Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Michal Bříza se po dvaceti letech v kómatu vrací zpátky do služby. Svět se však za tu dobu změnil, manželka ho opustila, dcera si ho nepamatuje a starý parťák je teď jeho nadřízeným. První případ, který musí Michal řešit se svým novým mladým kolegou Andrejem, ho vrací do minulosti. Ve Vltavě se najde tělo nedávno propuštěného pachatele vraždy osmiletého chlapce. Má tato smrt nějakou souvislost s patnáct let starým zločinem? Jsou do ní zapletení Michalovi staří známí, které zná z doby, než upadl do kómatu? Obstojí Michal u psychologických testů doktorky Hoškové, které jsou podmínkou, aby mohl dál pracovat u policie? A jak se vyrovná s tím, že jeho žena Eliška žije už patnáct let s policejním patologem Mrázem? (TV Prima)

(více)

Recenze (31)

Jenda 

všechny recenze uživatele

Tupé dialogy (nebo jejich nevhodný střih), přehrávající vedlejší postavy (nejhorší je boxerův syn), přehrávající Matásek. Dobrej je Orozovič a Kolesárová. Lepší hudba, ale ani prachy za práva na provařené songy tady moc nepomohou. Možná by stálo za to rozšířit scénáristický tým. Očividně je to kopie francouzského Falca. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty odpady tady už byly v první reklamní pauze. Pomo, to přece někde musíš vidět v jakým čase tady kdo hodnotí bez milosti bych ty keteny vykop z csfd. Pokud jde o seriál příjemní překvapení zejména pokud jde o humor, i když David Matásek se mě až tak na poldu ala Schimanski nehodí, ale ono se to podá. Dávám další šanci, především dialogy docela pobavily. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"V tvým vlastním městě ti nějaká ženská říká, kam máš jet?" Tak Břízovo seznámení s navigací, dálkovým ovládáním či nabíjením mobilu pomocí tužkových baterií rozhodně mělo být natočeno vtipněji, protože to má ohromný potenciál. Taky mě trošku štvalo to jeho hulvátství, které je vydáváno za drsňáctví a zejména strašnou českoslovenštinou mluvící policejní psycholožka. To mi fakt trhalo uši. Takže jediný klad na úvod spatřuju v kontrastu mezi vyšetřovateli - tedy pistole vs. kolt, sako vs. kožená bunda a zákony vs. divoký západ. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Au au au ... Skoro to vypadá, že chtěl někdo vyrobit školní příklad toho, jak to vypadat nemá. Scénář je nevěrohodný. Pokud by někdo upadnul na 20 let do komatu, určitě by po probuzení nešel do své staré práce, kde náhodou pracuje jeho kamarád, do hospody, kde je 20 let stejná servírka, do posilovny, kde potká starého známého ... Jeho ženy by nejspíš měla jinho chlapa, ale zřejmě ne kolegu z práce. Nebo by možná byla opět sama po nevydařeném vztahu. Spíš by byl sice protahovaný médii, ale nezaměstnaný, hospoda by byla zavřená nebo přstavěná na něco nového, z posilovny by byl sklad ... Kolik existuje v republice posilovan, které fungují na stejném místě 20 let? A kolik se v nich protočilo zaměstnanců?! Občanku a řidiák by měl propadlý, musel by dělat přezkoušení, potřeboval by nový zbrojní průkaz. Zřejmě by nečuměl na kávovar jako dement, ale otevřel by sáček s mletou kávou a udělal si lógr, jak byl zvyklý. Opravdu napsal scénář pan Holeček? Není náhodou z větší části převzatý z německého seriálu Der letzte Bulle? Zřejmě včetně prkených dialogů ... Nejsem příznivcem příliš dlouhých komentářů, nebudu to protahovat. něco přihodím k jednotlivým dílů. Pilotní díl nic moc. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nu, taková příjemná nostalgie, kde - ruku na srdce - netáhnout to geniálně Matásek a nebýt zde jedna legendární karlínská hospoda, stojí to za vyližvíteco, protože samotný případ s mrtvým chlapem v sudu je tak pitomý a nelogický, až by jeden brečel, včetně toho nesmyslného pátrání. Ale za určitý jemně dávkovaný ne zrovna korektní humor, jo, ty slabé tři hvězdy prvnímu dílu dám. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Pohodová věc, ve které chutnou dřeň generují povedené fórky, odlehčený tón a herecké výkony ústřední dvojice, přičemž "krimi" zápletka je jenom do počtu. Zážitek ale trochu snižuje přemrštěná stopáž. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda a seznámení. Snaha o kapku novátorsví v té řece kriminálek. Český kóma polda nastupuje na scénu. (Imho, jedinej pravej koma polda je pouze Seagal :) Při pohledu na Matáska se mi vždy vybaví Kendy z Básníků, takže mu drsného poldu moc nežeru. Přes to se dá přenést, ale jeho postava jenž se má chovat jako kovboj z divokého západu a přitom je hulvátský až mi to přišlo přehnané (to arogantní hulení mne fakt štvalo). Před (pouhými) dvaceti lety tu byl divoký západ a takovéto buranské ignoranství a opovrhování kolegy by mu jako prošlo? To pochybuji... Potenciál na humor tu je (dalo se z toho vytěžit víc, ale asi už bude vytěženo a do dalších dílu moc nezbude), dokonce i několik velmi povedených vtípků mne pobavilo. Hudba, pěkné, ale provařené hity jež mají navodit retro. A právě proto mi nepřišly úplně cool, neviděl (tedy neslyšel) jsem v tom nic originálního, žádnou vytvořenou hudbu či práci. Na oldies si zajdu do klubu. I přes tu záplavu kritických dojmů, dám Poldovi ještě příležitost, třeba si na to jeho cigaretové loby zvyknu. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Bez šance. Debilní scénář, plný kreténismu toho nejhrubšího zrna. Matásek se marně snaží napodobit všechny klasické drsňáky včetně bezkonkurenčního raploidního Hynka Čermáka. Zápletka nestojí za nic a už jenom Matáskova rekonvalescence po kómatu je k smíchu (hned v nemocnici se naučí znovu kouřit, umí řídit novou octavii,...). Atmosféře nepřidá ani jakože drsná, zbytečně hlasitá hudba. Fakt hrozný. Další díly pouze omylem. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

