Reklama

Reklama

Recenze (6)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Uhodila tě někdy máma?“ - „Ne. Máma nikdy.“ - „Proč to dělá táta?“ - „Je to jediná věc, kterou zná. Je to jeho způsob, jak říká, že je smutný.“ - „Ale nebrečí.“ - „Já vím. Ale někteří dospělí můžou být smutní a nedávat to najevo.“ Ne, kdepak, tatínek svůj „smutek“ dává najevo synům poněkud jiným, méně obvyklým a pro mladšího z nich nepochopitelným způsobem…Skrz naskrz klasická severská „depkařina“. Už od úvodního stolování divák rychle pochopí, že tahle rodinka nefunguje tak, jak by měla, a po „odstranění překážky“ je jasné, že bratry čeká vše, jen ne dětství a dospívání zalité sluncem, pohodou. Tím pádem je pro publikum snadné začít oběma bratrům fandit a soucítit s nimi. Vše se postupně vyhrocuje a hrůza doléhá na oba. A pak přichází už ne moc uvěřitelný, vyhrocený konec (jediná kaňka), kdy tvůrci až příliš tlačí na pilu, což film u mě stojí 1* (navíc je zřejmě jedno, zda jste nezletilí bez papírů či policií hledaní, z Dánska do Norska pustí asi všechny, ehm). Jinak slušný příspěvek na téma dětského zneužívání za 4*. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Film o pedofilním otci co zneužívá svoje dva syny. Jako bylo to hodně dobrý, ale ten konec s pistolí mě fakt nasral. Fotr chce staršího syna zastřelit, mladší brácha mu pomůže a fotra zbaví pistole, starší brácha jí má v ruce a hodí jí fotrovi zpátky, fotr si jí veme zpátky a pak s ní zastřelí mladšího syna. To byla úplná demence. Od začátku po celou dobu mě to bavilo a ten nelogickej konec mě fakt vytočil. To tvůrci posrali. I když takovou blbost na konci filmu udělali, stejně dávám pět. Ten konec mě fakt nasral :D Nechápu proč to tak udělali. Ten konec je úplně zbytečnej pro jinak tak skvělej napínavej film. Fakt škoda toho konce. To si mohli tvůrci odpustit. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Udivuje mě, že jsem teprve šestnáctý hodnotící. Téma mě zajímá a vím, že Dánové umějí točit bravurně. Tohle drama ve mě zanechalo silný filmový zážitek. Čekal jsem ledacos, ale konec mě dostal. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Nebudu moralizovat, to je moc jednoduché a tvůrci filmu s tím jistě počítali, a to už navíc udělali jiní. Nebudu skuhrat nad tím, že kamera či střih nebyly zcela dokonalé a nebudu za to trestat srážením ohodnocení i v jiných kritériích. Film to byl hustý, hutný, s velkou vypovídací hodnotou, mocným a ve většině případů záporným, negativním vyzněním na diváka, a to jistě bylo i cílem tvůrců, a proto hodnotím nejvýšší známkou za příběh. Film to byl hodně dobře zahraný, váhám, jestli dát 9 a nebo 10, ale 9,5 v hodnocení není. A uznání tvůrcům i samotnému herci v roli Askeho, Elias Munk měl totiž v době natáčení už 21-22 let ... 101078 ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Film plný pedofilů. Prostě, kam se podíváš, tam je. Až do finále vše působivé a mrazivé. Závěr na nic. Závěr: doporučuji. ()

Reklama

Reklama