Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

campix odpad!

všechny recenze uživatele

ČT1 se svými novými vánočními pohádkami nachází stále větší dno. Letos zabodovali opět na plné čáře a Pravý princ je opravdovým pohádkovým odpadem. Takhle zoufale neoriginální a nezajímavou pohádku už jsem dlouho neviděl. Logiku byste zde hledali marně, ale tak je to pohádka a v tomhle oko přimhouřit můžeme. Zbytek ale nestojí ani za zlámanou grešli. Takhle opravdu ne. Pak se diví, že lidé koukají stále na ty samé klasiky, ale tímto průjmem to opravdu nezmění. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné prostředí je, žel přírodo, zašlapáno, a tím pádem k ničemu, celkovou absurditou skoro ve všech směrech. Děj i vývoj či chování většiny postav, casting a moderní hudba. Dialogy jsou dokonce na bázi stupidity nováckého seriálu pro mládež. Jakkoli poté moralizovat je v tomto tvůrčím bahně zcela zbytečné. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Letošní vánoční pohádka nebyla propadák. Dojem z ní mám ale dost rozpačitý. Ztvárněním mi silně připomínala Janákovy novoty - prostě pokus o moderní pohádku. Nevím, zda se teenagerům či dětem líbila, mě ale příliš neoslovila. Nejhorší byl unylý, ploužící se děj bez drajvu, což asi dnešní mládež neocení. Mně k tomu přišlo nepochopitelné, že naše nádherné lokace považovali tvůrci za nutné (nepovedeně) digitálně upravovat. Princ byl hrozný, jeho úloha dost jednoduchá a charismatické princezny s nedávným datem výroby jsem na obrazovce už dlouho neviděl, byť máme krásné dívky. Příběh jako takový je hezky vymyšlený, nicméně jeho ztvárnění bylo nanejvýš průměrné. Jaromíra Hanzlíka jsem vůbec nepoznal. Opakuji se, ale nechápu, proč ČT točí tři vánoční (pod)průměrné premiérové pohádky místo jedné, kde peníze budou vidět. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohádka hatla patla s několika vtipy. 1) Vidíme klasické nešvary moderních českých pohádek: pitomoučký scénář, přiblblé dialogy, nevěrohodné postavy hrané nepřípadnými herci. 2) Ne, že by všechno bylo špatně. Pěkné Ládkovy (Xindl X) písničky vynikly zvláště na pozadí ostatní bídy. Rovněž výprava mě zaujala. 3) 67letého Jiřího Korna (král Jakub) jsem ani nepoznal. 68letý Jaromír Hanzlík (čaroděj) měl vskutku děsivý kostým. 4) Ani mladí kluci tentokrát nezaujali. 22letý Jan Komínek (rytířův syn Vincent) neměl co hrát, 35letý Marek Němec (přerostlý trpaslík) je holt moc velký a takový 33letý Martin Kraus (Damián) se o nějaké herecké kreace ani nepokusil. Snad jen 54letý Lukáš Vaculík dodal svému rytíři Teodorovi alespoň trochu šťávy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sympaticky to začíná, ale dlouho to nevydrží. Jaromír Hanzlík si tohoto záporáka za rámeček asi nedá, nicméně jeho fanoušci ho možná ani proklínat nebudou, protože ho s velkou pravděpodobností ani nepoznají, a také hlavní mladí hrdinové (i když sympatičtí) jsou jaksi mdlí. Trochu zajímavě hrají jen Lukáš Vaculík, Jitka Ježková a Táňa Pauhofová. Nápad zbraně vs. vědomosti byl dobrý, ale chtělo to asi přidat více humoru. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Poté, co se celá výprava táboří a upeče zajíce, jde potom Vincenc (Jan Komínek) spát. Zajíc je přitom stále na oni, při dalším záběru už ale na ohni není a rožeň je opřen o vidlici. (mkali)
  • V komparzu si zahráli členové divadelního souboru Karla Čapka z Třeště. (Brtniik)
  • „Vincent je rozvážný, mírumilovný, umělecky založený a kultivovaný mladý muž. Je naprostý opak svého otce,“ uvedl Jan Komínek (rytíř Vincent). (SONY_)

Reklama

Reklama