Reklama

Reklama

Legion

(seriál)
Trailer 5
USA, (2017–2019), 24 h 19 min (Minutáž: 41–68 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Dan Stevens, Katie Aselton, Rachel Keller, Amber Midthunder, Aubrey Plaza, Jean Smart, Hamish Linklater, Mackenzie Gray, Bill Irwin, Scott Lawrence (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

David Haller (Dan Stevens) alias Legion je mutant se schopnostmi mimo lidské chápání. Trpí řadou psychických poruch a má rozštěpenou osobnost. Každá jeho osobnost navíc ovládá jinou z jeho schopností. David se snaží udržet při smyslech, ale začíná z toho být unavený a když se to chystá vzdát, potká dívku svých snů. (Harroc)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (110)

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

To slovo, společně s prokrastinací (dříve to byl prostě lenivý pičus), se mi prostě nelíbí, ale seriál dobře vystihuje. Je to PSYCHEDELICKÝ mišmaš geniálně poskládaných záběrů, perfektně nasnímaných a perfektně naaranžovaných. Je to všechno barevné, originální, ten seriál má prostě svou duši. A hlavně tento faktor ovlivnil rozhodování o páté hvězdě. Protože dějově byly některé díly jen nadprůměrné a ne velmi nadprůměrné, tak zbytek zachraňoval vizuál. Ze scénáristického hlediska to ale nijak nezaostávalo, Legion totiž docela dobře napíná a každý díl odpověděl na několik otázek, ale dokázal také položit několik dalších, což vás pochopitelně udržuje v napětí. Obstojné obsazení a fajn soundtrack je příjemný bodík navíc. Vlastně něco, co možná považujete za samozřejmost. Hodnocení nesnížím ani po docela chabém závěrečném dílu první série. ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně netuším. Některé epizody jsou skvělé, u některých by docela pomohlo sestříhat na 15 minut, protože se tam nic neděje a je to nuda. Stevens a Plaza jsou skvělí, Plaza jakou feťák - magor - padouch naprosto geniální, na druhou stranu nedokážu vystát Kellerovou a Smartovou. Snad se celkově bude seriál zlepšovat. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, pěknej bordel. Vizuálně a audiálně je to teda bomba, ale co s tím, když děj je takovej maglajs? To člověk nikdy neví, co jsou iluze, sny, vzpomínky, myšlení, představy, halucinace, astrální rovina, kdo je kdo (protože existuje x postav v 1 postavě, rozdvojené osobnosti a podobně), kde a kdy se co odehrává (flashbacky vs. vzpomínky). Že to nerespektuje vesmírné, fyzikální, přírodní a další různé zákony, to už je člověk ani nevnímá (raději). Přišlo mi to jak nějakej šílenej myšlenkovej experiment. Jak kdyby to vymyslel David Lynch. Jak kdyby někdo vzal Počátek a použil na něho nějakej katalyzátor. Nechápu, jak tohle mohlo fungovat v komiksu. Ale třeba to tam bylo pochopitelnější, říkám optimisticky. Jinak musím zde zmínit, že jsem opravdu dával pozor a přesto v tom mám zmatek. Myslel jsem, že na konci série se to vše nějak vyjasní, ale teda moc ne, jenom trochu. Skvělí herci byli hlavně Aubrey Plaza (Lenny), Jemaine Clement (Oliver) a hlavně démonickej Mackenzie Gray (The Eye, jehož smrt byla vskutku originální). Nebyl tam špatnej herec, což je plus. Ale taky tam nebylo moc krve, škoda. Taky mi to nějak nezapadá do X-Meního vesmíru... Nejsu s tím prostě moc spokojenej. Spíš nasranej, že mi tak dojebali hlavu. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Legion měl našlápnuto k televizní události roku. Tvůrci na mutantí universum (komiks celkově) nahlíželi z jiné perspektivy. Inovativně, hravě, surrealisticky a halucinogenně. Zásadním problémem jsou dvě hlavní linie. Přičemž první linie je inteligentně napsaný thriller s kapkou paranoie. Bohužel druhá linka hrála na jistotu a servírovala (v x-men universu) poněkud omšelou válku proti lidem. V ten moment seriál poněkud ztrácí a stává se šedivou myškou, kterou produkuje kdejaká televize (zdravím CW). Finále výsledný dojem nijak nevylepšilo. Tvůrci sami zjevně nevěděli, které linii se věnovat více a tak vše naházeli do mixéru, stiskli tlačítko "start" a nechali věcem volný průběh. Potitulková scéna (to jako fakt?) obavy nijak nezahnala, spíše naopak. 70% ()

Galerie (198)

Zajímavosti (17)

  • Auto, které vyzvedává Davidova otce na letišti v Maroku, je Tatra 97. (JerryPilsen)
  • Vůz, který mutanti používají, je Nissan President druhé generace vyráběný v ketech 1990 až 2001. (FoxMulder)

Související novinky

Y: Poslední z mužů obsazuje hlavního hrdinu

Y: Poslední z mužů obsazuje hlavního hrdinu

17.07.2018

Známý komiks Y: Poslední z mužů vyprávějící o apokalyptickém světě, kde v jeden moment s výjimkou hlavní postavy zemřeli všichni savci s chromozomem Y, se v Hollywoodu pokoušeli adaptovat už delší… (více)

Režisér Atlanty a temné sci-fi

Režisér Atlanty a temné sci-fi

15.06.2018

Režisér klipu This is America a několika epizod seriálu Atlanta Hiro Murai se chystá na svůj filmový debut. Tím by mělo být temné sci-fi Man Alive podle scénáře Davida Roberta Mitchella (Neutečeš).… (více)

Doctor Doom bude mít vlastní film?

Doctor Doom bude mít vlastní film?

21.07.2017

Hollywoodská studia se momentálně snaží vyždímat comicsové značky na maximum. Místo klasických filmů se slavnými hrdiny se proto uhýbá i k těm méně známým a sem tam dojde i na záporáky. Loni dostali… (více)

Reklama

Reklama