Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když zaměstnanec železnic Canko Petrov najde na kolejích obrovské množství peněz, rozhodne se celý obnos vrátit na policii. Netuší však, jak fatální soukolí událostí tímto bohulibým činem dává do pohybu. Vděčný stát jej odmění novými náramkovými hodinkami. Pragmatická kariéristka Julia v čele PR oddělení Ministerstva dopravy mu však mezitím omylem ztratí jeho vlastní hodinky, které pro něj mají značnou emocionální hodnotu. A právě zde začíná zoufalá Cankova snaha získat zpět nejen své staré „Slavy", ale i svou důstojnost. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (102)

jakeer 

všechny recenze uživatele

Rád chodím na artovky do malých kín, ale toto je presne ten typ filmu, ktorý ma odradzuje. Ukrutne pomalé tempo, ktoré mi inak kvalitný scenár nedovoľuje si vychutnať, ale skôr odtrpieť. Boli tam síce vtipné scény na odľahčenie, ale pri takomto filme by som ich uvítal aj viac. Ale uznávam, že na poli angažovaných filmov to nie je až tak prepálené, ako napr. Leviatan. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Filmov z Bulharska som veľa nevidel (asi ako každý v našich končinách), no začnem si ich všímať viac, hlavne tie od režisérskej dvojice Grozeva-Valčanov. Malo to výborný scenár, tak pravdivý a smutný, skvelých hercov a bolo to bezchybne natočené, niet čo vytknúť. Kiež by sme aj my dokázali točiť také filmy, podobných námetov o korupcii, zlodejine a manipulovaní by sa našlo v našom štáte plno. Čestní a poctiví ľudia v tomto svete dopadnú vždy najhoršie... ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vidieť v našich končinách bulharský film je veľká vzácnosť. A ak ten film nie je časovo ukotvený a s istými obmenami by sa mohol odohrávať v každej krajine ostblocku, lebo všade bola a niekde aj pretrváva mentalita a systém, tak sa nemusím rozpakovať nadeliť mu štyri hviezdičky. V dobre vystavanom príbehu sa od nálezu peňazí všetko odvíja sériou neodvratných udalostí, ktorých výsledkom je depresívny pohľad na spoločnosť, ktorej príslušníci musia v takomto marazme žiť. Okrem predátorov, ktorým naopak systém mimoriadne vyhovuje a sú naň dokonale adaptovaní. Nemožno sa čudovať, že im hodnoty, akými sú otcom darované hodinky, smädné zajace a práca za 350 leva nič nehovoria. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Buďto je toto geniální kombinace a nebo my Češi máme opravdu zvrácený smysl pro humor. A nebo jenom já. Kdo ví? A nebo je to jenom opravdu geniální film. Chcanko se svým příběhem si zavaří na dost velké problémy jenom kvůli tomu, že najde peníze a ty jako ctihodný občan vrátí státu. I když mu vlastně asi ani nepaří, kdo ví? Na tom nezáleží. Důležité je, co se vše stihne stát. Na druhé straně stojí úspěšná úřednice ministerstva z PR, které svět v podstatě leží u nohou. Úžasné hodinky, které mu patří a ztratí je, ji dovedou k tomu, že není schopná za sebe a své činy převzít odpovědnost a tím Standu zažene do velkého kouta, který mu změní život. To celé je tak absurdní v rámci povrchnosti, absurdity a všeho možného, že to z filmu dělá neuvěřitelně skvělou komedii, která ani moc komedií být nechce, protože má v celku tragický průběh, který k tomu končí nejdříve šokujícně smutně, poté sladce a nakonec i hořce a trpce. Nenápadná záležitost, která je bezpochyby jedním z klenotů uplynulých let. A asi nejlepší film na východ od Polska, který jsem kdy viděl. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Byrokraticko-egoisticko-kariérní soukolí už semlelo nejednoho inteligenta, natož koktavého ajznboňáka od BČD. Brilantní je vhled do života Julie, která i když ví že by měla a že hodiny už dotikaly, stále není ochotná podřídit svou práci rodině. Ona je hlavní postavou příběhu, nikoliv Canko. Ona je hyenou, která je zvyklá nebrat si s podřízenými servítky, až jí samotné uniklo, že se stala sama sobě podřízenou ve smyslu "tahle osoba není důležitá". Jenomže všechno, co podobní lidé tvoří (a každý z nás pokud se mu někdy daří do tohohle může spadnou), postrádá smysl, když neexistuje ta hranice "a dost". Ale to už bychom mohli citovat Dalajlámu, místo toho si užijte tuhle střízlivou bystře odsýpající zábavu z jižní části EU. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama