Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když si dánský vdovec nechá z Filipín poslat "zásilkovou nevěstu", s níž se chce zasnoubit, jeho syn je do celé záležitosti zatažen jako překladatel. Otec tak nechtěně vytvoří milostný trojúhelník, který by mohl celou rodinu rozvrátit. Johannes žije společně se svým otcem Ulrikem, vdovcem ve středním věku, v rybářském městečku v severní části Dánska. Vedou poklidný život ovládaný rutinou, v němž si každý hledí své práce na odlišných pozicích v odvětví rybolovu. Ulrik postrádá lásku a něhu ženy, a proto zařídí mladé krásné Filipínce Rositě pobyt v Dánsku - stejně jako to před ním udělala řada dalších mužů z města. Johannes je do celé záležitosti neochotně zatažen jako překladatel. Jenže v průběhu následujících týdnů to k sobě Johannese s Rositou přitahuje stále víc, což mladíka donutí převzít odpovědnost za svoje sny i budoucnost. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Bolo mi jasné, kam to celé smeruje a ako to dopadne, ale aj tak sa moja romantická duša slzičke v závere neubránila. Zaujímavý príbeh, aj keď nie možno tak námetom ako skôr spracovaním a hereckými výkonmi. Obyčajné a uveriteľné, ako zo života. To ja môžem. Mimochodom Mikkel chcem ťa poprosiť, okamžite prestaň tak sakramentsky dobre hrať, lebo ja už vážne voľné miesto v topke nemám. Tak. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dánská kinematografie si stále drží standard příběhů, na jejichž zfilmování by jakýkoliv jiný filmový umělec z jiného koutu Evropy neměl ani kuličky. Rosita je opět jeden z těch příběhů, který zaujme svojí kvalitou, ale musím se přiznat, že trošku vypovídá i o dané dánské kultuře. Je vidět, že Dánové se svými neomezenými peněženkami neví, co se životem a tak z určité zhýralosti hledají štěstí v lásce trošku jinak, než by kohokoliv z nás byť jen napadlo. Tudíž i když se jedná o drsné téma, tak si tu Dánové mohou hezky pěkně podat ruku se svým otráveným životem a poděkovat si, protože na tom taky mají velkou míru. U nás by takový příběh byl, podle mě, těžko myslitelný. Nicméně drama je to poctivé a ze Skandinávie si i tak bere to nejlepší. Sice mi jednání postav nejde úplně na mysl, ale kvalitu film bezesporu má. ()

Reklama

Felisr 

všechny recenze uživatele

Film měl i svoje silnější chvilky, ale po zralé úvaze to na 4 hvězdy není. Jasně, točit to Amíci, jistě by se nevyhnuli odlišnému konci a nejspíš dopřáli divákům naplněnou mladou lásku... Takhle to ale bylo myslím uvěřitelnější. PS: Představitel Johannese když se usměje, tak je úplně mladším klonem Andrewa Lincolna, cca z dob natáčení Lásky nebeské :-)) ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zklamání, kostra příběhu mi slibovala rozhodně víc. Do poviny filmu dost nudné, navíc měl celý děj nějak podivně časovou absenci, trvalo to celé týden, měsíc, rok, milion let? Ovšem rozhodně to neubírá na slušných hereckých výkonech obou mužských představitelů. No, jednou to však stačilo. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nevšedný a originálny príbeh o "neveste na objednávku", ktorá prišla do Dánska par avion priamo z Filipín. Potenciál tu bol obrovský, ale dej sa nesie skôr v pokojnom duchu, a karty zamieša napokon len Johannesov syn Ulrik, ktorý sa do Rosity zaľúbi (a samozrejme aj ona do neho). Pred Rositou stojí dilema, ktorá sa vlečie takmer celým filmom, a dáva do protiváhy emócie a racio. Nebolo to zlé, ale po tom snubnom začiatku som dúfal, že film bude o kus lepší. Ale popri tom nemotornom spáde sa vyskytlo aj viacero silných fáz, ktoré príbeh postrčili na vyššiu úroveň. Takže u mňa je to za 3*. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama