Reklama

Reklama

Možná kdyby ji měla její matka víc ráda, nemuselo se to stát. Takhle vyrostla malá Carrie v plachou dívku, pro kterou je život ve škole peklo. Spolužačky se jí posmívají a fanatická matka ji rozhodně neutěší. Možná kdyby si dříve všimli, že když se Carrie ocitne ve stavu rozrušení, popraskají v okolí žárovky a věci se dávají do pohybu, byli by mnozí ještě živí. Neustálé ponižování Carrii žene až k hranicím šílenství a když pochopí, že, aniž by se o to jakkoliv zasloužila, má telekinetické schopnosti, je osud jejích trýznitelů zpečetěn...

Nová televizní adaptace stejnojmenného románu Stephena Kinga či remake slavného filmu Briana De Palmy se Sissy Spacekovou v roli Carrie z roku 1976 je v mnohém věrnější slavné předloze než De Palmův film. Natočil jej v roce 2002 zkušený televizní režisér David Carson (seriály Právo v L.A., Star Trek, Návraty Sherlocka Holmese a další) s přesvědčivou Angelou Bettisovou v roli Carrie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

megan017 

všechny recenze uživatele

Ano film má hodně mínusů, ať je to příšerný střih, nepřizpůsobivá televizní kamera, či zbytečná délka. Angela se mi tu líbila, Carrie zvládla dokonale, jediné co bych jí vytkla bylo to, že na to roli byla už stará, já jsem jí vzhledově určitě 17 neuvěřila. Ale mělo to své plusy. Víc se to drželo knižní předlohy(Carrie si utíka vložkou rtěnku, zníčení celého města) tedy až na samotný závěr. Seriál o Carrie by mě opravdu zajímal, škoda, že nevznikl. Scénář ovšem není zas tak originalní, pasáže z knihy samozřejmě nevyčítám, ale moudra z jiných filmu, to mě trochu zasáhlo. Ale film jako takový se mi líbil. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Angela Bettis sa pre úlohy mierne labilných, krehkých, zraniteľných a sem tam aj psychicky narušených dievčatiek snáď narodila. Televízna réžia Carrie veľmi neprospieva a vlastne celé to bolo také všeliaké, onaké, miestami dosť divné. Tiež som bol vrcholne pobúrený záverečnými zásahmi do predlohy (prečo zničiť len telocvičňu, keď môžeme zničiť celé mesto, že?) ako aj "happy endom". ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle laciný remake na mě působí, jako by někdo chtěl ukázat "tak takhle ne, soudruzi". Téměř vše je špatně. Atmosféra nulová, efekty na ho… nic (když točíte TV film, tak tam prosím vás nedělejte efekty typu padající meteority a podobně, díky, nebude to alespoň vypadat tak lacině) příběh pojatý úplně jinak (zatímco v originálu to byly dívky, které vše zosnovaly, tady si můžete všimnout, že v pozadí toho všeho jsou jejich kluci…) a ten stupidní styl rádoby detektivního vyprávění (který rušil, pokaždé když film začal být alespoň trochu zajímavý, střih a jsme zpátky u detektiva). Jediné, co se mi zde líbilo, byly herečky - Emilie De Ravin byla skvělá mrška a ústřední postavy (i když se genialitě dua Spacek + Laurie ani nepřibližuje) ušlo. Zbytek jen zahodit, zapomenout a nejlépe pohřbít do země. 20 %. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ne zcela plně chápu zdejší, skoro až podprůměrné hodnocení. Nemá smysl, tuto "moderní" verzi srovnávat s originálem. Je fakt, že často se od srovnávání nedá upustit, zvláště v případě oblíbených filmových zážitků, čímž pro mě původní Carrie rozhodně je. Mě se však tato předělaná verze velmi líbí. Na kameře jdou sice znát typické "televizní" nedostatky, ale ty mě vůbec neiritovaly. Celý děj a především závěr, je mnohem více věrnější Kingově předloze. Také se zde Carrie více "rozjede" a projevy i dopad jejích schopností nabývají mnohem větších rozměrů. Angela Bettis je, coby tyranizovaná outsiderka, disponující nezvladatelnou silou, excelentní. Tato herečka má zkrátka obličej na ztvárnění nevyrovnaných, odstrčených či jakkoli trpících dívek. Vrcholem snímku je pro mě onen slavný maturitní ples a vše, co přijde po něm. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Začátek je fajn a člověk si skoro pomyslí, že tvůrcům se podařilo dostat do filmu podobně věrnou kingovskou atmosféru jako v Bouři století. Bohužel s narůstající stopáží film upadá a ten konec - to je kudla do zad nebohému Stephenovi K. A ještě si rýpnu - Carrie v původní knize je mnohem komplikovanější osobnost než ta plachá, matkou ponižovaná filmová chudinka. Originální Carrie je napůl vyšinutá skoropsychopatka s uhry na zádech, mastnými vlasy a trapným oblečením. A ne holka, co když si dá rtěnku a hodí na sebe hezký šaty, tak je to najednou královna plesu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Závěr filmu byl přizpůsobený k navázání seriálu Carrie. Díky nízkému ratingu sledovanosti však seriál nevznikl. (Halloween9)

Reklama

Reklama