Reklama

Reklama

Riverdale

(seriál)
  • USA Riverdale (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2023), 97 h 23 min (Minutáž: 40–50 min)

Režie:

Lee Toland Krieger, Steven A. Adelson, David Katzenberg, Lee Rose (více)

Předloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hrají:

K.J. Apa, Cole Sprouse, Camila Mendes, Lili Reinhart, Luke Perry, Madelaine Petsch, Marisol Nichols, Mädchen Amick, Nathalie Boltt, Sarah Habel, Barclay Hope (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(137)

Teenager Archie a jeho parta se na své cestě úskalími sexu, lásky, školy a rodiny zaplétají do temného tajemství městečka Riverdale. (Netflix)

Recenze (106)

ICTS 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se objevuje klišé, někdy, až příliš vtipné dialogy, které působí ze špatné komedie. Naopak musím pochválit, že se divák u seriálu nenudí a furt se v seriálu něco děje. Také pár Choni je skvělý. Najdou se zde i dobré herecké výkony. Takový průměr, neuděláte chybu, když ho zhlédnete, ale také o nic nepříjdete, když seriál neuvidíte. ()

UniqueNett 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to přesně ten typ seriálu, co vás buď vůbec nenadchne, nebo si na něm vypěstujete závislost. Jako já. V každém díle se něco děje a seriál tak krásně plyne. Míjí se tu prvky psychologického dramatu a mysteriózního krimi, což mě fakt baví. Ze začátku děj působí jako klasickej teen seriál ze střední, ale nenechte se zmást. Co oceňuju je výběr herců, protože většina jsou fakt sympaťáci. Za mě velmi povedený! ()

FilipStinef 

všechny recenze uživatele

Většinu času se v seriálu nic neděje, jen intra epizod často stačí zabrat polovinu epizody, zápletky jsou dementní, postavy se chovají naprosto iracionálně a nedochází u nich k žádnému vývoji, vtipy (když zrovna jsou) nejsou vtipné. Pak když po dlouhém čekání dojde na plot twist, tvůrci jich tam radši hodí rovnou několik přes sebe, aby to tak hezky vůbec nedávalo smysl. Totálně nekonzistentní vyprávění ale není jediný problém. Herci jsou sice možná strašně krásní, nicméně buď přehrávají nebo dávají naprosto okatě najevo, že herecký výstup vůbec neovládají. Celý seriál je výpravně tak strašně kýčovitý a jeho zasazení tomu vůbec nepomáhá, takže mi bylo téměř na zvracení pokaždé, když prostě musí nutně v každé scéně být přepálená světla a co nejvíc barev, i když k sobě vůbec neladí. Hudebně se o tom nedá moc diskutovat, protože soundtrack je nevýrazný a když tam zrovna sem tam proběhne nějaká pořádná vypalovačka, tak se samo sebou vůbec nehodí k dané situaci a je jako pěst na oko. Ve finále je to jeden z nejhorších a nejlacinějších seriálů, co jsem kdy viděl, a to tvrdím s klidnou duší už po nedokoukané druhé sérii, protože kdybych se masochisticky rozhodl dokoukat i tu, pravděpodobně bych se ve všech těch vyblitých barvách a nekonečných klišé utopil. Kdyby se ten seriál aspoň nebral tak strašně vážně, možná by to bylo i místy koukatelné. Takhle se mi ale chtělo většinu sledování prostě jen pomalu umřít. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stačilo jediné kliknutí na tlačítko spustit a bylo mi jasné, že budu seriál milovat 💙. Pokud hledáte divácky velmi vstřícnou podívanou protkanou všemi možnými žánry, subžánry, s pestrou paletou postav, vzrušujících dobrodružství a mnoho dalšího, jste na správném místě. To vše, a nejen to, Riverdale je. Dokázal bych se rozepisovat hodiny o tom, proč je tento seriál tak brilantní záležitostí, ale je třeba to zažít, ne o tom číst. Každá série se liší od předchozí, přesto se drží svých kvalit a servírují nám mix tolika témat a tak dobře zvládnutých dějových linií, že není možné, abyste něco takového někde jinde viděli. A přesto, že spousta tvrdí, že Riverdale po 4. sérii upadl, tvrdím, že 6. a 7. série za to stále skutečně stojí. Je strašné, že to všechno končí a já musím říct sbohem svým seriálovým přátelům. Dokážu si představit, že by Riverdale mohl mít i sérií dvacet. Každopádně se jedná o seriál, kterým budu žít napořád a budu do něj zasvěcovat všechny své přátele. nejoblíbenější postava: Betty nejoblíbenější pár: Barchie nejoblíbenější série: 1. nejméně oblíbená série: 5. nejoblíbenější epizoda: The Last Picture Show nejoblíbenější muzikálová epizoda: Wicked Little Town nejoblíbenější padouch: TBK série podle oblíbenosti: 1., 6., 3., 4., 7., 2., 5. Vyhodnocení: Věřím, že lepší seriál za svůj život neuvidím (tolik slz jsem u ničeho jiného nevyronil 💧❤️) ()

ER 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších seriálů, jehož předností je srovnaná kombinace thrilleru,humoru a pohledu na život v malém městečku. I herecky je na tom velmi dobře. A když si všimnete těch parodických fórků "jak z "True Story",tak máte o zábavu vystaráno. ()

mirak2 

všechny recenze uživatele

Uz len to, ze je to zalozene na zabavnom komikse, ktory nema absolutne nic spolocne s teen dramou je prve zle znamenie. Cely serial je priserna zmes klise, idiotskych dialogov, nelogickeho spravania sa postav a... aj napriek tomu je to nieco ako guilty pleasure? Soundtrack to ma celkom solidny, ale celkovo je to nepozeratelne, ak mate viac ako 20 rokov a chcete to brat vazne. ()

DD 

všechny recenze uživatele

Taková ta koukatelná fajn teen blbinka. Návykovostí mi to připomíná S1 Scream a How to Get Away with Murder. ()

fellaZ odpad!

všechny recenze uživatele

Psychické znásilnění, u kterého si připadám, jako kdybych každou další sledovanou minutou přicházel blíž k mentální retardaci. ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Neexistuje seriál víc na pomezí naprostého odpadu a naopak rozhraní tří až čtyř hvězdiček. První sezonu jsem si říkal, že je to OK, druhá byla taky docela fajn a Riverdale jsem hodil do škatulky guilty pleasure, třetí už je jen mindfuck, kdy se vytrácí guilty a pomalu se to přeleje už jen do pleasure, o kterým ale nikdo nesmí vědět, že se díváte. A vy se při sledování závěrečných cliffhangerů královsky bavíte, říkáte si wtf tohle mělo jako být a jen se debilně smějete. Protože jestli přední dvě sezony dávaly smysl, třetí ho nedává od první do poslední epizody, ale vám to v polovině začne být tak nějak jedno a jen se královsky bavíte nad tupostí některých dialogů a charakterových změn, které se odehrají doslova na poli dvou tří epizod. Některé postavy s postupem času naprosto blbnou, taková Veronica se z OK studentky stala nesnesitelnou bitch, Archie je otravný od první minuty a Alice Cooper (btw really?) je taky dost vysírací postavy s nejvíc wtf vývojem v jakýmkoliv seriálu. Teda vlastně ještě je tu Charles, mrtvý/ztracený/zatracený brácha... A tak nejlepší postavou zůstává Jughead a samozřejmě Cheryl... Betty je někde na rozcestí s příklonem k oblíbené postavě... Jo a Hiram Lodge je borec, kterýho budete mít rádi, protože prostě proto (za to jeho ženu asi moc ne)... Konečné zúčtování po třech sezonách je, že nic víc wtf na poli 57 epizod neexistuje a seriozně se dají hodnotit jen první dvě série, ta třetí ne. Ale i tak je Riverdale město, kde všichni jezdí starými auty, všichni mají pořád peníze, i když nepracují, děvy staré i mladé vypadají kdykoliv jako modelky s dokonalým makeupem a účesem, co všechno vydrží (and I mean kdykoliv, můžou projít hořícím přívěsem, bažinou, deštěm, lesem...) a muži mají naopak vyrýsovaná těla a pivní pupek je tam sprosté slovo... Prostě dokonalost na první pohled, ale prostě fakt se na to dobře kouká a z mého pohledu dívky jsou i pod vrstvami paštiky velmi pohledné (Betty FTW)... Oriony nechávám po čtvrté sezoně, ale myslím, že budu muset redefinovat žánr guilty pleasure - a to i s přihlédnutím na to, že v prvních třech sezonách se to až na pár drobných výjimek vyvarovalo všech SJW momentů, za což jsem velmi rád... ()

