Reklama

Reklama

Možná kdyby ji měla její matka víc ráda, nemuselo se to stát. Takhle vyrostla malá Carrie v plachou dívku, pro kterou je život ve škole peklo. Spolužačky se jí posmívají a fanatická matka ji rozhodně neutěší. Možná kdyby si dříve všimli, že když se Carrie ocitne ve stavu rozrušení, popraskají v okolí žárovky a věci se dávají do pohybu, byli by mnozí ještě živí. Neustálé ponižování Carrii žene až k hranicím šílenství a když pochopí, že, aniž by se o to jakkoliv zasloužila, má telekinetické schopnosti, je osud jejích trýznitelů zpečetěn...

Nová televizní adaptace stejnojmenného románu Stephena Kinga či remake slavného filmu Briana De Palmy se Sissy Spacekovou v roli Carrie z roku 1976 je v mnohém věrnější slavné předloze než De Palmův film. Natočil jej v roce 2002 zkušený televizní režisér David Carson (seriály Právo v L.A., Star Trek, Návraty Sherlocka Holmese a další) s přesvědčivou Angelou Bettisovou v roli Carrie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

U této předělávky jsem nemusela dlouze pátrat v paměti, bylo to tu cobydup - King, Sissy Špačková, Brian de Palma a "jejich" nezapomenutelná Carrie. Přestože ani před ní nemlátím hlavou o zem v kleče, lituju ty, kteří to dělají - až tohle uvidí. Angela Bettis v roli ponižované plaché laně sice vynikající, bohužel teenagerská atmoška, jalový scénář a přiopilá kamera v přesile. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Božínku. Tehle typ střihu nesnáším. A vlastně i tenhle typ filmů nesnáším. Ani samotný Stephen s tím nic neudělá. Ten stejně nejspíš někde v koutě pláče. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ne zcela plně chápu zdejší, skoro až podprůměrné hodnocení. Nemá smysl, tuto "moderní" verzi srovnávat s originálem. Je fakt, že často se od srovnávání nedá upustit, zvláště v případě oblíbených filmových zážitků, čímž pro mě původní Carrie rozhodně je. Mě se však tato předělaná verze velmi líbí. Na kameře jdou sice znát typické "televizní" nedostatky, ale ty mě vůbec neiritovaly. Celý děj a především závěr, je mnohem více věrnější Kingově předloze. Také se zde Carrie více "rozjede" a projevy i dopad jejích schopností nabývají mnohem větších rozměrů. Angela Bettis je, coby tyranizovaná outsiderka, disponující nezvladatelnou silou, excelentní. Tato herečka má zkrátka obličej na ztvárnění nevyrovnaných, odstrčených či jakkoli trpících dívek. Vrcholem snímku je pro mě onen slavný maturitní ples a vše, co přijde po něm. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle laciný remake na mě působí, jako by někdo chtěl ukázat "tak takhle ne, soudruzi". Téměř vše je špatně. Atmosféra nulová, efekty na ho… nic (když točíte TV film, tak tam prosím vás nedělejte efekty typu padající meteority a podobně, díky, nebude to alespoň vypadat tak lacině) příběh pojatý úplně jinak (zatímco v originálu to byly dívky, které vše zosnovaly, tady si můžete všimnout, že v pozadí toho všeho jsou jejich kluci…) a ten stupidní styl rádoby detektivního vyprávění (který rušil, pokaždé když film začal být alespoň trochu zajímavý, střih a jsme zpátky u detektiva). Jediné, co se mi zde líbilo, byly herečky - Emilie De Ravin byla skvělá mrška a ústřední postavy (i když se genialitě dua Spacek + Laurie ani nepřibližuje) ušlo. Zbytek jen zahodit, zapomenout a nejlépe pohřbít do země. 20 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Carrie" je literárnym debutom známeho amerického spisovateľa Stephena Kinga. Týmto románom odštartoval v roku 1974 svoju úspešnú kariéru. Videl som jeho tri filmové adaptácie. Najlepšiu natočil v roku 1976 režisér Brian De Palma. Titulnú postavu geniálnym spôsobom stvárnila herečka Sissy Spacek. Dal som mu päť hviezdičiek. Videl som aj verziu z roku 2013, kde bola do úlohy Carrie obsadená Chloe Grace Maretz. Tá to vôbec nezvládla a film som ocenil iba jednou hviezdou. Dnes som si pozrel "Carrie" z roku 2002. Na to, že sa jedná o televízny film je to celkom dobre spracované. Škoda, že to dojebali tým príšerne idiotským koncom. ** ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Lacný, televízny brak, ale Angela Bettis je dobrá Carrie, to sa musí nechať. Skôr ma sklamala Katherine Isabelle, ktorá hrala fakt, že strašne. Zaujímala by ma jej časť scenára; snáď len tri vety, zvyšok ksichty a citoslovcia. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zajímavě nepovedený film (rozhodně však žádná nuda!). Záživný a potenciálně silný příběh (sakra, už musím konečně omrknout kultovní De Palmovu verzi!) je totiž naneštěstí nevyhnutelně posílán do pekel ukázkově strašným televizním zpracováním (kamera a střih jsou nepřehlédnutelně neprofesionální a prostě… špatné). Ovšem výkon hlavní hrdinky nad očekávání dobrý (uvěřitelný). 40 - 50 % ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Začátek je fajn a člověk si skoro pomyslí, že tvůrcům se podařilo dostat do filmu podobně věrnou kingovskou atmosféru jako v Bouři století. Bohužel s narůstající stopáží film upadá a ten konec - to je kudla do zad nebohému Stephenovi K. A ještě si rýpnu - Carrie v původní knize je mnohem komplikovanější osobnost než ta plachá, matkou ponižovaná filmová chudinka. Originální Carrie je napůl vyšinutá skoropsychopatka s uhry na zádech, mastnými vlasy a trapným oblečením. A ne holka, co když si dá rtěnku a hodí na sebe hezký šaty, tak je to najednou královna plesu. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Máme tady další film Carrie. Tentokrát natočený jen pro televizi. Hlavní herečka Angela Bettis v roli Carrie mi byla strašně nesympatická i když roli zahrála docela dobře. Zlatá Sissy Spacek. U Sissy Spacek, Emily Bergl a Chloë Grace Moretz jsem měl nějaký sympatie, ale u týhle herečky vůbec. I když mě film docela bavil, tak to hrozně kazí ty triky na počítači a vizuál typickýho televizního filmu. Vyloženě to neni úplně špatně natočený ale je to pro mě nejslabší film o Carrie. Čekal jsem to mnohem lepší a ty triky a vizuál filmu mě celou dobu srali. Tenhle televizní film o Carrie mohli tvůrci natočit mnohem líp. Škoda. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Remake slavné Carrie, který není úplně nejhorší. Já osobně jsem byl docela s tímto pokusem spokojen. Určitě to šlo na rok 2002 zpracovat lépe, tak trochu to má pořád prvky filmu tak z 80. až 90. let minulého století. BTW sestře se to fakt líbilo, takže abych jí udělal radost, tak 3 hvězdičky. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle to vypadat... nemělo. I když uznávám, že můj komentář a moje hodnocení není úplně objektivní, páč po hříšných polštářcích jsem tak trochu přestal vnímat... Jedna hvězda za, na televizní film, docela povedené efekty a za sympatickou Emilii de Ravin (která tu však paradoxně měla být tou největší mrchou). Samotná Carrie v podobě Angely Bettis jen o malinko lepší než letošní Carrie (Chloe Moretz), což ale taky není žádná extra vizitka. No a za ten přepsaný konec by hněv Carrie měli pocítit všichni ti, co ho mají na svědomí. Takže moje rada na závěr a k nezaplacení- když už slečnu Whiteovou, tak jedině tu z roku 1976. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Díky novému remaku Carrie (2013) jsem se dostal k tomuhle staršímu TV remaku Carrie (2002), mně dosud neznámému. A jsem nadšený. Nebýt té televizní formy (kamery) a dost hrozné hudby v závěrečné části filmu, pálím bez váhání všemi pěti. Výborně propracovaný scénář - například ty polodokumentární časové prostřihy do výslechové místnosti jsou skvělý nápad, nepůsobily na mě vůbec rušivě (protože jsem samozřejmě znal původní Carrie) a děj jsem si díky nim ještě lépe vychutnal. Také jsem byl rád za důkladnější (podrobnější) zpracování některých klíčových scén. A moc se mi líbil originální konec filmu (nechci ale příliš spoilerovat, takže ho nechám bez poznámek). Dalším velkým plusem po výborném scénáři byli výborní herci (tedy především herečky). Carrie č.2 (Angela Bettis) je typově naprosto dokonalá, snad to nebude svatokrádež nebo rouhání když řeknu, že "je ještě lepší než Sissy Spacek". Její matka (Patricia Clarkson) je též celkem věrohodná, ale umím si její představitelku představit i v naprosto opačné roli, třeba jako nymfomaniakální poživačnou fůrii se sklony k perverznímu sexu. Zajímavá žena. Dále mi pak byla hodně sympatická Rena Sofer jako Miss Desjardin (a byl jsem mile překvapený, že na rozdíl od své předchůdkyně i následovnice přežila). Zelenooká mulatka Kandyse McCure je také hodně zajímavá a líbila se mi už v Battlestar Galactica. No a hlavní dva hošani (Gentleman a Grázl) byli také dobří, i když Gentlemanovi bych tipoval tak třicet. Ale to je fuk. Je to každopádně nadprůměrně skvělý film a nechápu zdejší nízké hodnocení. Silné čtyři. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Bryan Fuller podle románu Stephena Kinga. Kamera : Victor Goss. Hudba : Laura Karpman. Závěr filmu byl přizpůsobený k navázání seriálu Carrie. Díky nízkému ratingu sledovanosti však seriál nevznikl. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než stará verze...i když tomu televizní formát trochu ubližuje pořád je to velmi záživné...Angela je skvělá a ostatní, i když na ní tak úplně nemají jí docela šlapou na paty=prostě mooc dobré ,vyvážené a neprávem podceňované dílko. ()

Francik 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem vydržel sledovat až do konce z pouhopouhé poťouchlosti.Seznam toho, co bylo ve filmu pokaženo či použito uměle, nepatřičně, hloupě................ by zabral zřejmě více, než scénář. :) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Doslovná urážka, urážka knižnej predlohy, urážka Stephena Kinga, urážka pôvodnej Carrie a urážka Briana de Palmy. Síce sa televízna Carrie drží predlohy o trochu viac ako kultový film z roku 1976 (ktorý mám mimochodom v TOPke najobľúbenejších filmov), no inak tu je zle všetko. Keď začali niekde v prvej polovici padať na dom Carrie meteority v ultra-lacnom trikovom prevedení, tak som nevedel, či na to skôr nechápavo pozerať alebo sa chytať od smiechu za brucho. Chápem, že to je televízny film, ale aspoň malá snaha by mohla byť vidieť, pretože takto sprasiť príbeh o šikane a náboženskom fanatizme si zaslúži cenu za celoživotné patlalstvo. To by mali púšťať na filmových školách ako ukážkový príklad zmrveného filmu. Okrem slušných hercov (Patricia Clarkson, Angela Bettis) tu je totiž na figu kompletne všetko, strih, kamera, hudba, efekty ... PS: a keďže som túto televíznu verziu dohnal až o čosi neskôr, tak musím podotknúť, že aj keď ani ten kino remake z 2013 s Chloe Grace-Moretz sa nedá kvalitatívne porovnávať s originálom, ale aspoň to bola neškodná, úplne znesiteľná adaptácia/remake, na rozdiel od tejto hrôzy. Tá jedna hviezda aspoň za tých hercov a za úctu k originálnemu filmu a knižnej predlohe. CELKOVO: 0,5* (1/10) ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Televiznější zpracování než cokoliv, co z TV znám. Prakticky jediným kladem je zde Angela Bettis. Ty dvě mrdky jsou pro ni. ()

Reklama

Reklama