Reklama

Reklama

Legion - Season 2

(série)
Trailer
USA, 2018, 10 h 54 min (Minutáž: 53–61 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Dan Stevens, Rachel Keller, Jemaine Clement, Jeremie Harris, Christine Horne, Bill Irwin, Caitlin Leahy, Rachael Markarian, Amber Midthunder, Aubrey Plaza (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(11)

Recenze (12)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám srdce dať tomu rovnakých 60%, ako prvej sérii. Tej som tiež dal „len“ šesťdesiatku, ale trocha ma to škrelo, lebo natoľko jedinečnému projektu je ozaj troška až zverstvo dať priemerné hodnotenie. Ale chcel som Legion potrestať za slabšie scenáre, či skôr za voľnejšie tempo rozprávania, ktoré bolo v niektorých dieloch až príliš voľné a pomalé a nikam dej neposúvalo. Dobrou správou je, že druhá séria zachádza vo audiovizuálnych experimentoch ešte ďalej a minimálne hry s kamerou, strihom a hudbou sú miestami neskutočné a treba za ne nepochybne dať hore všetky palce, čo človek má. Rovnako tak Dan Stevens je stále strašne obrovský sympaťák. A jeho David (konečne v tejto sérii dostanúci prezývku Legion) je bez debaty jednou z najmocnejších (ak nie najmocnejšou) komiksovou postavou na svete. Skutočne, ak by chcel, dal by dole Hulka za tri sekundy, s Wolverineom by sa ani nebavil a Dr. Strangea by psychicky rozložil na mikročastice za povedzme minútu, maximálne dve. A scenáristi v čele s duchovným otcom projektu, Noahom Hawleym, sa vskutku poriadne vyšantili. V každej časti nájdete niečo, čo ste ešte nikdy nevideli. Je to plné šialených, absurdných, geniálnych nápadov. Napr. hrdinom pomáha komando robotických štíhlych žien s fúzmi, ktoré sa vyjadrujú spevom. A to je ešte jedna z tých normálnejších vecí druhej sezóny. Čo sa týka mínusov, tie sa bohužiaľ opakujú. Niektoré epizódy sú vcelku zbytočné a miestami sa tempo vlečie tak dokonale, až (po)zabudnete, o čom vlastne tento seriál je (!). Postavy sú skvelé a herci medzi sebou majú parádnu chémiu. Nanešťastie sú alebo od seba dosť často oddelení a s niektorými mojimi najobľúbenejšími postavami z prvej sérii (Oliver, Syd) je v druhej naložené dosť zvláštnym, mne neveľmi vyhovujúcim spôsobom alebo by sa ich priestor dal s prižmúrenými očami prirovnať skôr ku cameám (Melanie, Ptonomy). Iránec Navid Negahban ako Farouk skvelý. Koniec úplne nečakaný, tretia séria SPOILER bude o tom, ako sa z Legiona stala záporná kreatúra??? SPOILER ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani v druhé sezóně originálně pojatého marvelovského seriálu si divák nemůže být jistý, čeho konkrétně je svědkem. I pro Noaha Hawleyho, tvůrce tří řad seriálu Fargo, jde o značný odklon od předchozí tvorby, který se tentokrát ani nesnaží respektovat či navazovat na jakékoliv žánrové konvence – příběh (údajně) nejsilnějšího mutanta na světě Davida Hallera tedy definuje naprostý chaos, ať už z narativního nebo stylistického hlediska. Zřejmě nikdy se nedozvíme, zda je série působivých obrazů a režijních nápadů (které si mnohdy nezadají s Černým vigvamem) pouze tvůrčí exhibicí, nebo propracovanou vizí, s jistotou však lze říci, že nic koncepčně odvážnějšího a unikátnějšího v současné době v televizi neběží. Seriál, u něhož si vzpomenete ne na jeden, ale desítky naprosto definujících momentů. Nejlepší epizoda: Chapter 14 (6) ()

NiWi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Legiona je o něco víc kreativní vizuálně, ovšem na příběhu lehce ztrácí. Nelze jí upřít promyšlenost, která je opravdu skvělá, a především je originálně a velmi zajímavě vykreslená skrze symboliku slova i obrazu. Postavy jsou opět moc dobře propracované, podpořené dobrým výběrem a hlavně výkony jednotlivých herců, které nemají chybu. Finále série je skvělé, a souboj Davida s Faroukem považuji za jeden z nejoriginálnějších střetů v komiksových počinech. Kde Legion ztrácí je občas až přemrštěná originalita, která převládá nad logikou, a ztěžuje divákovi snahu si vše v hlavě vysvětlit. Větší porce epizod také způsobuje pomalejší tempo některých z nich, a absenci akčnějších a svižnějších scén. I přesto však Legion zůstává jedním z nejoriginálnějších počinů nejen komiksové, ale i současné televizní tvorby. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"And now we must speak of Zhuang Zhou, who fell asleep one day and dreamed he was a butterfly. For hours, he fluttered in the warm winter sun, until he no longer remembered he was Zhuang Zhou. Suddenly he awoke, and he was Zhuang Zhou again. But in that moment, he didn't know. Was he Zhuang Zhou who had dreamt he was a butterfly, or a butterfly who was dreaming he was Zhuang Zhou? A delusion starts like any other idea. An idea alone isn't enough. We have ideas all the time, random thoughts and theories. Most die before they can grow. For a delusion to thrive, other, more rational ideas must be rejected, destroyed. Only then can the delusion blossom into full-blown psychosis." ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne vypiplané, bizarné a plné originálnych nápadov aj šialene geniálnych momentov. Po technickej stránke mimoriadne precízne, po tej hereckej zasa strhujúce. Druhá séria je ešte o čosi lepšia než tá prvá a Hawley je v mojich očiach absolútnym kráľom! 9/10 (viac tu) ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak než dát pouhé 3 hvězdy. Oproti první sérii... Vývoj příběhu mi v tomto případě přijde prezentován značně zmateně, nejasně a zbytečně zdlouhavě. Chápu, že je třeba divákovi vysvětlit co vše vedlo vlastně k činům těch oněch určitých postav, v komiksu či knize by to dávalo supr smysl a bylo to jasný jako facka. V seriálovém zpracování to tak lehké a jednoduché není, tahle složitost ve výpravění tomu naopak ubírá na kvalitě a zábavě, kterou má divákovi poskytnout. A jako... SPOLIER... Co ten poslední díl? Tolik očekávání jsem dle recezní měla.. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No co si budem. Jsem rád, že mi chybí už jen 8 dílů do konce seriálu. Technicky je to na vynikající úrovni, ale zbytek jde tak moc mimo mě, že si takový fail ještě nepamatuju. A že mám za sebou už pěknou řádku seriálů a filmů. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90% a přikláním se výš. Bomba, psycho a v některých ohledech to první sérii trumflo. V jiných mi sice chyběla "jednoduchost" první série, ale prostě musím jít výš, protože to je o level výš. Doporučuji, byť to není pro každého. ()

Hrr.nec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále neuvěřitelné originální pojetí, v druhé sérii se vyšvihla hudba, přemýšlím, že koupím soundtrack na vinylu. Obrazová hravost tvůrců mě stále dokáže překvapovat. Jen my přišlo, že děj tentokrát haluzil občas moc, až jsem se v tom občas ztrácel, proto hvězda dolů, jinak bych dal pět. A finální souboj prostě epickej. ()

stuj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úleťáckost už bohužel nestačí. Děj se vyvíjí zbytečně pomalu a dost tomu pomáhá kopa zpomalených záběrů, kterých se divák už přejedl. Drtivá většina seroše tedy projeta na dvojnásobnou (a větší) rychlost. Do třetí série jdu ze setrvačnosti. ()

Reklama

Reklama