Petra321 

všechny recenze uživatele

Nič čo je zfilmované podľa komiksov nepatrí medzi moje favority, ale ako sa vraví, výnimky potvrdzujú pravidlo. Riverdale je dokonale zapletený seriál s množstvom tajomstiev, odhalení, lží a samozrejme je to celkom dobrá lovestory. Ale samozrejme je to aj niečo akk detektívka. Prvá séria je o tom, ako skupinka teenagerov vyšetruje vraždu, druhá o tom ako odhaľujú identitu miestneho sériového vraha a tretia je už totálne psycho. Ale v tom dobrom zamozrejme. ()

sans.sourire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku mě Riverdale bavil, ale už tehdy můj zájem malinko opadal, tedy pokud jsem nebyl zrovna v ráži. Vesměs mně to ale přišlo už ohrané a přehrané. První série se mi dosti líbila, stejně tak kousek druhé, jenže už během ní se to začalo měnit. Nakonec mě Riverdale omrzel. Přijde mi, až moc umělý a prostě... Někdy na mě ta atmosféra nepůsobila úplně mile. Nevím, zdali tento seriál vůbec někdy dokoukám, poněvadž mne to už vůbec neláká. Prostě můj přehnaný zájem opadl. A když jsem tak různě slyšel, o co jsem přišel, shledávám to až bizarní, prostě moc. Seriál to rozhodně není špatný, avšak pro mě už ne moc poutavý. ()

Vera2613 

všechny recenze uživatele

No tak napíšem to sem. Prvá séria bola fajn - v porovnaní s ostatnými sériami priam majstrovské dielo. Ako však skončila a hlavná zápletka sa vyriešila a došla k svojmu koncu, celá logika a ako taký scenár došli ku koncu tiež. Od druhej série to šlo iba dole vodou, kedy sa neriešilo vlastne nič okrem obávaného Daddyho Hirama a neskôr divnej a nepochopiteľnej farmy. Scenár je akoby písaný teen dievčatami z wattpadu a o hereckých výkonoch radšej nevravím. Samozrejme herci nie sú až tak na vine hľadiac na scenár, ktorí dostávajú. Z pôvodných 4* to musím radikálne znížiť len na 2 pretože toto sa stáva, keď tvorcovia nevedia, kedy stačí. ()

holka218 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluji tenhle seriál. Dlouho jsem se zhlédnutí tohoto seriálu bránila, ale jsem ráda, že jsem se k tomu nakonec odhodlala. Seriál je skvělý, má dokonalý námět a herci jsou vynikající. K. J. Apa který ztvárnil postavu Archieho Andrewse podal skvělý herecký výkon. Umí se krásně vžít do role a vyjadřovat emoce a jeho vzhled je opravdu dokonalý. Camila Menes a Lili Reinhart se do svých rolí skvěle vžili. Strašně jsem si oblíbila písničku Mad world, kterou společně nazpívali K. J. Apa, Camila Mendes a Lili Reihart. Všichni mají hrozně příjemné hlasy a v jejich podání je písnička mnohem lepší než originál. Příběh seriálu mě okamžitě vtáhl a už nepustil. Seriál je tajemný, dramatický, ale bez vztahů to nikdy nejde. Opravdu doporučuji se na tento seriál podívat. ()

klarajaja 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, tomuto seriálu jsem odolávala dlouho. Myslela jsem si, že by se mi mohl líbit, ale zároveň jsem se bála, že budu zklamaná. Opak je pravdou, seriál Riverdale jsem si zamilovala. Miluju na něm skoro všechno: pochmurnou atmosféru, střih, kameru, soundtrack a v neposlední řadě herecké obsazení. Každá série odhaluje nový zločin a fakty, které vás posadí na zadek. **** ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Je to na rovnakej úrovni ako 13 reasons why. Spomínane 13 reasons využíva nostalgiu, smútok a ľútosť k obeti. Takto sa nesie celý seriál a takých tradičných teen momentov, kde sa hlavný hrdina rieši s niekym a pod. tam nie je veľa. Vždy ide o Hannah. Je to o nej a vždy bude. Kdežto konkurenčný Riverdale ťaží hneď z viacerých tém. Vraždu si vzal z Pretty little liars, teen blbosti kto s kým spí z 90210 a breakfast club z Twin Peaks. Je to pozeratełné, slušná dávka morbidity a sexizmu udrží aj dospelého diváka, ale emócie nečakajte. Je to len fajn seriál, bez ktorého by sa svet zaobišiel. Na druhej strane, skvelý tip na nedeľné popoludnie. ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Nejsem náctiletý, takže neustálé rozchody a zase dávání se dohromady, "golden teens" svět apod. mě tolik nebere. Ale není to brak ani pro dospělé, protože tento seriál v dobrém vykrádá seriálovou i filmovou tvorbu posledních patnácti let. A když dojdou lepší seriály nebo filmy, na něco se člověk ve chvílích odpočinku stejně dívat musí. S počtem sérií jde bohužel kvalita dolů. ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Zmena hodnotenia.. Odkedy je celý dej príbehov v Riverdale o Gorgoyle King je seriál prudko nepozerateľný.. ()

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Reklama

Reklama