Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kostele sv. Bartoloměje někdo shodil trvalého jáhna z kúru. Shodou okolností zde jako farář slouží také Michalův přítel z dětství Bohdan - člověk s kriminální minulostí, který ve vězení přešel k víře. Není pochyb, že ho i přes Michalovy námitky Andrej bere jako jasného podezřelého. S kým se ale hluboce věřící Kroupa na kúru skutečně nepohodl? Policejní psycholožce Táně má přijet na návštěvu sestra ze Slovenska, která se nemůže dočkat, až se potká s jejím novým přítelem. Kdo jím ale bude? (TV Prima)

(více)

Recenze (14)

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se zdá, na poradce u tohoto seriálu nezbyly peníze ... Že Poslední tramp měl jen málo společného s trempingem a Lovci pokladů neměli nic společného s pravým geocachingem jsem tak nějak zkousla, ale církevní díl bez znalosti církevního prostředí a mluvy, to už je snůžka nesmyslů a bláboků. Zdá se, že se Richard Malatinský vytžívá v prostředích, která mu nic neříkají. Slovo "kongreagace" má poněkud jiný význam, ale rozhodně se nepoužívá při označení farnosti. Stálým jáhnem se nemůže stát každý, vystudovaný svobodný bohoslovec by nejspíš neprošel. A hlavně o tom nerozhoduje místní farář, ale biskup. Také není běžné, že by měla farnost přiděleného svého bohoslovce (familiérně by mu mezi sebou nejspíš říkali bohouš, ale učitě ne obřadně diakon.) No a tři madony s dítětem navíc cenné originály v jednom kostele - to mě opravdu pobavilo ... Vlastně celé vidění křesťanského světa pohledem pana scénáristy včetně toporných dialogů mě pobavilo, ale smutně pobavilo. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku dobrý, až na pár "překlepů" :1) ŽÁDNÉ římskokatolické+řeckokatolické farnosti se tady u nás,v ČR neříká kongregace!!! , 2)diákon=jáhen,kandidát kněžství,3)Rozhodně by se nemohl jáhen=kandidát kněžství nemohl AUTOMATICKY stát trvalým jáhnem-rozhoduje o tom katolický papež v Římě, a to na doporučení diecézního biskupa.Tento zdlouhavý proces trvá několik let!!!, 4)u žádné z katolických církví pod supremací Říma NIKDY a NIKDE nebyl žádný pastor-ani u římskokatolíků, u žádné z 15/16 církví byzantského ritu=řeckokatolických,ani u žádné ze 3 koptských kat.církví,ani u maronitů,ani u arménských katolíků atd.,apod. R.Malatinský je scénárista "na baterky"..... . Je to totálně neprofesionální, že si to nenašel, např.na české wikipedii, to by zvládl 15-letý středoškolák..... . Ale jinak to šlo : 4 * a 70 % . Chemie mezi Michalem (D. Matásek) a policejní psycholožkou Táňou (J. Kolesárová) funguje ... . P.S. : žádný biskup by NIKDY nepřipustil ke studiu propuštěného kriminálníka, natožpak aby ho vysvětil na jáhna. To je totální SCI-FI !!!!!! : ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Žádný přikázání - Nebudeš vydírat bližního svého - neexistule." Poprvé musím napsat, že Polda mě opravdu bavil. Prostě představit si hulváta Břízu jako ministranta bylo dokonalé a jeho kostelní vyšetřování za pomoci Boha a Křížka nemělo chybu. A Břízova návštěva starožitnictví za doprovodu "bankéře z New Yorku" experimentálně prokázala, jak málo mi stačí k tomu, abych se řehtal jako puberťák. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl jsem opět výhradu k tomu zakořeněnému klišé a stereotypu, že co věřící, to vzdychající, unylá osoba, ale aspoň Martin Sitta to zde krapet napravoval. Pak drobné detaily, jako že nejspíše bigotní věřící vleze do kostela a nepokřižuje se, to si taky mohli tvůrci ohlídat. Ale jinak velmi slušně natočené, se spoustou nejen hlášek, ale i mouder, a bavila mě i ta hra na doktorčina partnera. Ta druhá Slovena, jako že sestra doktorky, vypadala pěkně hnusně, pardon ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Kostel, ve kterém slouží Bohdan (Martin Sitta), je ve skutečnosti katedrála sv. Štěpána v Litoměřicích. (a-ja)

Reklama

Reklama