Reklama

Reklama

Riverdale

(seriál)
  • USA Riverdale (více)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2023), 97 h 23 min (Minutáž: 40–50 min)

Režie:

Lee Toland Krieger, Steven A. Adelson, David Katzenberg, Lee Rose (více)

Předloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hrají:

K.J. Apa, Cole Sprouse, Camila Mendes, Lili Reinhart, Luke Perry, Madelaine Petsch, Marisol Nichols, Mädchen Amick, Nathalie Boltt, Sarah Habel, Barclay Hope (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(137)

Teenager Archie a jeho parta se na své cestě úskalími sexu, lásky, školy a rodiny zaplétají do temného tajemství městečka Riverdale. (Netflix)

Recenze (106)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Komiksově stylizovaná teen variace na True Detectiva, Twin Peaks a spoustu dalších dospěláckých kultů, která se sice často topí v klišé a předvídatelných zvratech (za první dvě sezóny nastal jenom jeden twist, který jsem skutečně nečekal), naštěstí si ale ze sebe umí dělat srandu. Nekonečná série cliffhangerů, přesný cast a fajn postavy (Cheryl & Alice LOVE), a fakt, že se tu dá shipovat takřka každý s každým, z Riverdale dělají stoprocentně koukatelnou a často zábavnou guilty pleasure. Akorát ten Archie je totálně na zabití. Prozatimně 70% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Městečko Riverdale je občas tajemné jako Twin Peaks, místy zamotané jako Gossip Girl a často směšné jako Beverly Hills. Zkušený divák postupem času objeví další motivy ze seriálů Sopránovi, Glee, Zákon gangu a True Detective. Zlatým hřebem jsou však pocty kultovním filmům jako Snídaňový klub, Mlčení jehňátek a Rocky. Hlavní postavy jsou dokonalé archetypy, nechybí jim charisma a nějaký ten crush je prakticky zaručen. Zkrátka je tam všechno potřebné a specifické atmosféře seriálu nejde odolat, i když kvalita postupně klesá. Povinnost pro všechny notorické vysedávače v EB diners. S1: 85% S2: 80% S3: 70% S4: 75% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

První řada: Rádoby Twin Peaks (někdo tu zmínil ST??? Vážně), co se podobá ale spíš Gossip girl, bohužel ani intrikám v GG nesahá ani po kotníky a vesměs tu tedy máme seriál na úrovni One tree hill nebo Beverly Hills. Někdo tu psal, že to bere jako parodii  - ale ani jako parodie to není vtipné. Postavy se chovají jak z jinýho světa, spousta věcí například ohledně zmizení Polly se stát nemusela a je to strašně povrchní a tupý... a ty šablonovitý postavy mě ničí. Další řady: Zatímco u první řady jsem přemýšlela nad tím, že s Riverdale nadobro skončím, druhá řada mě přiměla se do tohohle temného bizzarního městečka zamilovat. Ano, před sledováním je opravdu potřeba vypnout mozek, protože je to prostě strašně hloupoučké. Ale zároveň neskutečně návykové. A kdo mě opravdu drží u obrazovky, jsou Betty a Jug. Bohužel kvalita dílů po time jumpu je kolísavá a původní kouzlo seriálu o psycho puberťácích, co vyšetřují vraždy na denním pořádku už se jaksi vytratilo. Snad můj názor zvrátí nové epizody... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13/114 Díky seriálům Riverdale a Chilling Adventures of Sabrina i k nám dorazil fenomén Archie komiksů. Nikdo by nikdy nevěřil, že nekonečný příběh kamarádů ze střední bude stále populární, ačkoli jeho počátky sahají až do roku 1939. To neodolatelné kouzlo platí pro každou generaci, je tu Archie, zrzek, je tu Betty, blondýnka, je tu Ronnie, brunetka. A přesně tahle kombinace stačí, aby poutala pozornost už 80. let. Riverdale dnešní generace je méně komediální, více tajemný, velmi teatrální, estetikou často inklinující k filmům Tima Burtona a přesto, anebo právě proto, velmi atraktivní. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Výborný, temný, netypický high school seriál z městečka Riverdale, které působí jako dělící brána mezi nebem a peklem. Snad v každé postavě se na základě okolností (intriky, vraždy, moc pěněz) odehrává souboj dobra se zlem a ani divák do poslední chvíle neví, co převládne, a o to větší je to zábava sledovat. Zlo samo o sobě neexistuje. Je to jen prostředek, který si lidé vytvořili k dosažení úspěchu. 90% Po 60ti dílech musím zvednout na pět, už za to, jak plynule umí seriál preskakovat žánr mezi dramatem, hororem, kriminálkou, gangsterkou a komedií. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se zhlédnutí tohoto seriálu vyhýbala (já a teen seriály...) a o to větší pak bylo moje překvapení. "Riverdale" je ten typ seriálu, na který si okamžitě vypěstujete závislost. Klišé, vypravěč vtahující do děje, kriminální zápletka, cliff-hanger téměř v každé epizodě, vynikající hudba. Jak jsem se obávala dvojnásobně dlouhého pokračování, tak musím konstatovat, že druhá řada (*****) je kvalitativně ještě o stupeň výš než řada první (****). Temnější, toxičtější a daleko lépe pojatá. 1. série: 70%. Malinko chaotický rozjezd, ve druhé polovině zpomalení, konec ovšem stojí za to. 2. série: 90%. Až na pár detailů naprosto geniální. Oblíbené postavy se stávají neoblíbenými (Veronica, Hermione) a neoblíbené oblíbenými (Cheryl, Alice). 3. série: 80%. DOPLNÍM ASAP. 4. série: X%. Trochu se bojím, aby i nadále udrželi pozornost. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

