Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (16)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelé postavy (týpek Dan Stevens, sympaťáčka Rachel Keller ako jeho frajerka, Aubrey Plaza ako ukážková magorka, autoritatívna mentorka Jean Smart alias brutálna mafiánka z dokonalej druhej série Farga, jej beatnicky manžel z kocky ľadu Jemaine Clement, neprehliadnuteľný ksicht Mackenzie Gray), bombová tanečná scéna v prvej časti a niekoľko vizuálne pozoruhodných scén. Bohužiaľ ale i miestami až mimoriadne riedky dej a prekombinované scenáre (hlavným hrdinom je na 99% syn Profesora X a teda zrejme jeden z najmocnejších mutantov sveta, ktorého ale spoločnosť pokladala za schizofrenika a tak bol posledné roky pod drastickým vplyvom liekov a drog a podľa toho to aj vyzerá). A „monštrum“ je úžasné, ale má len maličký priestor. Prvá časť super a posledné dve tiež, ale päť medzi tým slabších. Keby bol stred rovnako silný, ako začiatok a koniec, bez debaty idem na 80%. Takto musím zostať len na šesťdesiatke, ale dodávam, že Legion je veľmi netradičný a originálny projekt (presne takto halucinogénne by mal vyzerať film o komiksovom superhrdinovi, ktorý disponuje neuveriteľnými psychickými schopnosťami). Nechápem, ako naň Noahovi Hawleymu mohla dať nejaká televízia peniaze. ()

stuj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velký úlet, což je ovšem příjemné. Strašně dlouho ale trvá, než se člověk zorientuje. Celá první polovina série je pro diváka docela chaotická, než se vyjeví, o co jde. Což je škoda. Nemuselo to být tolik natahované. Děj se posouvá trochu zbytečně pomalu. Nebýt zrychleného přehrávání, člověk by se místy i nudil. Druhá polovina série je už ale super. Takže tři hvězdičky za první půlku a pět hvězd za tu druhou. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle jsem nečekal. Legion nejspíš pro mě nebude ani náhodou a předem se omlouvám všem, který jsou z něho nadšený. Vizuál je parádní, to musím uznat, ale dějově jsem se v něm ztratil asi tak po deseti minutách prvního dílu. Je to na mě moc jiný, moc neseriálový a moc "schizofrenní". Čeká mě ještě dalších 19 dílů a upřímně se na ně vůbec netěším a budu to nakoukávat jen "z povinnosti". ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada seriálu mě hodně bavila, za nejlepší moment považuji němý film ze sedmé epizody a nejlepší herecký výkon podle mého názoru podala Aubrey Plaza, její Lenny byla fantastická. Většina epizod byla audiovizuálním nářezem, první díl mě úplně rozhodil, tam jsem fakt nevěděl, která bije. Postupem času se děj vyjasňoval, ale je pravda, že mě bavil i ten šílený chaos, člověk se měl alespoň nad čím zamýšlet. Těším se na druhou sérii. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První skutečně nekonvenční komiksový seriál, který se místo prezentování lineárního příběhu dobra proti zlu noří do psychiky hlavní postavy. Víceúrovňové vyprávění, připomínající chvíli Nolana, chvíli (lepšího) Gondryho, osobitý retrostyl a nezvyklé umělecké pojetí překypující originálními nápady jsou jen jedny z hlavních devíz tohoto seriálu ze světa mutantů X-Men, který tvoří vítanou alternativu v žánru, jenž je dnes spojován s mainstreamovou a snadno přístupnou zábavou. Showrunner Noah Hawley diváka stále znejišťuje pokřiveným vnímáním hlavní postavy, která cestuje napříč paralelními dimenzemi, vlastními vzpomínkami a sny, a dokáže jej překvapit i na půdorysu epizod, většinou koncipovaných jako psychologická terapie. Vzrušující podívaná. Nejlepší epizoda: Chapter 1 (1) ()

Galerie (107)

Zajímavosti (1)

  • Vůz, který mutanti používají, je Nissan President druhé generace vyráběný v ketech 1990 až 2001. (FoxMulder)

Reklama

Reklama