Reklama

Reklama

V srdci překrásné australské divočiny číhá na skupinku vystrašených turistů nebezpečný predátor. Pokojná výletní plavba se nečekaně změní v boj o přežití. Turisti v čele s mladou kapitánkou lodě a charismatickým novinářem, uvíznou na malém ostrůvku uprostřed řeky. S nocí přichází příliv a stoupající hladina vody snižuje šance na prežití. Vlézt do vody znamená jistou smrt. Zápas s časem a strachem, z toho, co čeká pod hladinou, vede skupinu k zoufalým pokusům dostat se bezpečně na vzdálený břeh řeky. Ne všem se to ale podaří... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (112)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Už jste někdy viděli, jak po sobě krokodýl ničí důkazy??? Pak je musíte tenhle film vidět, jinde už to neuvidíte (zbožné přání, nikoli záruka)... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

První půlka ve znamení Krokodýl Hills 902 10 a v druhé půlce zase hrozně levná snaha o horor, která opravdu nevyšla. Když pominu super nápady jako "zavázání čelistí obrovského žraloka tričkem a následné odhození člověka daleko od sebe, který však končí nepochopitelně v čelistech, od kterých byl vyhozen", tak je určitě nejlepší Lassey verze malého psíka. Těžko se to popisuje, ale Flash by měl s tímhle psíkem opravdu velké problémy... Další ukázka, že filmy maj někdy tak dokonale zvolený název, že si ho stačí přečíst a dívat se na film opravdu nemusíte. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Než se to začalo brát příliš vážně a krokodýl jen zle koukal, občas kousal a případně roztlačoval auta, byl jsem celkem smířlivý, ale kompletní druhá polovina, která vrcholí pejsky, kteří proskakují mezi čelistmi a idioty vylézajícími krokodýlům ze chřtánu, je nesnesitelná. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nu Image uvádza horor Tobea Hoopera... a/ale nie je to TCHM (a ani Poltergeist, ehm). Je to hlúpy zvierací horor o nesympatickej tlupe tínedžerského žrádla, ktorá sa vyberie do lona prírody užiť si sex, alkohol a plávanie. Tu ich ale postupne kus za kusom zožerie krokodília samica, ktorej inteligentne, aby bola sranda, ukradli vajce. Nie je to atmosférické, nie je to vtipné a nie je to dokonca ani neželane vtipné. Je to v prvom rade nudné, v druhom predvídateľné a tretí rad? Ten nikoho nezaujíma. No hoci to všetko tu už veľakrát bolo, ruku na chvost: ak ste hororový fanúšik, zas až tak veľmi vás to netrápi a na Krokodíla napriek tomu dostanete chuť, pretože máte radi filmy o ľudožravých krokodíloch. Bude to však chyba. Smetiarskou a takmer nepozerateľnou snímku robia neznesiteľne uškriekané a nerozmýšľajúce postavy (čo tak vyliezť na stromy?) a predpotopné triky. Krokohorory bývajú obecne veľmi slabé, ale toto je skutočne zlé. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Žádnej TOP snímek to není, ale 40tej nejhorší film? To jste neviděli tu hromadu digipíčovin kolem? Mezi 300 nejhoršíma filmama zaručeně jeden z nejlepších kousků jelikož pobaví a krokodýl je méně digi. Několik perliček z filmu - Krokodýl po sobě ničí důkazy, pes Princezna mu skáče mezi čelistma, repelent proti hmyzu Vás zaručeně ochrání i před krokodýlem kterej Vás po pozření radši zase vybleje, krokodýl umí přeskočit loď, týpek zavazuje 25 stop dlouhýmu krokoušovi tlamu trikem, krokodýl hodí týpka dvacet metrů za sebe, ale stejně ho chytí do huby, nejdrsnější lovec všech dob nepředvede ani hovno atd. atd. Přes to všechno jsem se bavila už jsem jen čekala kdy se objeví Leatherface a krokouše sejme a co myslíte? Fakt to tak dopadlo !! Nevěříte? Věřte !! ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle krokodýl je postižený, proto mu budu říkat oficiálním názvem - Crocodile (čti C). Od doby, kdy jsem viděl Vetřelce jsem měl hluboko v hlavě uloženou větu "jsou všude!!!"... Od teď si to budu pamatovat i u tohoto filmu, jediná mírná změna je snad v tom, že Alieni na svojí dobu vypadali věrně, zatímco tady se budeme bát jen kusu vyřezaného dřeva puštěného po proudu řeky. Banda nejdebilnější teen sebranky v historii filmu zde bude zápasit o život s největším myslitelem z říše zvířat. Po celou dobu filmu jsem měl pocit, že konkurs herců se konal v prostorách porno studia o přestávce na kafe. Všichni si odvedli kus své práce, která ve výsledku dosáhla svého - postrašit žáky prvního stupně základní školy, kteří si tajně nahrávali tento film z televize, aby se v neděli ráno mohli místo pohádek, posrat strachy. :-))) 10% zajímavý komentář: d-corso ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, hodně jsem se na tenhle film těšil a doufal v pořádnou sračku bez logičností. Nakonec jsem byl velmi překvapen, že se jedná o klasický teen horor, který je neuvěřitelně drze schématický a nejeví vůbec žádnou snahu o to diváka něčím překvapit. Škoda že Tobe nevsadil na větší nadhled, protože krokodýl (plochý pes) který kamufluje vraždu se opravdu často nevidí. Nemá to atmosféru, není to vtipné (největší mínus!), ale na druhou stranu je na co se koukat. Navíc ten Krokodýl musí mít nesmírný intelekt! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto že natočil Tobe Hooper? Ten slávny Hooper, ktorý režíroval také kultové horrory ako "Poltergeist" alebo "Texaský masaker motorovou pilou", skvelý sci-fi "Lifeforce", či televíznu adaptáciu druhého románu Stephena Kinga "Prekliatie Salemu"? Tobe Hooper, ktorý s Johnom Carpenterom spolupracoval na projekte "Historky z márnice"? Tento pán Hooper natočil aj film "Krokodíl"? To mi akosi nejde do hlavy. Čakal som od neho niečo omnoho, omnoho lepšie. * ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Standartní mustr zvířecích hororů: Skupina lidí nakrkne potvoru, potvora je postupně požírá, titulní hrdina/hrdinka zabije potvoru. Konec. Nejinak na to jde Krokodýl. Banda mladých jedinců se silně nerozvinutým intelektem rozkope krokoušovi vajíčka, krokouš je začne požírat. No... Triky jsou srandovní, ale to se dá u podobně laciné produkce překousnout, stejně jako vesměs nesympatické a neznámé obsazení rolí. Pozoruhodný je ovšem vývoj děje a nechtějte po mně, abych se obtěžoval se slovem SPOILER. Krokouš celou dobu nezastavitelně snižuje počet přeživších, projektily ze všech zbraní se od něj odráží s kadencí nadržených gumídků a vše ukončí zcela nepochopitelné gesto: přeživší jedinci najdou jedno schované vajíčko a dají ho krokoušovi, načež krokouš spokojeně odplave a tramtadadá, KONEC. Ehé? Krokouš chtěl jen najít vajíčko? Mimochodem, krátce předtím se tvůrci dopouští neuvěřitelné sprostoty: když je totiž nejotravnější postava celého filmu konečně sežrána, je následně opět vyvržena a oživena, aby se mohla účastnit happy endu. Aneb jak zavraždit jedinou satisfakci pro diváka... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skupina přátel se vydá na pár dní k vodě, aby si užili alkoholu, slunce, plavání a báječných posezení u večerního ohně. A pak jsou tu vztahy, z nichž hlavní je mezi Bradym a Claire. A zatímco se přátelé různě škádlí, hádají a pijí, brousí si na ně zuby obrovský krokodýl. A pak už jen stačí, aby v noci překousl lano (i s jedním ze skupiny) a ráno se všichni probudí pěkně daleko od mola. Loď navíc uvízne v bahně a zdá se, že tamější legenda o krokodýlím monstru nebude jen legendou. Tedy krokodýla, jako je v tomhle filmu, jen tak neuvidíte - roztlačí auto, přeskočí člun a dokonce uhryzne motor! Naštěstí vítězí maketa nad pixely, byť většinou je poněkud prkenná. A když už si jeden pomyslí, že více než krvavé spršky se nedočká, dojde na rozevřené čelisti a překusování a polykání obětí. Asi nejfantastičtější je závěrečný souboj, ale zase se u něj člověk srdečně zasměje. Ovšem omladina je natolik hovadská, že se zasloužila sežrat do jednoho, což se bohužel úplně nesplnilo. P.S. oficiální text je k jinému filmu - Krokodýl: Návrat do krvavé laguny ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