.....úvod ....zoznámenie sa s postavami...detektívny príbeh.....rodinné vzťahy.....a na to 55 minút.....celkom slušne zvládnuté.(nebudem sa babrať nad tým koľko ľudí sa dostane z 20 ročnej kómy,po 3 týždňoch rehabilitácie už v plnom nasadení policajnej práce....ááále nejako to začať musí....ja nie som negatívne naladení,konečne nejaký chapák ako zo starých filmov....) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl přinesl banální případ na pozadí seznámení se s postavami. Nepřipadá mi, že David Matásek má charisma drsňáka, rozhodně mnohem lepšího poldu najdeme v postavě Kuneše. Navíc tím, jak se snaží mluvit drsně to vypadá, že je dabovaný. Mnoho věcí mi nesedne - přijdou mi moc "americké" - ale na druhou stranu se objevují i pozitivní věci, jako je třeba humor či moderní soundtrack. Ze stavu dvaceti let mimo život mohli ale tvůrci vytěžit více. Uvidíme, co bude dál. ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než Mordparta, horší než Rapl. Matásek Čermákovo charisma nemá, ale zase je fakt, že od dob Kendyho ušel kus cesty a zraje jak víno. Jenže to je dost málo. První díl má kromě neskutečně trapných okamžiků (prvních ca 15 minut), nelogických situací a hrozného soundtracku i světlejší okamžiky (teď zrovna mě ale žádný nenapadá). Ba ne, pár vtipných scén proběhlo. Zatím za dvě a uvidíme, co bude dál. P.S. První odpady 9 minut po začátku vysílání jsou fakt mimo... ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Úvod dle předpokladů hodně nadsazený, z dvaceti let dělají čtyřicet. "Matásek" je buran, a buranem by byl i v roce 96. Srandičky s mobilama ok, s navigací už horší. Nativní navigace se paradoxně už skoro nepoužívají. Jsou buď v mobilu, nebo přímo v autě. Ale to už se v tom patlám už moc. Na poměry Primáckých "soap oper" docela fajn. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to takové klišovité a sterilní, chemie mezi dvěma hlavními parťáky moc nefunguje a ani jednotlivě mi jejich obsazení nepřišlo úplně nejšťastnější. Na druhou stranu jsem se ale několikrát zasmál, což se mnohdy nepodaří ani u ryze komediálně zaměřených seriálů (Ono tohle téma konfrontace člověka ze staré doby s novými vymoženostmi a skutečnostmi je pro humor hodně snadno využitelné). I ta detektivní zápletka měla určité zajímavé aspekty, škoda že vrah nebyl ten, kterému by ta vražda přinesla poměrně tvrdé morální trauma... ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna hvězda za neskutečnou nálož nechtěného humoru. Ochotnické herectví (obzvlášť naprosto tragický výstup J. Chudého v roli Radka Fejka - opravdu si po natočení řekli, že už to nemohlo být lepší?) umocňovaly bizarní dialogy a podivné grimasy, jejichž důvod se mi nepodařilo rozklíčovat - bylo to ve scénáři, byl to pokyn z režie nebo herecká improvizace, která byla tak dobrá, že už se tam nechala? ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem v jistém Streemovém Pořadu slyšela, jak moderátor sršel oheň a síru na tento nový krimi seriál, neododlala jsem a pustila si první díl. Čekala jsem srágoru a ejhle, ona je to dobrá kriminálka a prvky komedie. Jako skoro vrstevnice Matáska, se dokáži do jeho pocitů reálně vcítit. Jistě, některé jeho zápolení s technikou je dost nadsazené, ale jako celek pochopitelné. Příjemné je i to, že se tvůrci zatím moc nebabrají v emocích jednotlivých protagonistů, ale spíše jen povrchově naznačují. Scénář není bůhví jaký klenot, nicméně dá se. Dialogy a některé hlášky jsou opravdu vtipné, herecké výkony úměrné žánru a formátu. Trochu mi tam chybí nějaká akce, napětí, prostě to co ke správné kriminálce s drsným poldou patří. Takto to spíše působilo jako parodie na drsňáka. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psycholožka by mohla mluvit slovensky, stejně to každý pozná a určitě její role nepotřebuje češtinu, jinak nemám výhrad. Skvělý rozjezd, Matáskovo seznámení se s "novým" světem je vtipné včetně několika dobrých hlášek, jeho výkon dobrý, hraje si na drsňáka, kterým kdysi býval (i když na druhé straně pomyslné barikády) s moderním kolegou, který občas nechápe. ()

Reklama

Reklama