Reklama

Reklama

Sežráni zaživa

(festivalový název)
  • USA Eaten Alive (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zchátralý hotýlek na turisticky atraktivním místě se během jednoho večera změní ve vražednou spirálu, kterou rovným dílem pohání krokodýl v nedalekém močálu a šílený válečný veterán, toho času vedoucí hotýlku. (5150)

Recenze (56)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ne ne, tady mě Hooper vůbec neoslovil. S tímto kouskem dává tak trochu vzpomenout na jeho slavný předešlý debut, a to hlavně naprosto šílenou atmosférou a paranoiou, ale nechce jenom kopírovat svoje zboží, proto jde ještě dál. Slušná porce nahotinek, Robert Englund nadrbanej jako stepní koza, trocha gore a hlavně věčně hladovej krokodýl z gumy či polystyrénu(?). Všechno to zní hezky, kor když si připočtete maniakálního veterána s nabroušenou kosou, ale ve skutečnosti je to hlavně nuda. Až na dvě povedené scény a trochu napínavější konec to nemá nic, co by dnešního zkušeného diváka zaujalo, nebo dokonce odrovnalo! Hodně se tu řve a kecá, za to málo seká! Panoptikum mě bavilo víc. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tobe Hooper znovu potvrzuje, že je mužem jediného filmu. Tahle absurdní story o hotelu v bažinách, který disponuje nenažraným domácím mazlíčkem, úchylným provozovatelem a bizarní klientelou je naštěstí alespoň lehce nadprůměrná a to hned z několika důvodů. Tím prvním je zdařilé variování opulentní dekorativnosti nejlepších děl Rogera Cormana (neustále se valící mlha, rudé odstíny, uzavřený prostor), dvojkou zase odkazy na Hitchcocka (sprcha + hotel) a do třetice svou buranskou stylizací a ansáblem tragických herců. Zdá se, že v případě „vidláckých“ hororů platí pravidlo, že čím více je potlačena „standardní mainstreamová slupka“, tím více se následnému produktu dostává autenticity a syrovosti. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hodně špatné a přitom zdaleka ne tak dobré jako nejhorší filmy Eda Wooda. Hooper je sice taky úchyl, ale ne zábavný. Největší přínos filmu, totiž Buck, kterého si Tarantino vypůjčil do Kill Billa, je navíc odhalen hned úvodem. 25% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Robert "Freddy" Englund tu hraje v jednej z vedlajsich uloh postavu menom Buck, ktory okrem inych prednesie aj jednu hlasku: " My name is Buck and I'm ready to fuck!...". Nepripomina vam to nieco? Ano Tarantino, ma skutocne rozsialhe inspiracne zdroje... :-) ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Mladej Robert Englund vypadá jak odbarvenej Sean Penn! ... Jediné, co jsem po Hooperovi chtěla, bylo, aby ten malej uřvanej harant zařval. A dáme si 2 až 3*. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná šííílenost!!! Tobe Hooper znovu dokazuje, že si jde v horrorovém žánru vyloženě vlastní cestou a nikdo jeho rukopis nenapodobí. Po megakultu z roku 1974 opakuje typický buranský horror, bizardní na hranice chápání běžného diváka, s neuvěřitelnou atmosférou, nulovým scénářem, naprosto šílenými postavami a tentokrát i goreefekty a jako bonus ještě krokodíl ... Úplně ujetý film, kde chlápek v hotelu nahání lidi kosou, kosou nahání a hledá pod hotelem v tom největším bordelu a humusu asi 6ti letou holčičku, která se tam schovává a blouhí skoro celý děj filmu. Kosou prosekává krky a z vodní nádrže občas vybafne krokouš a někoho zblajzne ... nadržený Robert Endglund si chce pořád zašukat s nějakou kočičkou, hned tři opravdové krásky nám zde bez studu ukáží svoje kozičky (ta poslední naprosto účelově, protože se svlíkne před kamerou do kalhotek a jakmile uslyší řev z vedlejšího pokoje, zase se oblékne ... Řev, jekot, naháněčky, neopakovatelná oldschoolová atmosféra a vizáž filmu. Prostě tyhle filmy buď musíte mít rádi, nebo na to fakt nekoukejte, hlava vám to brát nebude ... Pro mne ovšem jako milovníka rarit, "videonasties" a exploiťáků fakt špička. Nemůžu si pomoci, tohle je fakt druhá Hooperova pecka. Pak přišel ještě excelentní Funhouse a tím Hooper víceméně skončil ... (No ještě ta dvojka The Texas Chaisaw massacre se docela dala ...) