a tvůrci to o nich vědí, takže nám je dává kamera na zlatém podnose. Jejich debatní scény jsou vlastně tím nejlepším ve filmu a oba předvádějí zajímavé, uvěřitelné herectví, kdy je vidět, že takové postavy si prostě můžete snadno zamilovat. A proč ne. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zas som sa raz prepočítal v mojich očakávaniach. Podľa popisu a toho boomu, ktorý spôsobil tento film v Indii, som čakal predsa len niečo oveľa lepšie. Rozjazd pomalý, v podstate celá prvá polovička veľmi slabučká, potom sa to už celkom rozbehlo, malo to viacero sľubných momentov, pri ktorých som myslel, že príbeh sa konečne uberá nejakým zmysluplným smerom, ale zakaždým ten náznak nadšenia zmrazil nasledujúci priebeh deju. Pointa, ktorá sa odkrývala v poslednej pol hodinke bolo asi to najlepšie z celého filmu, ale inak dosť vlažné a v mnohých ohľadoch priemerné, hoci potenciál scenára bol určite namierené k vyšší métam. Za mňa 2*, bohužiaľ. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tento film je ako milé pohladenie po duši, žiadne bombastické scény, príjemná hudba, piesne doslova vpletené do filmu, natočené jemne a pekne so zmyslom pre detail. Alia sa na túto úlohu celkom hodila (zložitá povaha intelektuálky s problémami z destvtva, ktoré si preniesla do všetkých vzťahov v dospelosti) a Shah Rukh bol iný, ako ho zvykneme vídať, ale dobrý, zjavne vekom zreje ako víno (toto bol asi prvý film kde ho nikto nezmlátil a ani on nie, vďaka Bohu :-) ) . Jediné čo mi v tomto filme chýbalo bolo nejaké to romantické naplnenie, aj keď to ako sa Jugovi zivla stolička keď Kaira odchádzala, dáva tušiť, že možno za iných okolností v inom čase, kto vie :-) Rozhodne stojí za pozretie .... ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som sa nevedel rozhodnúť medzi 2-3 a neskôr som mal rovnakú dilemu medzi 4 a 5. Je to opäť niečo úplne iné, viac psychológie, menej romantiky a žiaden tlak na pílu. Odpúšťam aj občasnú afektovanosť tej hlavnej divy a presladené shahrukhanstvo. Aj ja by som túžil po takom stave duše, kedy by som napísal na papier len tak... "Drahý Život, vlastne nič, iba som ťa chcel pozdraviť... Dávno sme sa nevideli." To musí byť úžasný pocit. Rovnako ako vlastniť kreslo, ktoré pod tebou zapraská iba keď niekoho miluješ a nedokážeš s tým nič urobiť. ()

cunicekb 

všechny recenze uživatele

Bolly, netypické Bolly, ale opravdu bezvadný záměr a skvělá myšlenka. Myslím, že film by se mohl promítat i lidem netušícím, co je Bolly. Problematika HlavoDoktorů je po celém světě na stejném bodě i přes to, že osvěta již nějakou dobu probíhá. A přitom, co si člověk všechno s sebou nese, ze svého života... Myslím, že tak dobrý terapeut jako je tady Shahrukh se hledá těžko, ale terapie má i tak velká pozitiva, jak je vidíme i ve filmu, stejně, jako je těžké je otevřít, což zde také vidíme. Za mě - prostě paráda. ()

Stupet 

všechny recenze uživatele

Mně se film líbil. Je pravda, že Shahrukha tam bylo na můj vkus moc málo, ale jinak děj OK. Je fakt, že konec jsem si představovala líp. Chtěla jsem, aby spolu ti dva nakonec byli, ale rozhodnutí HD naprosto chápu. Za mě dost dobré. ()

Preslav 

všechny recenze uživatele

SRK po dlhom čase v komornej úlohe bez akcie a celkom mu to sadlo. Alia ma príjemne prekvapila, po Student of the Year som si ju zaškatuľkoval medzi nevýrazné tuctové herečky bez talentu a žiadny iný film som s ňou nevidel, ale zdá sa, že herecky dozrela. Mal by som si s ňou pozrieť niečo iné, aby som si napravil pohľad na ňu. /// Ono to má v sebe viac než sa na prvý pohľad môže zdať. Film aj príbeh vyzerá jednoducho, ale pod povrchom sa skrýva niečo viac. Dokonca som počas sledovania mal pocit, akoby som sám osobne bol prítomný na Khanových seansách a prechádzal akousi terapiou. Po skončení filmu som mal totiž urgentný pocit ísť urovnávať problematické vzťahy s ľuďmi v mojom okolí. A myslím, že o tom by film mal byť... ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Zhruba hodinu spolu sedí Alia a SRK v jedné místnosti, povídají si a je to příjemné. Ona řeší hluboce zakořeněný pocit viny / křivdy, on jí radí jak z toho ven. Zároveň má sám v životě problémů nasráno habaděj, což se odkrývá v náznacích, ale o to je to divácky zajímavější. Bohužel okolo je celkem nudná omáčka rodinných vztahů a (mně občas) nepochopitelných jednání. Oceňuji, že postava Alii je samostatná mladá žena s náročným povoláním a volným životním stylem. Ani psychologovy rady nejsou žádné patriarchální kecy. To je fajn. V omáčce okolo se ale vyskytuje spousta nudných až otravných postav, které narušují jinak milé (byť v jádru celkem primitivní) povídání. _____ Plný počet hvězd tentokrát spíš za snahu (, která se ale přece taky počítá, no ne?! 😊) ()

princeznaaur 

všechny recenze uživatele

Zpočátku takové nemasné neslané, ale jakmile se Kaira navrací domů, tak to začíná být trochu zajímavé hlavně sezení u psychologa a rozebírání jejích emocí. Alia je v tomto snímku docela uvěřitelná. ()

splaty 

všechny recenze uživatele

Pozitivně podaný pohled na osobnost člověka, na to jak minulost dokáže ovlivňovat přítomnost. Každý si na krku táhneme obrovský kámen který nás tíží od dětství. A často uvědomění a odpuštění bývá lékem na zpackané vztahy. Nicmene myslím, že tentokrát není jen Indie jako zaostalá zem kolem otázky terapie, psychologie a nedej Bože psychiatrie. Z vlastní zkušenosti vím, že přiznat, že mám problém a řeším ho s HlavoDoktorem je těžké trojnásob. Zaprvé to přiznat sám sobě, zadruhé to přiznat před okolím, a za třetí přiznat kontakt s odbornikem. Komukoliv. Předsudky, předsudky, předsudky. ()

Související novinky

Reklama

Reklama