Reklama

Reklama

Putování tučňáků: Volání oceánu

  • Francie L'Empereur (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh malého tučňáka, připravujícího se na svou první cestu k moři, nás zavádí do ledového království vzdálené Antarktidy. Tak jako každý tučňák, i náš hrdina naslouchá tajemnému volání, které ho vábí na dalekou pouť do neznáma. V zásadních chvílích dospívání jsou mu oporou matka a moudrý otec, který díky svým zkušenostem a autoritě dodává odvahu i dalším členům skupiny a pomáhá jim čelit těžkostem a nástrahám. Pokračování oscarového snímku Putování tučňáků natočil režisér Luc Jacquet v rozlišení 4K, s využitím nejmodernějších technologií včetně ponorek a dronů. Dobrodružství nejodlehlejších částí naší planety se mu díky tomu podařilo zachytit tak, jak bylo ještě před několika lety nemyslitelné. (Aerofilms)

(více)

Recenze (20)

major.warren 

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu zachytit velmi zajímavý život tučňáků. Film byl pro mě, ale nudný. Nudil jsem se od poloviny první hodiny filmu. Film není naučný typ, ale spíše nám chtěl autor ukázat jak těžký život tučňáci vedou, i když se nám to třeba nezdá. Musím pochválit velmi pěknou hudbu. Film, ale u mě selhal na jedné věci. Podle mě většina obrazu byla udělána vizuálně. Já se tedy nedivím, ale podle mě byli všichni ti tučňáci vizuální. Ale nemůžu říkat něco na sto procent, když se toho jen domnívám. Komentář četl Tomáš Hanák, který je velmi zkušený dabér a moderátor dokumentárních filmů, ale nicméně mi pro tento film nesedl. Líbil by se mi tam víc Pavel Rímský. U mě za tři pěkné hvězdičky. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2023) První Putování tučňáků jsem viděl před lety na gymnáziu, a zatímco jednička se více zaměřovala na samotné putování, tak Volání oceánu je více statické a zaměřené z větší části na jednoho malého tučňáka a jeho rodiče. Divák, sledující film v klidu a teple kina, si jen stěží dokáže představit strastiplný život tučňáků v zamrzlné Antarktidě, tvůrcům se však tento (často) boj na život a na smrt podařilo zobrazit přesvědčivým způsobem a postarali se tak o nejeden úchvatný záběr z nehostinné krajiny plné ledu a každodenních výzev pro všechny tamní tvory. Nejvíce se mi líbily čarokrásné záběry z podmořského světa - snad jen škoda, že jich nebylo víc. Slabší čtyři hvězdičky! ()

