Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

tron 

všechny recenze uživatele

„Šťastné myšlienky vás naučia lietať.“ – „Ja nemám šťastné myšlienky.“ – „A to vás strháva dolu.“ Nie som si istý, či je to rozprávka, príbeh o prebúdzajúcej sa sexualite alebo o utekaní pred zodpovednosťou, ktorú so sebou prináša dospelácky život, jedno ale viem - bijú sa tu dva štýly. V jednej chvíli mágia sama osebe s tak veľkou predstavivosťou, hravosťou a snovou hudbou Jamesa Newtona Howarda, až nadšením nedýchate (prelet nad nočným Londýnom) a niekoľkými odrastenejšími nápadmi (tikajúci krokodíl by sa ľahko uchytil v Hammondovom JURSKOM PARKU a to sa radšej ani nezmienim o morských pannách), ale hneď nato uvidíte niečo „zaručene detské“ (bernardín, jednonohý papagáj, nemá víla). Lepší priemer, ale nehovorím to rád. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Ve své době nedoceněné dílo, neprávem. Čas kvality této klasické adaptace divadelní hry Jamese M. Barrieho vyzdvihl a dokázal, že si film svou pozornost zaslouží. Zaujme parádní vizuální stránka, fantastická a působivá hudba Jamese Newtona Howarda. Herci jsou absolutně skvostní. Jeremy Sumpter už navždy zůstane nestárnoucím Peterem Panem (narozdíl od Jamieho Bella se mu nepodařilo rozjet pořádnou kariéru), Rachel Hurd-Wood jako Wendy je také dobrá (a mezi ní a Jeremym to krásně jiskří) a Jason Isaacs v dvojroli kapitána Hooka a pana Darlinga je absolutně fantastický. Nejde o nějakou žvatlavou ilustraci, film je patřičně temný (malé děti by se nejspíš bály) a celkově vzato je o velmi dospělý snímek zachycující dospívání hlavních dětských hrdinů a jejich konfrontaci s dospělým světem. 9/10 ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tak konečně dostatečně věrné a neposunuté zpracování Petra Pana, kouzelné pohádky o chlapci odmítajícím dospět a dívce, která ten nesnadný krok nakonec učinila. Nádherná barevnost fantazijní Země Nezemě (se slabými digitálními, ale i s krásně stylizovanými "malovanými" triky jak od K. Zemana) a myšlenková hloubka vyprávění i probouzených citů se mi hodně líbily, méně už nejasné rozkročení mezi infantilně dětským a "temně" dospělým pojetím (nejednoznačně komický / tragický Hook bez mrknutí střílející své piráty). Ani skvělý casting a audiovizuál pak nepřebily přetaženou stopáž. ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Na konci jsem se lekl, že se Petr Pan opravdu změní, naštěstí nic nepokazili ani zde ve filmu z dějové stránky. Popravdě, čekal jsem, že se bude jednat tedy jenom o Petra Pana, ale on se děj v podstatě točí kolem něj a dějová linie na něm nezáleží, ale na malé holčičce Wendy. Je to opravdu pěkná pohádka, jediné co mě štvalo byly nepovedené grimasy a vůbec výběr víly, která se celou dobu točila kolem Petra Pana, to mi přišlo až velice nevhodné, ale jinak dobrý. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších rodinných filmů, které jsem poslední dobou viděl. Film má hezkou výpravu, triky jsou občas trochu slabší. Perfektně se vydařilo obsazení. Mezi Jeremy Sumpterem a krásnou Rachel Hurd-Wood to skvěle jiskří a pobaví i onen nepokrytě sexuální podtext některých scén. Ludivine Sagnier je jako Zvoňenka roztomilá a Jason Isaacs ve své další záporné roli opět září. Pokud se vám podaří potlačit v sobě trochu cynizmu, čeká vás oddychová a zběsilá jízda Zemí Nezemí. Slogan ,,Film pro celou rodinu" tentokrát nelhal. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Množství lidí pracujících na tomto náročném projektu bylo tak velké, že odvysílání titulků s jejich jmény trvá devět minut. (sator)
  • Ak si vo filme všimnete posteľ Wendy (Rachel Hurd-Wood), na poličke uvidíte hračku, ktorá sa podobá na kapitána Hooka (Jason Isaacs). (Kacenka616)
  • Psík Nana sa v skutočnosti volá Rebela a pochádza z Tasmánie. (Raccoon.city)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama