Reklama

Reklama

Riverdale - Season 1

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, 2017, 9 h 22 min (Minutáž: 42–47 min)

Předloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hudba:

Blake Neely
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Archie a jeho parta se na své cestě úskalími sexu, lásky, školy a rodiny zaplétají do temného tajemství městečka Riverdale. (Netflix)

Recenze (24)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle středoškolská partička se nezdá. Ale všichni mají své tajemství, vztahy jsou hlavní téma jejich životů a navíc, jejich město ovládají dvě klíčové rodiny. Budou mít převahu ti, kteří píší místní noviny, nebo ti, kteří vyrábějí javorový sirup? Stejně jak absurdně to zní, přesně takové to je. A první série Riverdale je velmi koukatelná. Děcka mají vždycky pravdu, jejich rodiče jsou ti, kdo činí chyby a cílovka je naprosto spokojená. Dospělé rozhodování nedělá taťka "Dylan" (Luke Perry), ale jeho syn Archie. Chybuje matka Ronnie, ale Ronnie sama je tou, kdo musí držet rodinu pohromadě, i když zrovna její otec sedí ve vězení. A Betty? Jenom díky ní se vyčistí vzduch kolem aféry její sestry ve stylu Monteků a Kapuletů. Jsem nalomená, ale docela bych si přála s tímhle ročníkem maturovat ;) ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem byla hrozně zvědavá, jak to bude dál pokračovat. Nadšení pomalu opadávalo. Vlastně mi to přišlo dost k zasmání někdy, obzvláště dialogy a některé dějové zvraty. Není to vyloženě špatné, to se říct nedá. Líbilo se mi jak byl příběh vyprávěný a přiznávám se, že jsem zvědavá jestli se nějak rozvedou Bettyiny návaly vzteku/násilí, nebo jak to chcete nazvat.Za mě to jsou dvě hvězdičky. ()

Reklama

strelenaL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokoukané první 2 serie a musím říct, že za mě pecka seriál pro odreagování. Jediné co mě u druhé série nebavilo byl díl kde se zpívalo ten mi přišel nudný i když jeho závěr nebyl špatnej. První sérii bych dala 10/10 a druhé sérii 8/10. Trochu se děsí co mě čeká s třetí ne méně oblíbenou sérií (koukala jsem že nemá moc kladné hodnocení celkově ) Jenom nechápu proč nezůstali scenáristé vždy jen u 13 dílů a natahování série až do 22dilu. Za mě jasně od začátku vede team bughead.♡ ()

skeptic 

všechny recenze uživatele

Nechytilo ma to po detektívnej stránke, takmer celý čas mi bolo jedno kto zabil Jasona Blossoma, ani rozuzlenie jeho vraždy ma nijako nedokázalo vytrhnúť z letargie. Po stránke teen drama a.k.a. "opäť nič nové", trápne stredoškolské postavy, ktoré prežívajú všetky problémy sveta ale neverím im to. V každej časti sa nájdu nezámerne vtipné scény a repliky (možno hlavná zložka seriálu kvôli ktorej som to nezabalil už hneď po prvej časti?). Archie mi pripadal ako nadržaný a pribrzdený, ostatní ok (akurát som párkrát zapochyboval o hereckých schopnostiach zacka a codyho + namiesto toho aby bol divný, len v kuse o sebe hovorí, že je divný, čo považujem za totálny scenaristicky fail), snáď Betty vyčnieva ako najlepšia postava, s ktorou sa asi ešte bude pracovať výrazne v druhej sérií, kedže nám je naznačované že niečo s ňou nie je v poriadku. Nie je to úplna hrôza, to zas nie, možno pochváliť slušne prepletenú sieť vzťahov, možno nejakú snahu o zaujímavo štylizované scény (spomínam si hlavne na scény s Cheryl). 50% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Takový ten seriál, který si bezpochyby své fanoušky najde. Je to ten seriál typu o těch lhářkách nebo jak se to jmenuje. Prostě není špatně natočený, má fan base, ale pro mě je to nezáživné. O celém Riverdale jsem si myslel, že půjde o atmosférický kousek, který bude asi dle posteru řešit mládež v šedesátých nebo padesátých letech. Ale ono jde o Archieho komiksy, které asi svou kvalitu mají, ale tím to asi končí. Druhá série už mě asi moc nezaujme. Trochu se to snaží podobat 13 Reasons Why s tím, že tohle bylo sice dřív, ale tady jde o to, že kdyby se věc více zaměřila na vraždu jedné z oněch postav, celkově by to vypadalo lépe. Ale řeší se tam mnoho vedlejších problémů bez předmětu. Alespoň pro mě. Škoda. Za mě velmi slabé, průměrné. ()

Galerie (192)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama