Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na tuhle adaptaci jsem se těšil a doufal jsem, že bude fakt dobrá. Nebyla fakt dobrá, byla jen dobrá. Na druhou stranu to mohlo dopadnout hůř, ale také o dost lépe, to i Hook byl lepší... Ovšem výprava a triky tady jsou moc super, ale jediným skutečným kladem je tu jen Rachel Hurd - Wood a Hook mohl být zahraný lépe... Ale celkově je to příjemná rodinná zábava, u které se pobavíte a chvílemi budete i napjatí. Nenadchne, neurazí. Prostě průměr. 60%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád filmy, kde si děti hrají na dospělé a v síle i chytrosti se vyrovnají či předčí dospělé. Je to stejně tak reálné jako Země nezemě. Jenže země nezemě je stavěná na tom, že skutečná není. A tedy toto dětské chování a celá příběhová linka, i když mě irituje, má zde své opodstatnění. Takže palec tentokrát nastaven neutrálně. Nicméně dobře obsazeno, zahráno i zrežírováno. Takže tři hvězdy. 65% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Title ,2. Flying ,3. Learning To Fly ,4. Tinkerbell ,5. Is That A Kiss? ,6. Peter's Shadow ,7. A Note From The Teacher ,8. Build A House Around Her ,9. Come Meet Father ,10. Fetch Long Tom ,11. Mermaids ,12. Fairy Dance ,13. Set Them Free ,14. I Do Believe In Fairies ,15. Poison ,16. Please Don't Die ,17. Flying Jolly Roger ,18. Peter Returns, ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako malej capart jsem měl tenhle film celkem rád, jednak kvůli Rachel Hurd-Wood, ale taky díky pestrobarevným kulisám, které mi dnes naopak dost vadí (působí děsně kýčovitě) a podobně rušivě působí i ne moc dobré efekty. Na druhou stranu myšlenky ohledně dospívání (sexuální podtext je ve filmu místy dost čitelný) jsou zpracovány velice dobře, stejně tak nezklame ani ústřední na pohádku ne zcela černobílý záporák v podání Jasona Isaacse. Cílovka sice nejsem, ale přeci jen bych ocenil méně dětinského blbnutí, zejména v první půlce. Potemnělý závěr se mi naopak zamlouval mnohem více. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Byla by to pěkná adaptace nesmrtelné knihy J.M. Barrieho, mezi Wendy a Petrem Panem to pěkně jiskřilo..., ale výprava a vůbec celá vizuální složka byla přehnaně kýčovitá. Konec pak byl až příliš zdlouhavý, chyběla mu výrazná pointa a proto víceméně nudil. Na opravdu povedeného Petra Pana si tak budeme ještě nějakou chvilku muset počkat. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Psík Nana sa v skutočnosti volá Rebela a pochádza z Tasmánie. (Raccoon.city)
  • Jen ta místa na Černé vlajce, na nichž se odehrávají filmové scény, jsou skutečná. Zbytek vizuálně zpracovala společnost ILM. (JARDAHONDA)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama