Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (37)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výstřední, ale spíš neuspokojivým způsobem. Hawley je mistr spojování zdánlivě nekompatibilních elementů, ale tady se to sype. Lehce přes hranu ve všech ohledech. Finále navíc nevypadá moc dobře, pokus o plynulost Daredevila tu připomíná spíš lehčí digitální spasma. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jsem kyborg, ale to nevadí meets No One Lives Forever. Audiovizuálně vypiplaný nekomiksový psychedelický trip, kterému nelze nic vytknout přesně do momentu, kdy se plně překlopí v standardní komiksárnu a ukáže se, že o oné zdánlivě sofistikované rafinovanosti platí prosté "skutek utek" více než co jiného. V ten moment můj zájem opadl k bodu mrazu. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kokos. Pôvodne som chcel pre celkovú chaotickosť (ktorá je, samozrejme, schválnym umeleckým zámerom - dej sa odohráva v blázinci, jedna z postáv je dlhodobo zdrogovaná a iná do seba dokáže "nasať" psychiku iných postáv -, ale proste je to s pribúdajúcimi minútami čoraz náročnejšie na pozornosť) dať "len" 60%, ale potom to prišlo. Úžasná tanečná scéna (ktorá sa síce nechytá na obdobnú z druhej sezóny American Horror Story a je dosť krátka, ale i tak je úžasná) a šialené finále. Tieto dve scény (a poetické pasáže z detstva) mi naznačili, že sa veľmi pravdepodobne pozerám na výnimočný seriálový počin. Ďalší. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zdráhal jsem se, poměrně dlouho. Celé mi to přišlo vyloženě jako vychtěný koncept, který se sice prezentuje jako chutný přídavek k X-menům, ale každému snad muselo být jasné, že to právě vůbec. Nehledě na to, že téma psychiatrické léčebny (nebo respektive nějaké variace na to) úplně nevyhledávám a už jsem z tohodle prostředí viděl tolik filmů a seriálů, že už to ve mně nijak extra nerezonuje. Ovšem Pilot mě překvapil. Už týden přemýšlím, jestli do té míry, abych zkouknul i zbytek, což mimochodem stále nevím, jelikož toho vychází tolik skvělého a nerad bych ztrácel čas něčím méně skvělým (od toho už mám zaběhlé cw komiksovky ještě z dřevních dob). Legion je překvapivě hodně o hudbě, o střihu zvyku a samozřejmě halucionogenních představách sebe sama. Což se člověk dočte v každé recenzi. Jenže až na vlastní triko jsem si osvědčil, že v téhle kombinaci to opravdu funguje a ten delší první díl mi docela hezky utekl. Zajímalo by mě, jestli to má však potenciál ještě nějak dále ohromovat. Poradíte mi někdo? 🙂 Nuž, třeba mi to usnadní Disney, jestli provede nějakou čistku ve Fox impériu.. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tam, kde začala Dívka ve vlaku s obrysy nespolehlivého vyprávěče, našel Legion své místo na slunci ještě mnohem extrémnějším způsobem. Pod tóny pološílené hudby spojuje obdivuhodnou imaginaci, skvělý hlavní herecký výkon a nejistotu z toho, co je vlastně pravda. Konec má předzvěst dystopie, čehož se celkem obávám. Snad však tvůrci neztratí nit a tento atmosférický zažítek jen tak nezmizí. Za mě plná palba. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svět potřeboval haluzáckou comicsovku tvůrců na LSD, která obrátí všechny zažité žánrové archetypy vzhůru nohama! Moc jsem si toho předem nezjišťoval, a ta hodinová nevědomost, jestli to je TEN David nebo ne, byla skvělým zážitkem. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Audiovizuální nářez, kterým mě první epizoda zahltila, byl brutální. Zprvu jsem měl ve všem totální chaos, ale po chvíli jsem chytil stopu, takže jsem měl dojem, že mi začíná být děj celkem jasný, ale po skončení dílu jsem zjistil, že mám v hlavě spoustu otázek. Kdo je David? Kdo je Sydney? Kdo jsou všichni ostatní? Je tam vůbec někdo reálný, nebo se Davidovi jen zdají? Pokud jsou reální, kde je profesor Xavier? ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Je to ine. A audiovizualne sa niekto namakal, o tom ziadna. Ale presvita tym taka ta naivita, co tak nemam rada na komiksovych pocinoch. A stavam sa alergicka na nevedomie, ci je dej skutocny/sen/iluzia/minulost/buducnost atd, moze to prospiet svojmu ucelu v ExistenZ, Inception a pod., ale nie vo filmoch a serialoch, ktore nie su primarne o tom sakra, tam je to len navysost otravne. :( Pochybujem, ze si pustim dalsi diel. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovská změna, dívat se najednou na něco, kde nevíte která bije. Chce to velkou dávku trpělivosti a chtění porozumět. Nepomůže vám přemýšlení, ani pozorné sledování děje...tady jsou scénáristi nejen napřed, ale i mimo to, na co je běžný sledovač seriálů zvyklý. Takže je to spíš o pocitu, o tom, jestli je vám David sympatický, nebo zda vás zaujala práce s kamerou, střih, hudba.... . Mě jo, takže se na další díly podívám. A to i když konec tohoto dílu trochu ujel a objevily se jak mizerné triky, tak, nezvládnutá akce. Legion o tomto ale určitě nebude, takže to klidně přehlédnu. Souvislost s X-Many zatím vypadá jen jako formální záležitost, aby tvůrci nemuseli představovat mutantí universum. Tohle je jiná liga...možná snad i jiný sport :o) ()

Mr.Ripley

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně někdo na mutantí universum (komiks celkově) nahlíží z jiné perspektivy. Inovativní, hravé a halucinogenní. Jedinou vadou na kráse jsou laciné efekty a snímání akce alá počítačová hra (za účelem zakrytí efektů, což se nedaří). ()

4ct10n 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem dal šanci seriálu podle komiksu a po všech těch standardních konvenčních akčních sériích typu Arrow nebo Flash je Legion hodně jiná káva. Po prvním díle úplně nevím co si mám myslet a trošku se bojím že styl, do kterého první díl nakročil mi sedět nebude, přesto dám ještě pár dílům šanci. ()

geklon

všechny recenze uživatele

Nevim.....počkejte........ne, nevim o co tu do prdele šlo. Asi až moc prvoplánově totálně nevstřebatelné na první dobrou či zlou, každopádně dost stylové a kurevsky koukatelné. Žádná smutná podívaná jako Leftovers, žádná sebezničující WTF depka jako Mr.Robot. Legion je milá superhrdinská jednohubka zabalená v rubikově kostce. Uvidíme kam mě tenhle seriál posune, ale tohle zkouknu asi celý. 81%. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dr. Kissinger - All animals need physical contact to feel love. Syd Barrett - You know those cartoons in, like, magazines? There's a man on an island with, like, maybe a single palm tree. People say, "go to your happy place" and that's what I think about. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně stylová a strukturou poměrně komplexní epizoda, která kromě zajímavých postav a psychedelických scén nabízí poutavou zápletku, která se už teď stačí o notný kus dopředu. Prostě po všech stránkách povedený pilot, který snad trpí snad jen tím, jak složitý vlastně je. I když na druhou stranu – kolik seriálů se může pochlubit tím, že nutí diváka trošku k opravdu aktivnímu sledování, popř. i zopakování epizod pro větší pochopení? Potenciál a ambice jsou zde opravdu vysoko. Tady je celá recenze. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

hodne autorska vec, coz je videt, rezie i kamera na jednicku. trochu skoda nekterych chudsich zaberu v druhe polovinie. urcite me zajima, co bude dal a jestli krok s formou udrzi i obsah ()

Reklama

Reklama