Reklama

Reklama

Kahaani 2

  • Indie कहानी २ (více)
Trailer

Recenze (3)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Film s původním Kahaani sdílí část herců a některé stylistické či vypravěčské postupy, ale o pokračování v pravém slova smyslu nejde. Jeho zařazení pod hlavičku plánované série nesoucí název vynikajícího thrilleru z roku 2012 je tak především marketingovým tahem. Paradoxní je, že ačkoli se původní film postavami a zápletkou nesl ve více žánrovém duchu, dokázal být významově mnohem podnětnějším a bohatším než rádoby realistické pseudo-pokračování přicházející se závažným společenským tématem sexuálního zneužívání dětí. Agitační apel se bohužel nedokázal vyhnout otravné didaktičnosti, která je dlouhodobým morem angažovaných indických filmů. Hůře šlape i vyprávění, jehož "šokující" zvraty jsou jednak předvídatelné a jednak zcela samoúčelné. Tam kde první Kahaani nabízelo velmi komplexní, společenským stereotypům se vymykající odpověď na otázku "k čemu jsou na světě maminky?", tam na nás dvojka sype bezduché šablonovité postavy a jednoduchá hesla. A o důmyslných odkazech na hinduistickou mytologii a vynalézavém využití specifik prostředí, v němž se příběh odehrává, si samozřejmě můžeme nechat jen zdát. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Stává se mi to u indických filmů docela často. První díl je povedený film, ale ten druhý už prostě ztratí dost z toho, co první měl a není to ono. No, stává se mi to i u amerických je to celkem normální. A tak ani "Kahaani 2" už není tak napínavý, drsný a dobrý film jako jeho první díl, který dovedl napnout. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Oproti minulému dílu docela změna, ať už v žánru nebo postavách (nutno podotknout, že tyto dva díly na sebe nijak nenavazují). Z obojího jsem z počátku moc nadšený nebyl, jelikož dostáváme jakýsi pokus o americký thriller prosáklý Indií, což sice nakonec nebylo úplně špatné (na Bollywood vůbec ne), ale oproti minulému dílu tam chybí kus atmosféry a dalších věcí. Za mě tedy takový průměr, kdy jsem čekal něco víc, 3*. ()

Reklama

Reklama