Reklama

Reklama

Možná kdyby ji měla její matka víc ráda, nemuselo se to stát. Takhle vyrostla malá Carrie v plachou dívku, pro kterou je život ve škole peklo. Spolužačky se jí posmívají a fanatická matka ji rozhodně neutěší. Možná kdyby si dříve všimli, že když se Carrie ocitne ve stavu rozrušení, popraskají v okolí žárovky a věci se dávají do pohybu, byli by mnozí ještě živí. Neustálé ponižování Carrii žene až k hranicím šílenství a když pochopí, že, aniž by se o to jakkoliv zasloužila, má telekinetické schopnosti, je osud jejích trýznitelů zpečetěn...

Nová televizní adaptace stejnojmenného románu Stephena Kinga či remake slavného filmu Briana De Palmy se Sissy Spacekovou v roli Carrie z roku 1976 je v mnohém věrnější slavné předloze než De Palmův film. Natočil jej v roce 2002 zkušený televizní režisér David Carson (seriály Právo v L.A., Star Trek, Návraty Sherlocka Holmese a další) s přesvědčivou Angelou Bettisovou v roli Carrie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle to vypadat... nemělo. I když uznávám, že můj komentář a moje hodnocení není úplně objektivní, páč po hříšných polštářcích jsem tak trochu přestal vnímat... Jedna hvězda za, na televizní film, docela povedené efekty a za sympatickou Emilii de Ravin (která tu však paradoxně měla být tou největší mrchou). Samotná Carrie v podobě Angely Bettis jen o malinko lepší než letošní Carrie (Chloe Moretz), což ale taky není žádná extra vizitka. No a za ten přepsaný konec by hněv Carrie měli pocítit všichni ti, co ho mají na svědomí. Takže moje rada na závěr a k nezaplacení- když už slečnu Whiteovou, tak jedině tu z roku 1976. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

U této předělávky jsem nemusela dlouze pátrat v paměti, bylo to tu cobydup - King, Sissy Špačková, Brian de Palma a "jejich" nezapomenutelná Carrie. Přestože ani před ní nemlátím hlavou o zem v kleče, lituju ty, kteří to dělají - až tohle uvidí. Angela Bettis v roli ponižované plaché laně sice vynikající, bohužel teenagerská atmoška, jalový scénář a přiopilá kamera v přesile. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Máme tady další film Carrie. Tentokrát natočený jen pro televizi. Hlavní herečka Angela Bettis v roli Carrie mi byla strašně nesympatická i když roli zahrála docela dobře. Zlatá Sissy Spacek. U Sissy Spacek, Emily Bergl a Chloë Grace Moretz jsem měl nějaký sympatie, ale u týhle herečky vůbec. I když mě film docela bavil, tak to hrozně kazí ty triky na počítači a vizuál typickýho televizního filmu. Vyloženě to neni úplně špatně natočený ale je to pro mě nejslabší film o Carrie. Čekal jsem to mnohem lepší a ty triky a vizuál filmu mě celou dobu srali. Tenhle televizní film o Carrie mohli tvůrci natočit mnohem líp. Škoda. ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Poměrně kvalitní adaptace podprůměrné Kingovy předlohy ztroskotává ne až tak na laciném televizním zpracování, ale na obsazení samotném. Angela Bettis je asi nejotřesnější ženská, co jsem kdy viděl, a tak mi tam naprosto chyběla ta proměna mezi původní Carrie a Carrie na plese... To ji nemohli třeba aspoň trošku nalíčit a poslat ke kadeřníkovi? Za druhé se mi do role hlavní záporačky absolutně nehodila moje milovaná Emilie de Ravin, která se mnohem lépe hodí na roztomile kladné role, i když i tady dokázala hrát svini, ale prostě se mi na roli Chris ani trošku nehodila. Celkově z toho vychází průměrný televizní horor, který bude brzo zapomenut (jestli už teď není). ()

Gedes 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četla, Kinga mam moc ráda. Proto nedá se říct, že jedná o klasický horor, kde krev stříka od začátku až dokonce... To ne. Hruza je narustající a jedná se o psychologickou analyzu jednotlivych postav... Hruza se stupnuje... a pak krev tece v proudech... rikam tomu inteligentni horor.. Kamera se mi obcas nelibila,ale jinak dej byl pro me tak strhujici, ze nemuzu hodnotit jinak :-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Závěr filmu byl přizpůsobený k navázání seriálu Carrie. Díky nízkému ratingu sledovanosti však seriál nevznikl. (Halloween9)

Reklama

Reklama