Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 6
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Recenze (160)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vzpomínáte, jak v Hard to Kill vilná ošetřovatelka nadzvedla pokrývku a obdivovala přirození komatózního Seagala? Míša Bříza vzhledem k tápání ve vztahu s psycholožkou něčím takovým nedisponuje, ale zato je po probuzení z dvacetiletého šlofíka ihned jako rybka! Občas to zaboduje nějakou hláškou mačosaura Matáska či výběrem songů, ale po formální stránce působí Polda hrozně „ordinačně“ a samotné kriminální případy budí dojem, že je napsal jezevčík P.D. Jamesové.. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tu sci-fi o chlápkovi, co po dvaceti letech v komatu do týdne skáče jako kamzík, beru jako nejmenší úlet. Že umění napsat dobrý dialog, nebo ostrou hlášku, je pro tvůrce sprosté slovo, už ale nikdo neoddiskutuje. Ty jakože cool formální hrátky s kamerou a střihem, které mají hudební playlist, co byl na Spotify ve výprodeji, prostě jenom dokazují, jak to tady neumíme, protože snad vlastně ani nechceme. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na poměry Primy má tenhle seriál solidní úroveň. Stále je ale vidět, že jej točí a píšou lidi, kteří se snaží kvalitou přirovnat třeba k Ordinaci v růžové zahradě. Přičemž cílovou skupinu hledají podobnou. Nicméně ale dle očekávání má tento seriál jeden klenot v záloze a tím je David Matásek, který svými kecy sem tam zvedne náladu i mrtvole. A to není vůbec špatný. Seriál kvalitou srovnatelný Schimanskimu nebo Big Benovi to ale, podle mě, nikdy nebude. Tenhle je totiž až moc rádoby cool a to se u výše zmíněných německých kriminalistů moc nehodí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Proč si všichni myslej, že mám nějaký problémy?" Mohu potvrdit, že emoce reinkarnovaného por. Břízy jsou naprosto v pohodě. Jen jsem doufal v příchod české verze drsného Harryho a on se objevil zestárlý Kendy ve verzi hulvát. Mě tedy ničím neurazil, ale nadšený jsem byl jen ze služební Volhy a z několika fórků plynoucích z prospání dvaceti let technologické revoluce. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Scénář 4/10/// PLUS: hláškující David Matásek, námět, některé vtipné situace vyplývající z námětu, občas potěší hudba MÍNUS: detektivní případy jsou velice průměrné, potenciál, který sliboval námět nebyl úplně využit, rodinné vztahy sráží seriál do podprůměru a nudí./// Shrnutí: Mojí chybou je, že jsem očekával seriál Polda (z Marsu), až později jsem zjistil, že vyhlížím seriál Svět pod hlavou (2017). Díky očekávání mě z počátku seriál moc nezaujal. Bohužel mě moc nebavil ani po té, co už jsem věděl, co mám očekávat. Scénář, dialogy, řešení případů a rodinné vztahy to vše je průměrné. Jediné co pobaví je ta humornější stránka vyplývající z některých hlášek, situací a občas dialogů. Určitě se jedná v rámci primácké televizní produkce o kvalitnější seriálovou tvorbu, ale v rámci konkurence seriálové tvorby jiných televizních stanic, které přinášejí lepší seriály, tento spadá do průměru./// Celkem 51%/// ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle snad prima nemůže myslet vážně. Sice se to tváří seriózně, ale jinak je to těžká komedie. Ani David Matásek to nezachraňuje. "Ženské hrajou fotbal?" :D ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Drsný polda se smyslem pro černý humor a řada zapeklitých případů. Kdepak jsme tohle už slyšeli? Jo v Americe v 80. letech. Lepší jak Ordinace nebo podobné výtvory české produkce, ale pořád nic nového. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obě hlavní postavy jsou si podobné povahami, přeci jen policejní tandemy bývají kontrastní. Režisérovi se daří více situační komika než scény, kde je ohrožení s dramatickou hudbou a detaily pistole. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nebýt čtvrté série, možná bych šel i do čtvrté hvězdy. Po detektivní stránce je to velmi slabé, po několika dílech lze lehce rozklíčovat autorské postupy a odhalit vraha hned, jak se objeví na obrazovce. První tři série seriál ale bavil postavami a mimokriminálním dějem. Byl tu a tam i zábavný. Matásek se s Orozovičem dobře doplňovali a kontrastovali, Orozovič byl hrozně sympatický. Celé tři série jsem si pochvaloval, že do nich tvůrci nezatáhli řešení Poldova případu. Ve čtvrté to udělali a nejen tím, to celé pokazili. Ve čtvrté sérii seriálu došel dech. Zpočátku jsem si říkal, že náhrada Orozoviče Polívkou byla provedena dobře, kdyby Polívkova postava nebyla oproti Orozovičově razantně upozaděna, stejně tak postava velmi sympatické Kolesárové, s tou už tvůrci vůbec nevěděli co dělat a tak ji tam nechali jen plácat. Hodně mě bavila postava Mráze. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hrozně jednoduché a i když herci moc nepřehrávají dalo se to přežit no ale myslím že díl co díl moc nenabídly a moc se nesnažily být lepší no na čechy v pohodě. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Michale, půlku života jsi strávil v kómatu !! Řekni mi jedinej důvod, proč bys měl řídit ty !!" - "Dvacet let bez nehody.." ;) No, upřímně řečeno bez ohledu, či možná i právě pro ni, na franšízu jsem od Príma televize čekal nějakej vztahovej Fui(t), a toho se mi, zdá se, nakonec částečně i dostalo.. Navíc s téměř nekončícím popíkovým hudebním motivem.. Doba je zlá a uspěchaná, a tak si tvůrci vzali ten zajímavý motiv uzdravování a zároveň objevování neznámého, ten naopak platí za červenou nit série, pěkně kvapíkem.. Koncept buddy movie a kontrastní motivy asociálního machodinosaura v jednadvacátém století, s nedůsledností vlastní většině tuzemské tvorby, vlastně i funguje, ovšem znovu očekávaně na úkor detektivky, která naopak nestojí za psí prd.. Zdálo by se to jako příjemné ozvláštnění žánru, ovšem není tomu tak, když se dá dost ztěží mluvit i o nějakém mezižánrovém překlápění.. Nicméně casting se povedl, David Matásek asociující Schimanskiho má charisma a svou roli si docela minimalisticky užívá, podobně jako zbytečně nevyužitý Jiří Vyorálek.. Jsem zvědav, jak se to dál vyvine ?? Spíš už ani ne.. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přes počáteční nižší sympatie k hlavnímu hrdinovi, respektive k jeho neurvalému chování, jsem byl se seriálem spokojen. Na televizní obrazovce slušný průměr mezi kriminálkami s komediálními prvky. (Osobní plus a půl hvězdy v hodnocení, získal seriál natáčením v mé známé "poslední opravdové putyce v Karlíně", jejíž kouřový odér si filmaři "odnesli" jistě na památku :) 60% Edit po druhé sérii: Seriál a vtipné sarkastické průpovídky "koma poldy" mne bavili možná i víc. 70% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku slušný oddechový seriál, který staví zejména na "šarmu" Davida Matáska v titulní roli a jednoduchých krimi zápletkách. Za mě spokojenost a očekávám pokračování v podobě druhé řady. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, pominu-li úvodní nevysvětlitelné bleskové zotavení hlavního poldy, je to místy docela zábavné, a to překvapivě hlavně díky dialogům poměrně zdařile využívajícím motiv dlouhodobého "spánku" a za hranici trapnosti se dostávají jen někdy. Na druhou stranu ale vyšetřování zločinů tvoří spíše jen prostředí pro jiný děj než plnohodnotnou součást jednotlivých dílů, což je u kriminálního seriálu podstatný nedostatek, pakliže všemu nedává jiný rozměr alespoň zvolená forma. Největším kladem tak bohužel zůstává původní nápad, i když není domácí. 40 % ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Po docela dost špatné první epizodě se to v dalších dílech trochu zlepšilo (i když konec posledního dílu snad nemohl být horší). Opravdu bych v tom nehledal nějakou vážnou kriminálku, spíš komedii s krimi prvky. Bohužel ne vždy ta komedie funguje. Pak mi úplně neseděl Matásek, ale většinou se to dá. Na zabití času to stačí a kupodivu, pokud to porovnám s Mordpartou, tak to i docela funguje. 55 % ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Náměty případů nejsou totálně debilní, ale předpokládám, že ty jsou spíše součástí koupené frenčízy a jediným větším příspěvkem z produkce Primy je tak naprosté hulvátské buranské hovado v podání Matáska, který se sice snaží, seč může, a budiž mu to přičteno k dobru, ale z těžkého podprůměru seriál sám vytáhnout nedokáže. Poněkud imbecilní a patolízalské chování postav a, přinejmenším na české poměry dost smutně laciná zápletka přivedení tohohle blba zpět do sboru namísto do blázince na převýchovu a pochopení svého místa ve společnosti prostě kazí naprosto celek. Tohle raději nemělo spatřit světla obrazovek, obzvláště v porovnání s 1. oddělením nebo Raplem. --- PS: A zase jsem si vzpomněl na skvělý a předčasně ukončený Life. ()

Reklama

Reklama