Reklama

Reklama

Legion - Season 2

(série)
Trailer
USA, 2018, 10 h 54 min (Minutáž: 53–61 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Dan Stevens, Rachel Keller, Jemaine Clement, Jeremie Harris, Christine Horne, Bill Irwin, Caitlin Leahy, Rachael Markarian, Amber Midthunder, Aubrey Plaza (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(11)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani v druhé sezóně originálně pojatého marvelovského seriálu si divák nemůže být jistý, čeho konkrétně je svědkem. I pro Noaha Hawleyho, tvůrce tří řad seriálu Fargo, jde o značný odklon od předchozí tvorby, který se tentokrát ani nesnaží respektovat či navazovat na jakékoliv žánrové konvence – příběh (údajně) nejsilnějšího mutanta na světě Davida Hallera tedy definuje naprostý chaos, ať už z narativního nebo stylistického hlediska. Zřejmě nikdy se nedozvíme, zda je série působivých obrazů a režijních nápadů (které si mnohdy nezadají s Černým vigvamem) pouze tvůrčí exhibicí, nebo propracovanou vizí, s jistotou však lze říci, že nic koncepčně odvážnějšího a unikátnějšího v současné době v televizi neběží. Seriál, u něhož si vzpomenete ne na jeden, ale desítky naprosto definujících momentů. Nejlepší epizoda: Chapter 14 (6) ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"And now we must speak of Zhuang Zhou, who fell asleep one day and dreamed he was a butterfly. For hours, he fluttered in the warm winter sun, until he no longer remembered he was Zhuang Zhou. Suddenly he awoke, and he was Zhuang Zhou again. But in that moment, he didn't know. Was he Zhuang Zhou who had dreamt he was a butterfly, or a butterfly who was dreaming he was Zhuang Zhou? A delusion starts like any other idea. An idea alone isn't enough. We have ideas all the time, random thoughts and theories. Most die before they can grow. For a delusion to thrive, other, more rational ideas must be rejected, destroyed. Only then can the delusion blossom into full-blown psychosis." ()

Reklama

NiWi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Legiona je o něco víc kreativní vizuálně, ovšem na příběhu lehce ztrácí. Nelze jí upřít promyšlenost, která je opravdu skvělá, a především je originálně a velmi zajímavě vykreslená skrze symboliku slova i obrazu. Postavy jsou opět moc dobře propracované, podpořené dobrým výběrem a hlavně výkony jednotlivých herců, které nemají chybu. Finále série je skvělé, a souboj Davida s Faroukem považuji za jeden z nejoriginálnějších střetů v komiksových počinech. Kde Legion ztrácí je občas až přemrštěná originalita, která převládá nad logikou, a ztěžuje divákovi snahu si vše v hlavě vysvětlit. Větší porce epizod také způsobuje pomalejší tempo některých z nich, a absenci akčnějších a svižnějších scén. I přesto však Legion zůstává jedním z nejoriginálnějších počinů nejen komiksové, ale i současné televizní tvorby. ()

Hrr.nec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále neuvěřitelné originální pojetí, v druhé sérii se vyšvihla hudba, přemýšlím, že koupím soundtrack na vinylu. Obrazová hravost tvůrců mě stále dokáže překvapovat. Jen my přišlo, že děj tentokrát haluzil občas moc, až jsem se v tom občas ztrácel, proto hvězda dolů, jinak bych dal pět. A finální souboj prostě epickej. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne vypiplané, bizarné a plné originálnych nápadov aj šialene geniálnych momentov. Po technickej stránke mimoriadne precízne, po tej hereckej zasa strhujúce. Druhá séria je ešte o čosi lepšia než tá prvá a Hawley je v mojich očiach absolútnym kráľom! 9/10 (viac tu) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (4)

  • Obrazy v galerii pocházejí od rakouského secesního umělce Egona Schieleho. (NiWi)
  • Ve scéně, kdy Cary (Bill Irwin) zkoumá Orb, pronese, že je to sice vyspělá technologie, ale ne od Shi'ar. Shi'ar je jednou z vesmírných ras, které se objevují v komiksech od Marvelu, jako např. rasa Kree či Skrullové. (NiWi)

Reklama

Reklama