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Laciné - působilo to na mě jako něco od Eda Wooda - rudě nasvícené a nepříjemné sleazy béčko s ozvuky Psycha, odehrávající se ve dvou barácích (bordel a motel v bažině s krokodýlem) a zabydlené hooperovskými úchylnými burany.  Přivedl mě na něj Tarantino, který mu věnoval celou jednu kapitolu ve svém Cinema Speculation, ale nepřišel jsem mu na chuť. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pozakrúcaná kosa, drevená noha, nudný šerif a pištiace dieťa v ohrádke pod domom. Zopár odhalených prsníkov a strelení hoteloví hostia. Samé lakocinky. Ľahko sa povie: "No nežer to!", ale kto by odolal, že. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úvod připomene film Psycho. Clara (Roberta Collinsová) opouští hambinec, protože odmítá poskytovat sexuální služby divochům, zde v zastoupení Robertem Englundem (Buck). Rozhodne se na noc ubytovat v malém hotelu u močálu, aniž by tušila, že majitel Judd (Neville Brand) je šílenec. A protože mu nechce dát, tak ji umlátí hráběmi a ještě chroptící ji hodí krokodýlovi, kterého v močálu chová. Nu a pak už se návštěvy jen střídají. Otec Clary s její sestrou, rodinka s holčičkou a psem a další a další postavy. Judd vládne ještě lépe kosou, než hráběmi, o zbytek se stará krokodýl. Hodně se tu ječí a film je poměrně drsný. Většina postav jsou magoři a většina návštěvu nepřežije. Občas dojde až na téměř komickou scénu - Judd drží oběť kosou pod krkem, zatímco ji za nohu tahá krokodýl. A když jsme u nohy, tak dojde na vtip s dřevěnou...dokonce dvakrát. Nejzábavnější a současně nejtemnější jsou scénky s holčičkou, která se ukrývá pod domem, když úspěšně utekla před kosou, a neustále ječí. A když ji začne pronásledovat krokodýl...předvede absolutní ječák. Krokodýl je lacině gumový, ale to vůbec nevadí. Místy psychedelickou  hudbu doplňují ještě děsivé ruchy a pazvuky, o něž se postaral sám T. Hooper. Jo a nechybí obnažené prsatky. Na film je třeba dívat se s nadhledem, pak si ho divák užije. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Hooper mě fascinuje. Nejdřív natočí nejlepší horor všech dob, v němž každý aspekt perfektně funguje a splňuje svůj účel, a následně zplodí výtvor ne nepodobný omezeným fantaziím chovance Jedličkova ústavu. Sem tam probleskne záchvěv zajímavého nápadu a smrdí z toho kromě narcistického odkazování k sobě samotnému i jakási úcta ke klasikám žánru, avšak takovéhle prznění inteligence a vkusu je to poslední, co by si klasiky (včetně Hooperova předešlého filmu) zasloužily. Chybí logika, chybí postavy, které by nebyly debilní, a zcela schází zde potřebný nadhled. A párek odhalených koz a jedna hláška Roberta Englunda to nemohou zachránit... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Ťažká ptákovina! Ak by titulky filmu neuvádzali meno režiséra, ani by ma nenapadlo, že za tento umelý a nezaujímavý horor môže práve Tobe Hooper, režisér predchádzajúceho THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE. Podobne ako u tejto Hooperovej prvotiny, aj v tomto prípade sa údajne režisér nechal pri tvorbe filmu inšpirovať skutočnosťou, konkrétne príbehom amerického sériového vraha Joea Balla. Joe mal v tridsiatych rokoch dvadsiateho storočia zabiť 20 žien práve spôsobom, ktorý tak toporne Hooper zrežíroval – t.j. prostredníctvom papule domáceho aligátora. Verte, že ak ste videli plagát filmu, najväčšiu porciu z krvilačného aligátora máte za sebou. Vo filme sa prakticky neobjaví! Hlavnou výplňou lacného hororu s minimom atmosféry a ešte menšou porciou krvavých nechutností, je preto postava