seale 

všechny recenze uživatele

Tučňáci jsou sympaťáci ve fracích. Mám ráda filmy, ve kterých filmař snímá matku Zemi. Vždy mi to připomene, jak divotvorná a intuitivní umí být příroda. Vizuální a hudební chillout. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Excellent! I když...hlas Tomáše Hanáka mi k tomu moc neseděl. Přec jen ho mám zafixovaného v jinačích rolích. ;-) ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Rok návratů - po Trainspottingu, tentokrát dvanáctiletý odskok, a to na Antarktidu. Režisérův rukopis se nezapře i po té době a tak jedním z mála překvapení je "obrácená kamera" vodního surfování tučňáka pod hladinou. Krása drsného světa blízko pólu opět vyniká. Viděno v předpremiéře, díky Aerofilms, bio Aero. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke stopáži by to mohlo být bohatší na informace, přeci jen tam jsou občas i hluchá místa. I tak je ale titulní putování tučňáků fajn a díky krásné kameře stojí za to vidět i v kině. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Nádherné niečo. Takéto filmy sú tým najkrajším, čo môže človek vidieť. Som rád, že som bol so svojou milovanou manželkou na takýto krásny dokumentárny film, ktorý ukazuje aká krásna, ale aj drsná je príroda a ako krásne ju vytvoril Boh. Dojemný a krásny príbeh malého tučniačika nenechá chladným nikoho a určite vo Vás vyvolá príjemné pohladenie po duši. Prekrásne. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zdalo by sa, že ide o pokračovanie filmu Putovanie tučniakov, ale nie je to tak. Príbeh je podobný, ale kompletnejší, a hlavne sa dokument zaobišiel bez patetických vyznaní lásky za tučniaky čítaných mužom a ženou. Namiesto toho obsahuje užitočné vysvetlenia, čo sa práve deje a prečo, takže som spokojnejší o jednu hviezdu. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Spousta krásných záběrů, které se ale po chvíli omrzí. Na to, že film zobrazuje skutečně jen to, co má v názvu (tzn. putování tučňáků k moři a zase zpět), je to hrozně dlouhé, vinou delších pasáží beze slov byste mohli i usnout. Je škoda, že použité moderní metody snímání nebyly využity naplno, aby ukázaly tučňáky i při jiných činnostech než při chůzi (např. při lovu, při hře, při páření a dalších běžných aktivitách), i když to možná obsáhl první díl z roku 2005. Takhle jsem měl dojem, že nějaký 20minutový dokument by mi toho o tučňácích řekl víc a nenechal by otevřené otázky, proč matka po čase odchází (a kam), podle čeho se v tolikahlavém hejnu dokážou rozeznat atp. Každopádně to mají strašně těžké. Díky bohu, že nejsem tučňák. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Hezký záběry, votom žádná, ale člověk by na to neměl jít nevyspalej, páč objektivně vzato je to monotónní nuda – na čemž rozhodně má svuj podíl hlas českýho komentátora. V původním znění to bude rozhodně příjemnější. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Tučňák jde k moři. Tučňák skočí do vody a chvíli plave. Tučňák vyskočí z moře. Tučňák jde zpátky do údolí a cestou sebou párkrát praští o zem. Tučňák čelí sněhové bouři. Tučňák jde k moři. Tučňák skočí do vody a chvíli plave. Tučňák vyskočí z moře. Tučňák jde zpátky do údolí a cestou sebou párkrát praští o zem. Tučňák čelí sněhové bouři... a tak ještě několikrát. Film na pohled působivý a vizuálně perfektně zmáknutý, nicméně po chvíli nudící. Tučňáky mám opravdu rád a také to byl důvod, proč jsem na tenhle film šel, ale po půlhodině mi začala pomalu padat hlava. A to i přesto, že mě celkem iritoval hlas Tomáše Hanáka, který četl komentář a udržoval mě tak ve střehu. Myslím, že tohle opravdu není jeho parketa. Ale i tak nelituji, příjemně strávená hodinka a čtvrt. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Za mňa bohužiaľ o dosť slabší dokument. Pozrieť sa to dá, ale ak chcete ísť na tento film tak si ho pustite pred prvým filmom. Mne to prišlo ako premletie tých istých informácií len s inovatejšími a krajšími zábermi nič viac. A ešte aj k tomu zmenili aj prístup rozprávania príbehu so zaujímavého na nezaujímavý, čiže ako sa roby v dnešnej dobe veľmi veľa podobných dokumentov. Celkové hodnotenie za mňa je bohužiaľ 40%. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Tučňáčci za 100%, ale dokument otřesný! Nehorázná nuda, žádné informace, všechny záběry zpomalené o 300% a komentář o 200%, fakt ubíjející! Nutno přehrávat dvojnásobnou rychlostí. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie unikátneho dokumentu s menším drivom a menšou vypovedacou hodnotou ako tomu bolo v jednotke. Už to nemalo to momentum, nebolo to také úderné a niektoré zábery sa dosť opakovali. Každopádne ale moderné technológie nám umožňujú naozaj krásnym pohľadom vidieť veci, ktoré za normálnych okolností človek len ťažko uvidí. A v tomto majú podobné filmy vysokú hodnotu, pokiaľ sa moc neopakujú, ako tomu bolo v tomto prípade. 65 % ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Chtě nechtě porovnání s pro mě kultovním Putováním tučňáků se nelze vyhnout. Pro ty, kdo film z roku 2005 neviděli, může být tato novinka možná nadprůměrným dokumentem. Pro nás, co máme původní film nakoukaný skoro až nazpaměť, je Volání oceánu pouhým opakováním a navíc v dost naředěné podobě. Volání oceánu opravdu nepřináší žádnou nadstavbu, scénář je prakticky stejný jako u předchůdce, jen technika se zase posunula, takže si můžeme vychutnávat let každé mořské kapky a vidět každý pór tučňáčí kůže ve 4K. Chybí však silnější momenty, chybí to kouzlo netradičně pojatého dokumentu, kterým disponovala jednička. A co teprve hudba. Ta první Putování tučňáků povznášela z dokonalosti někam ještě dál až k pomyslné šesté hvězdičce. Zato ve Volání oceánu je tak tuctová, jak jen může být. ()

Reklama

Reklama