Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 3
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (57)

Polda (2016) 

Hlavní hrdina se oficiálně probudí do současnosti po dvaceti letech z roku 1996 v komatu , ale dle zpracování se spíše probudí po třiceti letech a to rovnou z osmdesátkového béčkového testosteronovéhoh akčňáku. Matáskův přehrávaný ranař v kožené bundě a s bubínkovým koltem a pouty za pasem vypadá parodicky, ale když se člověk trochu rozkouká a přijme to jako odlehčený žánr ( navzdory tomu, že vizuelně jsou všechny detektivky od Primy naprosto šablonovitě stejné, včetně toho, že z nějakého neznámého důvodu mají tvůrci na Primě problém se zobrazením základní nahoty jako v americkém filmu ) tak se místy celkem může i zasmát. Dialogy kralují nad akcí a vyšetřováním.Je to určitě lepší než VIP vraždy a asi na stejno s Mordpartou, ale kvalit průměrných detektivek na ČT to nedosahuje. ()

Série 1 (2016) (S01) 

První řada si ještě hraje na krimošku, ale její nejsilnější stránkou je konverzační vtip... ikdyž na ten šok o co jde si člověk musí zvyknout. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Druhá řada se poučila z první a přestala si hrát na to, že by měla mít těžiště v kriminálních případech, ale hlavní atrakci pro diváky přesunula do vztahové části a komediálních vsuvek. Vztah Matáska a Kolesárové je tu možná až zbytečně natahovaný, ale já byl spokojen. Nejlepší díly S02E02 a S02E06. ()

Poslední tramp (2017) (S02E01) 

Po šoku v prvních dílech první řady jsem tenhle seriál přijal jako fajn zábavnou kuriozitu, kde mne Matásek celkem pobaví a s ohledem na současnou tvorbu detektivek komerčních televizí jsem se na druhou řadu těšil a nezklamala mne navzdory tomu, že samotný krimi případ je hrozně jednoduchej a celkem předvídatelný ( pachatele jsem otipoval hned jak jsem ho viděl - to schéma detektivek na Primě je stejný - pachatel se objeví v záběru skoro jako první, pak dramaticky přibývají podezřelý, ale je jasný, že když pachatele hraje celkem obsazovaný herec, tak se neobjeví jen při prvním minutovém seznámení, ale pak na konci rovnou jako pachatel - ikonické Případy prvního oddělení měli často pachatele jako velmi málo známé herce aby nepoutali hned pozornost... no ale srovnávat tyhle seriály je úplně mimo ) Jestli mne tenhle díl nudil jako kriminálka tak mne pobavila jako zábaná vztahovka a one man show. Polda je lepší než nováčtí Specialisté, Modrava (!) a je i nad Exnera, v kterého jsem doufal jako černého koně. ()

Půlnoční striptýz (2017) (S02E02) 

Nejlepší díl ever protože: 1) zasmál jsem se jako nikdy u komerčního seriálu ( saponáty vs. saplmenty, " ...já ji miluji. - výbuch smíchu ) 2) všichni herci mají svoje špičkovací dialogy , které fungují Kolesárová vs. Pavelka, Matásek vs. Vyorálek 3) klobouk dolů co na tyči předvádí Daniela Choděrová exmanželka Čermáka 4)NO KONEČNĚ nemá komerční seriál problém se zobrazením nahoty jak prudérní amíci ( tři sekundy oběť topless plus ještě jedna tanečnice,ale tu nepočítám, protože to byla nějaká profi děva ve zbytečný scéně aby byla ) Samotný případ byl jednoduchoučký a pachatel dle schématu Primy byl hned jasný ( jak jsem psal minule - pachatel si mihne na začátku vyšetřování a hraje ho známý herec, pak se ztrácí čas výslechy méně známých herců a na konci zase už jako pachatel) Dnes jsem se pobavil. ()

Lovci pokladů (2017) (S02E03) 

Kriminální případ je úplně primitivní a nezáživný, ale já se pobavil při vztahový komedii víc než dost - trio Matásek, Orozovič a Jeníčková to táhne a něco málo přidá Vyorálek, Kolesárová ( extratřída!!!!), Pavelka. ()

Čarodějky (2017) (S02E04) 

Už to začíná být plánovité - případ jednoduchý nezáživný a celé to táhne zábavná vztahovka, u které se člověk jako já zasměje. Celkem průměrný díl, který do nadprůměru lehce lízne sexy scéna Matáska ve vaně s Irenkou Máchovou, kterou jsem svého času považoval za nejhezčí českou herečku, u které je škoda, že ji víc režiséři neobsazovali a nesvlíkali ( až na ten jetej pubertální film Panic je nanic ) ()

Páté přikázání (2017) (S02E05) 

Čím dál lepší jako zábavná opravdu zábavná vztahovka, krimi případ taky dnes dobrý. Trojka Matásek-Kolesárová-Jurčová se svou hrou na jedničku. Můžu konstatovat, že Polda je momentálně nejlepší vysílaná premiérová krimoška u které se těším na další díl. ()

Školka života (2017) (S02E06) 

O dva milimetry horší díl než minulý, vtipný byl dost ( hřebík do zdi, školka Billa Clintona...) . ale přehrávání Ozoroviče v póze trémisty před bývalo spolužačkou nebo dnešní natahování vztahu Matásek - Kolesárová šlo do mínusu.PS: Spousta českých hereček je pěkných, ale Petra Vraspírová to je jiný level. Kdyby ji režiséři více obsazovali a svlíkali tak by to mohla být první česká opravdová sexbomba od dob Olgy Schoberové.... ale tohle je její první filmový výtvor tak nepředbíhejme) ()

Láska na klíč (2017) (S02E07) 

O co je to maličko méně zábavné oproti předchozím dílům, tak dneska to byl nejlepší krimi případ Poldy druhé řady. ()

Vyhazovy s. r. o. (2017) (S02E08) 

Slabší díl a nedořešeno duo Matásek Kolesárová ani během druhé řady. Přesto nejlepší seriál vysílaný premiérou v současnosti. ()

Série 3 (2018) (S03) 

S03 < S02 ... ale těsně. ()

Manželský trojúhelník (2018) (S03E01) 

Na první díl třetí řady jsem se těšil, ale úplně to nebyl top díl. Krimi případ měl hlavu a patu, ale asi bylo málo Janky Kolesárové a nějak mi nesedla nová postava novinářky v podání Šoposké, nějak mi to evokovalo ten příšerný V.I.P. vraždy s Norisovou. Malé plus bylo vidět zase mojí kdysi oblíbenkyni Annu Kulovanou, tak snad přibudou další pozitiva v dalších dílech. ()

Ve jménu otce (2018) (S03E02) 

Možná je to tím, že Bříza už je v nové době zorientovaný natolik, že odpadly veškeré zábavné střety s novou dobou a možná je to tím, že už je Matásek trochu okoukaný, ale tenhle díl byl spíše podprůměrný. Jediná zábavná linka, která předčila kriminální linku a i osobní linku byla akce THC ve vzorku krvi. To jediné mne opravdu pobavilo. ()

Do střehu! (2018) (S03E03) 

Šermování s meči bez bylo atraktivní, pár vtipů mimo vyšetřování, carevna a romantická linka s Jankou Kolesárovou a já se dobře při sobotě pobavil. Žádný zázrak, ale s ohledem na současnou tvorbu to je jedna z mála pozitivních zábavných věcí ač se mi zdá že druhá série mne bavila o chlup lépe. ()

Čeština pro začátečníky (2018) (S03E04) 

Zatím třetí řada nenaplnila mé očekávání, ale jako oddechovka to splní účel. Krimi případ zase jen aby byl, protože hlavní je řešit mezilidské vztahy a já se nejvíc pobavil u věty: " Pane dělníku, nemáte odznáček? " ... taky trochu pobavila i banda středoškolaček. ()

Samí zrádci (2018) (S03E05) 

Mírně nadprůměrný díl třetí řady, inspekce byla přehrávající, sledovaná prostitutka přehekající a Kolesárová sexy. ()

Jed v srdci (2018) (S03E06) 

Jedna velká reklama na kouření, kdo najde víc než pět záběrů, kde se nehulí vyhrává psychologické sezení s Kolesárovou. Případ primitivní, přesto dnes zábavnější než obvykle u třetí řady. ()

Šikana (2018) (S03E07) 

Případ kalhotky a podprsenky u mne stačil na čtyři hvězdy a spokojenost a ten případ vraždy byl zase jednoduchý a skoro zbytečný. PS: Dokonce Anna Kadeřávková se nám tu objevila PS2: Pobavil čmáranec Oi! na dámských záchodech školy, jako odkaz na Matáskovu kapelu Orlík ( a pak, že Landa je jedinej , kdo z toho nevyrostl :-) ) ()

Odpuštění (2018) (S03E08) 

Bezkonkurenčně nejlepší díl třetí řady - nadprůměrný krimi případ a hlavně minulost vs. Bříza absolutní top. PS SPOILER : Solidní plus bylo, že pachatelem byla sexy Barbora Mudrová ()

Reklama

Reklama