Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jak většinou ty nové české pohádky moc nemusím, tak tato mi ani nevadilo. Velkou měrou za to může herecké obsazení, kde tím nejlepším byl záporák Jaromíra Hanzlíka. Mladého prince jsem vůbec neznal, ale také nechápu všechnu tu kritiku na jeho představitele. Dokonale sedl ke své postavě rozumného hrdiny, který se snaží starat o všechny kolem sebe. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Průměrný příběh. J. Komínek se doplňoval víc s "parťáky" (M. Novotný, M. Kraus, L. Vaculík), než s princeznou (L. Černá). J. Korn dva tři "štěky" zvládl, J. Hanzlík zloducha taky, stejně T. Pauhofová. Výprava podprůmerná, působila jako levná studiovka. Děj naštěstí nekomplikovaný, připomínal Neohroženého Mikeše. Charakteristika rytíře jako negramoty a jeho manželky jako renesanční ženy asi největší omyl ve scénáři. ()

Reklama

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Nebýt Lukáše Vaculíka, tak by to byla skutečná tragédie a celkem jasný - odpad. Celý film drží nad vodou právě on a navíc jako jediný se tam choval jako opravdový chlap s koulema, který má charakter a ctí rytířské hodnoty, jako jsou čest, hrdost či spravedlnost. Zbylá sestava poseroutků a vyčůránků je vážně tragická, tak jako celý zbytek filmu, kterému vévodí stupidní dialogy a naprosto nelogický scénář. Věčná škoda, dalo se z toho vytěžit mnohem víc... ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, ale zhruba první půlka pohádky se mi docela i líbila. Hlavně Lukáš Vaculík svou postavu udatného rytíře zahrál dobře a svým hereckým nadáním nejenže vyčníval nad ostatními, ale dokázal mě i sem tam mile pobavit. Záběry z druhé půlky z okolí temného hradu už tak půvabné nebyly a ani samotná konfrontace s úhlavním záporákem nestála za řeč. Už jsem v minulosti viděl nějaké ty zlé černokněžníky a pan Hanzlík mezi ty nejděsivější patřit asi nemůže. Možná by to chtělo ještě přidat na nějaké akci či humoru a byla by z toho alespoň hezká průměrná pohádka. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// PLUS: předně se mi to po obrazové stránce a vlastně i hudební moc líbilo, nikdo z herců nepřehrává, Hanzlík si opět vystřihl zápornou postavu, stejně tak jsem si užil Martina Krause, řekl bych dobře a samozřejmě čitelně napsané postavy. MÍNUS: jednodušší, nenáročné a v některých věcech fakt televizní, vadila mi hovorová čeština/// Shrnutí: Vytvořit v dnešní době za současných podmínek pohádku je podle mě nelehký úkol, spousta námětů už byla zpracována a pokud si někdo troufne na originalitu, může na to doplatit. Pravý rytíř je nenáročná pohádka, která ovšem zabaví a rozhodně nenaštve, tak jako se to často stává u jiných. Bude zajímavé sledovat jako obstojí ve srovnání s dalšími vánočními snímky./// Celkem 72%/// ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • V komparzu si zahráli členové divadelního souboru Karla Čapka z Třeště. (Brtniik)
  • Na premiérové vysílání se o Vánocích 2016 dívalo na Českou televizi 2,7 milionu diváků. (mar48)

Reklama

Reklama