Reklama

Reklama

Riverdale - Season 1

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, 2017, 9 h 22 min (Minutáž: 42–47 min)

Předloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hudba:

Blake Neely
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Archie a jeho parta se na své cestě úskalími sexu, lásky, školy a rodiny zaplétají do temného tajemství městečka Riverdale. (Netflix)

Recenze (24)

strelenaL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokoukané první 2 serie a musím říct, že za mě pecka seriál pro odreagování. Jediné co mě u druhé série nebavilo byl díl kde se zpívalo ten mi přišel nudný i když jeho závěr nebyl špatnej. První sérii bych dala 10/10 a druhé sérii 8/10. Trochu se děsí co mě čeká s třetí ne méně oblíbenou sérií (koukala jsem že nemá moc kladné hodnocení celkově ) Jenom nechápu proč nezůstali scenáristé vždy jen u 13 dílů a natahování série až do 22dilu. Za mě jasně od začátku vede team bughead.♡ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle středoškolská partička se nezdá. Ale všichni mají své tajemství, vztahy jsou hlavní téma jejich životů a navíc, jejich město ovládají dvě klíčové rodiny. Budou mít převahu ti, kteří píší místní noviny, nebo ti, kteří vyrábějí javorový sirup? Stejně jak absurdně to zní, přesně takové to je. A první série Riverdale je velmi koukatelná. Děcka mají vždycky pravdu, jejich rodiče jsou ti, kdo činí chyby a cílovka je naprosto spokojená. Dospělé rozhodování nedělá taťka "Dylan" (Luke Perry), ale jeho syn Archie. Chybuje matka Ronnie, ale Ronnie sama je tou, kdo musí držet rodinu pohromadě, i když zrovna její otec sedí ve vězení. A Betty? Jenom díky ní se vyčistí vzduch kolem aféry její sestry ve stylu Monteků a Kapuletů. Jsem nalomená, ale docela bych si přála s tímhle ročníkem maturovat ;) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Slabý rozjezd a průměrný finiš, Riverdale se žánrově dost plácá na suchu a snaží se skloubit bývalé show, se kterými už CW u teenagerů slavilo úspěch. Funguje to, ale není to žádná sláva. Každopádně zápletka první série mi přišla dostatečná, z té druhé už bych strach měl. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodný diel sa mi nepáčil. Všetko sa mi zdalo akosi chaotické, nezaujímala ma kriminálna stránka filmu a ani postavy, prečo som aj pochopiteľne nemal chuť so seriálom pokračovať. Druhý diel sa mi páčil viac a trochu ma seriál do seba vtiahol a nakoniec som s tým aj pokračoval, aj keď len preto, že som musel (z donútenia). A som prekvapený. Nie preto, že by bol Riverdale ktovieako kvalitný, ale kvôli tomu, že ďalšími dielmi sa stále viac menilo tempo seriálu, stále viac ma to lákalo a stále to bolo lepšie a lepšie. Riverdale síce nefunguje ako kriminálka, ale ako teen dráma rozhodne prekvapuje. Bavilo ma pozerať sa na vzťahy medzi postavami, bavilo ma pozerať sa na smerujúce udalosti. I keď scenár je predvídateľný, zvraty stále fungujú. A sem tam upadajú do absurdity a ja som sa nad tým neraz zasmial. Každopádne by som ešte rád spomenul herecké obsadenie a technickú stránku, bez čoho by seriál nefungoval. Priemer: 77% ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem byla hrozně zvědavá, jak to bude dál pokračovat. Nadšení pomalu opadávalo. Vlastně mi to přišlo dost k zasmání někdy, obzvláště dialogy a některé dějové zvraty. Není to vyloženě špatné, to se říct nedá. Líbilo se mi jak byl příběh vyprávěný a přiznávám se, že jsem zvědavá jestli se nějak rozvedou Bettyiny návaly vzteku/násilí, nebo jak to chcete nazvat.Za mě to jsou dvě hvězdičky. ()

CinemaRanger

všechny recenze uživatele

Bohužel, narozdíl od Sabriny mě toto zpracování Archie komiksů moc nenadchlo. Ze začátku to šlo, ale spousta epizod byla nudná a ani celkem dobrý finále tomu nepřilepšilo. Můj největší problém jsou postavy, ke kterým si nedokáži vytvořit vtzah a některé mě vysloveně i štvou. Možná ještě zkusím druhou sérii, ale pokud i ona bude nudná, tak skončím. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, přiznávám, nechal jsem se nalákat na komenty ve stylu "Twin Peaks nové doby...". Tak Twin Peaks to neni no, s tím to má společné jen tu vraždu mladého člověka a hodně vzdáleně to řešení vztahových problémů. Každopádně v této formě je to zatím klasické teen "drama" o životě mladých lidí, některých šíleně nesnesitelný (Psycho Cheryll), některých šíleně šablonovitých (fotbalový tým, zpěvačky...) a sem tam i sympatických (Naštěstí většina hlavního osazenstva). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vztahové Beverly Hills 90210 se v Riverdale snoubí s tajemstvími plným Twin Peaks, ovšem (zatím?) bez sebemenšího mysteriózna. Teenagerská partička studentíků (s charaktery papírovými a šablonovitými jak z komiksu, ehm) mě zajímala nejvíc při vyšetřování vraždy, které ve finále nabralo skutečně spád, a především díky této (vyřešené) lince nadhodnocuji čtvrtou hvězdičkou, protože jejich ostatní rodinné/školní trable a milostné rošády (s)tekly po povrchu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Takový ten seriál, který si bezpochyby své fanoušky najde. Je to ten seriál typu o těch lhářkách nebo jak se to jmenuje. Prostě není špatně natočený, má fan base, ale pro mě je to nezáživné. O celém Riverdale jsem si myslel, že půjde o atmosférický kousek, který bude asi dle posteru řešit mládež v šedesátých nebo padesátých letech. Ale ono jde o Archieho komiksy, které asi svou kvalitu mají, ale tím to asi končí. Druhá série už mě asi moc nezaujme. Trochu se to snaží podobat 13 Reasons Why s tím, že tohle bylo sice dřív, ale tady jde o to, že kdyby se věc více zaměřila na vraždu jedné z oněch postav, celkově by to vypadalo lépe. Ale řeší se tam mnoho vedlejších problémů bez předmětu. Alespoň pro mě. Škoda. Za mě velmi slabé, průměrné. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

První série Riverdale je něco úžasného. Herci mi tam sedí příběh je dobrý, záporák je zajimavý atd. Nemám co dodat. 7,5/10 ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Seriál Riverdale mi byl doporučen někdy během konverzace o 13 Reasons Why s mou věkovou skupinou. Prý že je Riverdale o třídu lepší a i samotné téma záhadné vraždy napomohlo k rychlému rozkoukání 1. série. Ač je námět velmi solidní, prostředí, ve kterém se příběh odehrává, už tak dobře zpracované není. Všechno to působí hrozně vyumělkovaně a někdy jsem měl pocit, že se chování některých postav (zejména Cheryl a matka Betty) ani jedním procentem nepřibližuje reálné představě vystupování v daných situacích. Vážně jsem měl často problém se do děje vžít, protože všechno to působilo jako kamufláž prvotřídních amerických dětiček na prestižní "háj skůl" (Archie, Veronica a Betty- Ken a 2x Barbie jako vyšití). Jinak jsem ale s napětím sledoval, jak to celé dopadne. Ke konci se kvalita už o něco zvedla a i když rozuzlení nebylo zdaleka prvotřídní, měl jsem ze závěru série dobrý pocit. V porovnání s 13RW je pro mě Riverdale ale o třídu níže a vzhledem k počtu epizod v dalších sériích je pro mě 1. série s velkou pravděpodobností i sérií poslední. ()

skeptic 

všechny recenze uživatele

Nechytilo ma to po detektívnej stránke, takmer celý čas mi bolo jedno kto zabil Jasona Blossoma, ani rozuzlenie jeho vraždy ma nijako nedokázalo vytrhnúť z letargie. Po stránke teen drama a.k.a. "opäť nič nové", trápne stredoškolské postavy, ktoré prežívajú všetky problémy sveta ale neverím im to. V každej časti sa nájdu nezámerne vtipné scény a repliky (možno hlavná zložka seriálu kvôli ktorej som to nezabalil už hneď po prvej časti?). Archie mi pripadal ako nadržaný a pribrzdený, ostatní ok (akurát som párkrát zapochyboval o hereckých schopnostiach zacka a codyho + namiesto toho aby bol divný, len v kuse o sebe hovorí, že je divný, čo považujem za totálny scenaristicky fail), snáď Betty vyčnieva ako najlepšia postava, s ktorou sa asi ešte bude pracovať výrazne v druhej sérií, kedže nám je naznačované že niečo s ňou nie je v poriadku. Nie je to úplna hrôza, to zas nie, možno pochváliť slušne prepletenú sieť vzťahov, možno nejakú snahu o zaujímavo štylizované scény (spomínam si hlavne na scény s Cheryl). 50% ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď, když byly ty jaráky, tak jsem měl hodně volnýho času, zvlášť když kámoši cestovali po rodinách nebo horách. Nic jsem o seriálu nevěděl. Jen, že je v něm zápletka vraždy v maloměstě a je to známý. Upřímně, bych ale nikdy neřekl, že uvidím ve svým životě tak báječnej seriál!!! Nebo alespoň sérii. (Záleží, jaký budou ty další.) Úplně mě Riverdale emočně ždímal (brečel jsem, zasmál jsem se u dobrých urážek, naštval se, lapal po dechu a nespočetněkrát byl překvapenej a dostával husí kůži) a pro moje uši a zrak to byla hotová slast! Vizuál je skvělej, střihy a kamera přesně vystihující situaci a soundtrack je bomba! Pořád poslouchám. Vyprávění a zápletky jednoznačně bezchybný a jejich hru jsem jim doslova žral. Až tak moc, že jsem za 3 dny zkoukl celou sérii. Takhle šíleně rychle jsem nikdy nic nezkoukl a rozhodně hodně hodně dlouho nezkouknu. Jel jsem to ráno, odpoledne, ale i pozdě v noci kolem 2. ráno. Každá postava (a to i vedlejší) má hodně zajímavý příběh a cítění pro situaci, je originální, velmi dobře vykreslená, a tím pádem není pochyb, že si doslova každou zamilujete. Není ani jedna postava, kterou jsem měl jen rád nebo hůř. Všechny jsem zbožňoval! Upřímně, jsem nad tím ani při sledování nepřemýšlel, protože všechno bylo tak 100% dokonalý a napínavý, že jsem nad tím ani neuvažoval. Dokonce si pamatuju jména všech postav, což skutečně něco znamená! Nejlepší je rozhodně 5. díl, kde všechno předcházející vyvrcholí. Nejhorší je 2. díl, kterej byl na mě víc takovej holčičí. Každopádně, i ten byl na horší 4⭐, takže to nic neznamenalo. 6. a 7. díl je takovej lehce mírnější oproti tomu 5., ale na druhou stranu jsou stále super a je to pochopitelný, když to všechno v pátém vyeskalovalo. Miluju všechny postavy, ale asi nejlepší je Betty, která má nejsilnější rodinný příběh. Jsem si při sledování vzpomněl na hru Life is Strange, která má taky senzační postavy a drasticky dramatický děj, takže kdyby náhodou, neváhejte si ji zahrát! Opravdu při psaní tohohle komentáře ze mě srší hotová radost. Aby ne, když jsem do toho úplně blázen! Taky moc oceňuju, že první a poslední díl byl skvělej, protože většinou seriály jedno z toho nebo obojí pose*ou. Ukončení propleteného případu je velice uspokojivé a zamrazilo mě. Ale nečekejte, že sérii v klidu vypnete, protože na samém konci na vás vyskočí další krvavé překvápko, takže honem na 2. sérii 😁! Vyhodnocení: Kdybych si měl vybrat seriálové/filmové/knižní/herní místo, kde bych žil, vybral bych si Riverdale ()

sans.sourire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě bavila, dosti. Někdy se tam ovšem vyskytovaly scény s atmosférou, která mě trochu nudila, ale dalo se to překonat. Rozhodně byl Riverdale v určitých ohledech chytlavý, tajemno bývá chytlavé. Hodně postav jsem si oblíbil, ale k některým jsem měl takový zvláštní přístup. Vesměs se mi tedy první série líbila a trend mě stáhl až k fanatičnosti. ()

riza-do 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V začátcích trochu utahaný, chaotický s na první pohled nezáživnou zápletkou, která ale začne být opravdu zajímavá v druhé polovině série, ve které se začíná s tím, s čím se pokračuje v druhé sérii (pro mě o dost zábavnější). Postavy začínají být více profilované, jejich linie více propracované, (později) lépe propletené. Přestože scénář v mnohém občas pokulhá, rozhodně je to celkem dobře natočené a dokáže diváka strhnout, aby si oblíbil i ty méně oblíbené postavy. A hlavně se těšil na další díl. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Hodnotím 1. sérii, i když nevím, jestli se budu dívat na druhou. Tolik "sympatických" ksichtu jsem neviděl ani v The social network nebo v Ženě za pultem. Všechny Bárbiny a Keny bych poslal na Mars - vznik nové populace. I ten Jug, když sundal tu svou čapku byl Ken. Zápletka a styl vyprávění celkem ušel, proto jsem tomu dal ***. Jinak to ale bylo jak 90210 a Přátelé dohromady. A co se bude řešit v nové sérii? Narozené děti? Jug u Hadů? Nebo snad další mrtvola? Vyšetřování vraždy otce? No, uvidím, jestli to uvidím. ()

holka218 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je naprosto dokonalá. Archie, Jughead a Betty jsou super akorát s Veronicou jsem na konci série začala mít problém. O Cheryl nevím, co si mám myslet. Někdy ji mám moc ráda a někdy ji zase naprosto nechápu. Celou sérii hodnotí velice kladně a hned po jejím dokoukání jsem začala sledovat druhou sérii. ()

Sylvanas 

všechny recenze uživatele

Docela obstojně natočená oddychovka a výplachnovka mozků pro americké/české teenagery. Má to spoustu dílů, nemusí se u toho myslet. Prostě fajn oddychovka třeba k večeři. A když v půlce začnou řešit, že on řekl to slovo na M, ale ona mu to ale neoplatila zpět, takže se teď musí rozejít a jít se s tímto traumatem svěřit deseti dalším postavám ve městě, klidně můžete jí umýt nádobí a nic se nestane. Nenadchne, neurazí. Asi tak. Někdo má Ulici a někdo Netflix. ()

Reklama

Reklama