Reklama

Reklama

Putování tučňáků: Volání oceánu

  • Francie L'Empereur (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh malého tučňáka, připravujícího se na svou první cestu k moři, nás zavádí do ledového království vzdálené Antarktidy. Tak jako každý tučňák, i náš hrdina naslouchá tajemnému volání, které ho vábí na dalekou pouť do neznáma. V zásadních chvílích dospívání jsou mu oporou matka a moudrý otec, který díky svým zkušenostem a autoritě dodává odvahu i dalším členům skupiny a pomáhá jim čelit těžkostem a nástrahám. Pokračování oscarového snímku Putování tučňáků natočil režisér Luc Jacquet v rozlišení 4K, s využitím nejmodernějších technologií včetně ponorek a dronů. Dobrodružství nejodlehlejších částí naší planety se mu díky tomu podařilo zachytit tak, jak bylo ještě před několika lety nemyslitelné. (Aerofilms)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (20)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2023) První Putování tučňáků jsem viděl před lety na gymnáziu, a zatímco jednička se více zaměřovala na samotné putování, tak Volání oceánu je více statické a zaměřené z větší části na jednoho malého tučňáka a jeho rodiče. Divák, sledující film v klidu a teple kina, si jen stěží dokáže představit strastiplný život tučňáků v zamrzlné Antarktidě, tvůrcům se však tento (často) boj na život a na smrt podařilo zobrazit přesvědčivým způsobem a postarali se tak o nejeden úchvatný záběr z nehostinné krajiny plné ledu a každodenních výzev pro všechny tamní tvory. Nejvíce se mi líbily čarokrásné záběry z podmořského světa - snad jen škoda, že jich nebylo víc. Slabší čtyři hvězdičky! ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Rok návratů - po Trainspottingu, tentokrát dvanáctiletý odskok, a to na Antarktidu. Režisérův rukopis se nezapře i po té době a tak jedním z mála překvapení je "obrácená kamera" vodního surfování tučňáka pod hladinou. Krása drsného světa blízko pólu opět vyniká. Viděno v předpremiéře, díky Aerofilms, bio Aero. ()

Reklama

Kivis 

všechny recenze uživatele

Chtě nechtě porovnání s pro mě kultovním Putováním tučňáků se nelze vyhnout. Pro ty, kdo film z roku 2005 neviděli, může být tato novinka možná nadprůměrným dokumentem. Pro nás, co máme původní film nakoukaný skoro až nazpaměť, je Volání oceánu pouhým opakováním a navíc v dost naředěné podobě. Volání oceánu opravdu nepřináší žádnou nadstavbu, scénář je prakticky stejný jako u předchůdce, jen technika se zase posunula, takže si můžeme vychutnávat let každé mořské kapky a vidět každý pór tučňáčí kůže ve 4K. Chybí však silnější momenty, chybí to kouzlo netradičně pojatého dokumentu, kterým disponovala jednička. A co teprve hudba. Ta první Putování tučňáků povznášela z dokonalosti někam ještě dál až k pomyslné šesté hvězdičce. Zato ve Volání oceánu je tak tuctová, jak jen může být. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu zachytit velmi zajímavý život tučňáků. Film byl pro mě, ale nudný. Nudil jsem se od poloviny první hodiny filmu. Film není naučný typ, ale spíše nám chtěl autor ukázat jak těžký život tučňáci vedou, i když se nám to třeba nezdá. Musím pochválit velmi pěknou hudbu. Film, ale u mě selhal na jedné věci. Podle mě většina obrazu byla udělána vizuálně. Já se tedy nedivím, ale podle mě byli všichni ti tučňáci vizuální. Ale nemůžu říkat něco na sto procent, když se toho jen domnívám. Komentář četl Tomáš Hanák, který je velmi zkušený dabér a moderátor dokumentárních filmů, ale nicméně mi pro tento film nesedl. Líbil by se mi tam víc Pavel Rímský. U mě za tři pěkné hvězdičky. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Tučňák jde k moři. Tučňák skočí do vody a chvíli plave. Tučňák vyskočí z moře. Tučňák jde zpátky do údolí a cestou sebou párkrát praští o zem. Tučňák čelí sněhové bouři. Tučňák jde k moři. Tučňák skočí do vody a chvíli plave. Tučňák vyskočí z moře. Tučňák jde zpátky do údolí a cestou sebou párkrát praští o zem. Tučňák čelí sněhové bouři... a tak ještě několikrát. Film na pohled působivý a vizuálně perfektně zmáknutý, nicméně po chvíli nudící. Tučňáky mám opravdu rád a také to byl důvod, proč jsem na tenhle film šel, ale po půlhodině mi začala pomalu padat hlava. A to i přesto, že mě celkem iritoval hlas Tomáše Hanáka, který četl komentář a udržoval mě tak ve střehu. Myslím, že tohle opravdu není jeho parketa. Ale i tak nelituji, příjemně strávená hodinka a čtvrt. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra dokumentárního snímku proběhla 5. února 2017 v Paříži. (ČSFD)
  • Natáčelo se na Jižním pólu na Antarktidě. (ČSFD)

Reklama

Reklama