CW se s Riverdale vrací k svým kořenům, jelikož tohle je perfektní kombinace Gossip Girl a Vampire Diaries okořeněná řádnou dávkou Twin Peaks. Parta teenagerů vyšetřuje vraždu studenta střední školy a člěna místní mafiánské rodinky. Nechybí klasická dávka romance, mysteriózna a detektivky. Neustálé reference na filmové klasicky a The Breakfast Club jsou jen třešničkou na dortu. Zkrátka paráda, pokud víte, co od toho seriálu čekat. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pokud seriál začne tak slušně že mě chytí úvodní vteřinu tak potom klobouk dolů. Od začátku je všechno sympatické příběh je zajímavý a výborný a tak díl co díl jsem nedočkavý chvilkami nervní a netrpělivý a hlavně spokojený. Soundtrack si našel místo u mě v poslechu a to je dobře, herci nemůžu než vynachválit celou bandu Veronika a Betty jsou nejlepší, Archie mě dokázal i několikrát nasrat ale nebyl sám a tak sem spokojený hodně krom mamby z kočiček která vypadá jako brokolice a je nechutná. Takže pro mě jedná slušná jízda spokojenosti prostě špička v seriálech. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Ještě během druhé řady jsem nevěděla, co si o Riverdale myslet. Potom mi došlo, že je třeba k němu přistupovat jako k parodii. Vyskytují se tu klišé, kýčovitost, překombinovanost, války gangů, starobylé snobské rody, telenoveloidní zápletky, špatné herecké výkony a další věci, které obvykle seriály snižují na hranici sledovatelnosti, jsou-li myšleny vážně. Riverdale si z nich však dělá legraci a je nutné to mít na vědomí, aby se pro vás stal zábavou, protože v opačném případě to bude jen další laciný teen seriál. Tři hvězdičky dávám proto, že si nejsem stoprocentně jistá, že to je opravdu zamýšleno jako parodie. ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Je to sice taková ta typická teenagerovská blbina, ale pěkně se to prolíná s většinou slušných kriminálek, takže to ve finále vůbec není špatné. Ale čistě muzikálové díly jsou v takových seriálech něco strašného... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Snazi se to o mix Twin Peaks a Beverly Hills, ale moc se to tomu nedari :) Puvodni nastrel na solidni mysterii hodne rychle vysumel a hercum to vubec neverim. 4/10 ()

Kaluž

všechny recenze uživatele

Riverdale se po třech epizodách stává mojí guilty pleasure hovadinou letošního roku! Twin Peaks 90210 zakotvené ve světě hrdinů z vydavatelství Archie Comics se pod takovkou jednoho z nejtalentovanějších komiksových scenáristů posledních let Robertem Aguirre-Sacasou mění ve skutečné zlato a to nejen pro fanoušky moderní restaurované předlohy. The CW se totiž podařilo obsadit natolik sympatické ksichty, až mám pocit, že ta omladina vylezla přímo z Waidova (nebo Zdarskyho) komiksu. A ten starej Dylan v roli mentora tam sedí taky. Prospívá tomu i svižné tempo (40 minut na epizodu), nosná zápletka (vyšetřování vraždy), netradiční styl vyprávění (Jugheadův voiceover) a fajn hudba. Pokud vám ještě nebylo dvacet, určitě si to dejte, starší nechť našlapují opatrně. #RiverdaleStrong ()

a.keram 

všechny recenze uživatele

První série je za mě 4/5, velice dobře zpracované detective drama, spojené s trochou teen drama, nakonec tahle show je na CW. Kdyby to takhle skončilo, Riverdale by byl určitě serial, který bych rád pár lidem doporučil, ale chamtivost je silná věc a tak jsme dostali další řadu, tentokrát dokonce s 22 epizodama. Abych to zkrátil, následující serie vypadají jako kdyby se spisovatelé flákali po barech celí rok a pak si týden před deadlinem vzpoměli že by měli mít script na 22 epizod. Normálně by takové tvrzení byla hrubá nadsázka, ale v případě Riverdalu si nejsem jistý jak blízko je to k pravdě. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Riverdale, městečku tak přísně utopisticky feminacistickém, že můžete být jako žena drogovým kingpinem a přesto bude urážen jakýkoliv muž, který by vám chtěl jen zkřivit vlásek, protože ženy se nebijí. Městečku, kde se jako kluk z pouličního gangu můžete před svými "bratry" cicmat s šerifovým synem a všichni vás za to ještě pochválí, protože nikdo zde nemá předsudky. Přesto pak můžete kamarádům tvrdit, jak kvůli své orientaci strašně trpíte a nemůžete vést normální život. V městečku, kde jako princeznička předměstí můžete šukat syna samotného leadera gangu, aniž by se vaši rodiče nějak výrazně zlobili. Možná vám řeknou: "Tytyty, neděláš dobře, Jaromíro!" Městečko, kde největší pizda střední školy vrazí mezi partu vrstevníků, začne všechny urážet a když se v odpovědi na to dva z přítomných chlapců začnou hádat, jsou nařknutí z toxické maskulinity. Městečko, kde někoho se dotknout a nabídnout mu sex je prakticky totéž jako ho znásilnit...Vítejte v Riverdale, místě, kde čtyři děti náhodně manipulují s lokální politikou a kecají dospělým úplně do všeho a z nějakého důvodu je lidi pořád poslouchají, protože nejsme přeci "ageisti", abychom někoho umlčeli, protože je příliš mladý a nezkušený. A hlavně, pokud jste muž, připravte se na to, že od vás budou očekávány náhodné cituplné uplakané rozhovory o vaší duši s jinými muži, protože "i muži mají city" zde nabírá goliášovského rozměru, kde je předpokládáno, že muži se chovají jako ženy:-D NEJLEPŠÍ KOMEDIE EVER!!!:-D ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70 % Spíše pro mladé ročníky, přesto to má dobrou atmosféru, skvělé zápletky, a vlastně to má takový háv, že vás to baví. Příjemně naivní a líbí se mi, že si to na nic nehraje a umí si to dělat legraci samo ze sebe. 2. série - 60 % Navýšení počtu dílů nepomohlo. Díky tomu řešíme hlavní příběhovou linii pouze cca 10 dílů a zbytek jsou jiné linky, které už žel nejsou tak zajímavé. Některé postavy se chovají fakt divně a hlavně gangsterský háv tomu moc nepomáhá. Jakmile se opět začnou řešit vraždy, má to tu správnou atmosféru. 3. série - 40 % Už jsem si zvykl, že celý seriál je spíše guilty pleasure, ale tohle bylo moc. Tak překombinované, tak zběsilé, tak nereálné... Moc zvratů, jejich tolik, že vás ani pak už nepřekvapí. Samozřejmě tomu nepomáhá terminátor Archie a "desková" hra, která ovládla město. Snad bude další série lepší. 4. série - 60 % Konečně lepší guilty pleasure. 5. série - odpad! Na toto se nedá koukat už ani ze srandy. Končím. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Zpočátku by mi stačilo pouze sledovat závěrečné cliffhangery, poté už delší a delší úseky, a když bych se musel začít dívat znovu, tak bych to dal zase vcelku. Kamera je krásná. I ostatní věci se snaží být perfektní, ale stále si nejsem jistý, jestli to bylo úmyslné, kousavé a uvědomělé nebo nabubřelé, falešné a nešikovné. Rozhodně to není seriál pro každého a v jeho přijmutí bude hrát roli kromě kvality i nálada a výdrž. 3,5* (Netflix) ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Když byla na světě první a druhá série, tak jsem si říkal, že to je docela fajn seriál na koukání, když si nemám co pustit a neurazí mě. Mělo to fajn soundtrack, docela dobrej příběh i vztahy mezi postavama byly občas zajímavé. Ale s přibývajícími sériemi si říkám, jak dlouho ten seriál tady ještě bude a koho to ještě po 4. sérii baví. 6,5/10 ()

Alenes 

všechny recenze uživatele

Miluju takovýto styl seriálu. Kde je děj soustředěný na jedno městečko a řeší se zde různé problémy. Samozřejmě mi to připomnělo Stranger Things. Riverdale jsem začala koukat včera a zaujalo mě to tak že jsem bez přestávky zhlédla 7 dílů. To se mi stává jen u zmíněného ST. :D Jsem velmi spokojená s výběrem herců. Každý na mě zapůsobil jinak, ale oblíbila jsem si jich jen pár. Doufám, že ti zůstanou až do konce. Myslím, že momentálně není moc seriálů, co by se uchytilo tak vysoko, ale podle mě, tenhle je jeden z nich. ()

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Reklama

Reklama