Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Vánoční nálada mě udojila, abych se kouknul na novou pohajdu. Upřímně? Byla to chyba. Měl jsem se raději vyslíct do naha a jít běhat břečkou na silnici. Nehledě na to že soudruh Prdolenský vykradl asi pět dalších pohádek, tak silně neokoukanej kást tomu opravdu nepřidal tu správnou pohádkovou patinu a poslal to svejma prkenejma výkonama solidně do prdele. Tisícročný Culík s neméně kvalitním záporákem Hajzlíkem fakt nejsou pohádková dvojka. O zbytku prken raději ani nemluvě. Naprostá ztráta času. 15% P.s.: ta jedna hvězda je pochopitelně za Táňu :) ()

zette 

všechny recenze uživatele

No, tak letosni vanocni pohadka se Ceske televizi nepovedla. Scenar neni nijak dobry, presto si umim predstavit lepsi zpracovani. Vaculik divaky muze potesit a vlastne i pobavit svym az ochotnickym hranim. Herecke vykony jsou velkou kankou na cele pohadce. Postavy pitome, nevyrazny princ i princezna. Lacina vyprava a triky. Tohle jsem videl poprve a naposledy. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vánoční pohádkový program na sklonku roku 2016 nezačal zrovna pěkným kouskem, i když je pravda, že to, co přišlo po něm, bylo ještě horší. Pravý rytíř není vyloženě špatná pohádka, ale místy se opravdu nedalo přehlédnout strojené až těžko uvěřitelné herectví a připitomělý scénář. Snaha zavděčit se i nejmladšímu publiku se tvůrcům celkem vymstila, jelikož film chvílemi působil až moc infantilně. Nicméně musím ocenit výpravu a kostýmy - alespoň tam si dal někdo záležit. Zkrátka pohádka, ke které se asi jen tak nevrátím, ale i tak by se našly větší propadáky (viz Slíbená princezna, která následovala další den). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Úvodní desetiminutovka slibovala vtipnou podívanou, která si bude utahovat nejen z klasických pohádkových schemat, ale také ze středověkých názorů. Jenže sliby chyby. Vtip se vypařil, příběh nedává smysl, a celé je to utahaná nuda, ve které se všechno, ať už lotroviny nebo záchranné operace, odehrává neskutečně pomalým, doslova plouživým tempem. I ti herci působí jako parta zmatených náměsíčníků za úplňku. Princ za celou pohádku nic pořádného neudělá, takže netuším, za co tu princeznu dostal, princezna působí jako by jí to všechno bylo fuk, a jediný, kdo se občas probudí, je Vaculík. Ale v tom somnambuláriu nemá šanci. Krize české pohádky pokračuje. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Hele, já fakt nemám rád, když si ve filmu nadefinujeme kouzla, která umí černokněžník sesílat, abychom následně zapomněli, že je umí, když to scénář nepotřebuje. Nebo si máme myslet, že si ty čáry zbytečně vyplencal jen kvůli flexení před zemskými červy a teď je má na tejden v cooldownu? A taky nemám rád, když se vynáší proroctví, jejichž plnění v zápětí vyšumí do vzduchoprázdna. A taky nemám rád hrudní pláty z plastu. A přízraky, co se jim říká "strašidlo". I když taunty a battlecrye "přízraka" Tomina Jeřábka byly z celýho filmu to nezábavnější... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • V komparzu si zahráli členové divadelního souboru Karla Čapka z Třeště. (Brtniik)

Reklama

Reklama