"Určitě" bych se choval jako hlavní hrdina filmu, utíkal bych co nejrychleji a nejdále od řeky a co nejvýše. Scénka v jeskyni nebo kmenu stromu zajímavá tím, že nevíte jestli ji máte brát vážně jako vlastně celý film, nebo jen s rezervou, nebo jestli máte hned přepnout program. No mě to nenechalo a dokoukal jsem se. Bohužel. ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Achich ouvej, táta dlouhej... Učím se omezovat udílení odpadních hodnocení a naopak na každém filmu hledat alespoň něco pozitivního. Na tomto krokodýlím armagedonu však shledávám jediným pozitivem skutečnost, že má konec. A to mi, nezlobte se na mě, přijde poměrně málo. I když, jak tak těkám pohledem po zdejším hodnocení, asi se na mě moc zlobit nebudete... :-) Špatně bylo úplně všechno. Jeden nesmysl vedle druhého, snad ani nemá cenu snažit se je vyjmenovávat. Kdyby se tomu alespoň dalo vysmát, ale úsměv mou tvář nezaplavil ani v okamžiku, kdy se zmutovaná krokodýlí nadsamice odpíchla ode dna, a nad hladinou při dvojitém axelu sežrala kormidelníka i s motorem. Držím si palce, aby mě ani nenapadlo koukat na dvojku... :-) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Efekty 7/10/// +casting, první polovina filmu -postavy, triky/// Je to bžunda. Krokodýl útočí, je chytrý a mstivý. Narovinu, bál jsem se že to bude další eko horor odehrávající se v noci, kde stejně nic neuvidíme. Naštěstí se film odehráva ve dne. Takže uvidíme všechno. I když krokodýla by sme raději vidět nechtěli. Měli si vzít příklad z Čelistí. Naštěstí je to víc teenagerská vyvražďovačka než eko hororo a to já rád. Herci jsou vybraní dobře, jsou blbý a je na co koukat. Jen ty triky. Kdkoliv z řady Freddy a spol dokáže nadělat větší paseku. Problém nastane když přijdou vysvětlovací části, nebo části s šerifama. Čož je docal nuda a navíc druhá polovina filmu už není o tom že by bylo na koho koukat, ale je to o naprosté imbecilnosti zůčastněných. Po skupince mladistvých jde krokodýl. Oni místo toho aby našli cestu pryč se 15 minut mezi sebou hádají a pořád si něco vyčítají. Ubohost, která dokáže znechutit a díky tomu jsem nakonci fandil krokodýlovy aby je všechny požral a byl klid. I přesto je to ale pohodová céčková podívaná./// Celkem 52%/// ()

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama