Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 5
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 5

Recenze (163)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Scénáristu Tomáše Holečka si hodlám zapamatovat - a zdaleka se mu vyhnout. Tak špatně odvedenou práci jsem dlouho neviděla. Nechápu, jak to mohlo přes tolik lidí, kteří se v každém televizním štábu vyskytuji, projít. Jeden nepříčetný člověk se vyskytnout může, to se stává, ale proč ho ostatní nezabrzdí? Protože je jim jedno, že doslova každá scénka je debilní? Přece si to nemůžou nemyslet... Takže pro prachy všechno. Druhý díl jedině po lobotomii mozku. O srovnání se seriálem "Rapl", který sleduji souběžně se ani pokoušet nebudu - tvůrce Rapla by to mohlo urazit. ()

Danthare 

všechny recenze uživatele

24.1.17 dávám 35%, po dalších dílech beze změny, spíše nudnější krimi komediální záležitost. Matásek nic moc, jako Kendy v Básnících hrál lépe! //// Zatím bez hodnocení. Spíše než krimi seriál je to komediální záležitost. Obsazení dobré, situace vtipné, s policejní prací to nemá moc společného, zatím. Ale nenudil jsem se, zatím 50%, dva, tři další díly a uvidí se. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Michale, půlku života jsi strávil v kómatu !! Řekni mi jedinej důvod, proč bys měl řídit ty !!" - "Dvacet let bez nehody.." ;) No, upřímně řečeno bez ohledu, či možná i právě pro ni, na franšízu jsem od Príma televize čekal nějakej vztahovej Fui(t), a toho se mi, zdá se, nakonec částečně i dostalo.. Navíc s téměř nekončícím popíkovým hudebním motivem.. Doba je zlá a uspěchaná, a tak si tvůrci vzali ten zajímavý motiv uzdravování a zároveň objevování neznámého, ten naopak platí za červenou nit série, pěkně kvapíkem.. Koncept buddy movie a kontrastní motivy asociálního machodinosaura v jednadvacátém století, s nedůsledností vlastní většině tuzemské tvorby, vlastně i funguje, ovšem znovu očekávaně na úkor detektivky, která naopak nestojí za psí prd.. Zdálo by se to jako příjemné ozvláštnění žánru, ovšem není tomu tak, když se dá dost ztěží mluvit i o nějakém mezižánrovém překlápění.. Nicméně casting se povedl, David Matásek asociující Schimanskiho má charisma a svou roli si docela minimalisticky užívá, podobně jako zbytečně nevyužitý Jiří Vyorálek.. Jsem zvědav, jak se to dál vyvine ?? Spíš už ani ne.. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kdyby David Matásek nevyměkl, mohl bejt ikonou všech nácků. Bohužel pro něj i pro nás se ale dal na herectví. A občas dostane příležitost zmrvit nějakou další postavu. Tady se mu to daří v nebývalé míře. Chlap se zajímavou vizáží, ale běda když otevře pusu. Neubližuje mu přitom pouze jeho (ne)herecká strnulost, ale i papírem šustící repliky. Vizuál a zbytek castingu dobrý, za to ty pecky. ()

Ajfist odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bože takovou blbost,aby člověk pohledal.Matásek musí být hodně zoufalý,když roli v takové hovadině vzal.Po dvaceti létech v komatu by měl ten zoufalec tak atrofované svalstvo,že by se musel zgruntu znovu všechno učit i chodit,mimo to,že by si zřejmě nepamatoval ani jak se jmenuje,natož svou minulost.Že tak hloupé sci-fi předloží divákovi tv Prima a bude naivně doufat v ohromující úspěch,to bych nečekal.Režisér tohohle braku musí být naprosto slabomyslný a scénáristé na tom budou s inteligencí hůř,než zmrzlá makrela.Ještě,že to dávali dohromady tři.Jeden by snad takovou koninu snad ani zvládnout nemohl. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (35)

  • „Slušná čtvrť“ se nachází v Praze - Hodkovičkách, natáčelo se v Klánově ulici. (rakovnik)
  • Scéna, ve které Vojtěch Urban alias Junior (Vladimír Polívka) krmí nalezeného psa, se natáčela u zámeckého parku v Praze-Kunraticích. (Ezis)
  • Tato epizoda se natáčela v ateliérech seriálu Zoo (od r. 2022). (Teres)

Reklama

Reklama