Judda, miestneho šialenca vlastniaceho malý hotel s jazierkom, ktorého jediný herecký prejav je postavený na ksichtoch a úškleboch. Judd mi výzorovo trocha pripomínal amerického autora a klasika literárneho hororu, Stephena Kinga :) V tomto prípade teda takého zapraseného, neustále šklebiaceho a vlasatého pošuka, pobehujúceho po svojom malom hotely ako slepý Quasimodo s kosou :) ### Aj to minimum nechutností, ktoré "Eaten Alive" obsahuje, si dokázali všimnúť pozorní cenzori. Vo Veľkej Británii to bola známa BBFC, ktorá už v roku 1978 nepustila do kín nezostrihanú verziu, ale iba Cut. Podobne tomu bolo aj čo sa týka následnej distribúcie VHS nosičov do požičovní (vydanie štúdiom "VCL"). V júli roku 1982 prichádza distribučné štúdio “Vipco“ so svojou Uncut verziou filmu. Cenzori z BBFC to ale nenechali len tak, čoho výsledkom bolo udelenie banu z júla roku 1983, vyplývajúceho z umiestenia filmu na zoznam "Video nasties". Všetky nosiče sa z trhu museli preto stiahnuť. Ban hororu "Eaten Alive", v Británii známy pod názvom “Death Trap“, pominul v decembri 1985, kedy sa zo zoznamu vyradil. Následný release štúdiom “Vipco“ z roku 1992 ošetrený certifikátom BBFC (Rated:18), bolo potreba skrátiť o 25 sekúnd, aby vyhovoval zaradeniu. Uncut je na britskom trhu k dispozícii od roku 2000, kedy je remasterovaná verzia uvoľnená na DVD nosičoch zásluhou distribučného štúdia "Tedderwick" (Rated: 18). ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Trochu nedhledu kluci v komentářích kolem. já jsem tento skvost viděl v rámci festivalu otrlého diváka 2009, ve španělštině (tuším) a jednohlasím dabingem do sluchátek a královsky jsem se bavil. Sice nechápu jak mohl Hooper po skvělem debutu Texasský masakr natočit něco tak odflinknutého a pšatného, ale důležité je že po letech tu máme naprosto dokonalou parodii na zvířecí horory. Ikdyž neplánovaně. Ten film je naprosto šílený a hláškama ve stylu: "Neser mě nebo vezmu dynamit, narvu ho tomu krokodýlovi do prdele, on vyletí do luftu a ty si nasereš" se to tady jen hemží. a kdo chce, královsky se u nich pobaví. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jirka Bartoška morduje kosou nájemníky hotelu, aby nakrmil svojeho konního aligátora vzadu za barákem. Englund za mlada alá Sean Penn pigluje imrvére ve vedlejším pokoji fešný kočičky. Tobe Hooper v plné polní, akorát teda tohle už je krapítko haló. Drsná podívaná za těch 90 minut i stojí. :) 69% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další klenot z Video Nasty.Nechápu tak nízké hodnocení.Vždyť je to CRAZY.Hlavní psychouš je skvěle zahranej a najde se tu i pár dalších ulítlejch postav.Navíc nápad s domácím mazlíčkem v podobě krokodýla mi přišel geniální.A jestli někdo namítá něco proti vzhledu krokodýla tak ať se koukne na rok vzniku.Jinak vše zde pěkně a obsáhle popsal uživatel Flipnic.A já s ním souhlasím ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Po naprosto geniálním TCM, Hooper natočil další buranský horor a i v něm ukázal, že se nebojí natočit film po svém... Extrémně bizarní kousek plný šílených postav (zejména psychopatický buran s kosou a nadržený Robert "Freddy" Englund stáli za to), odhalených koziček a docela brutálních vražd (tady Hooper narozdíl od TCM hodně přitvrdil a krví nešetřil)... A když k tomu člověk připočte hladového krokodýla a parádní atmosféru (na konci filmu ne nepodobnou TCM), vyjde mu hodně originální horor, na který se rozhodně stojí za to podívat... ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Velký, očividně gumový krokodýl, který sežere vlastně jen všechny osoby mužského pohlaví, včetně svého velkého kámoše majitele hotelu. Ne, tohle nebyl ani horor a vlastně to nebylo ani nechutný, ani vtipný, ani absurdní...tak nějak prostě...nic... ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Po prvej vražde som bol z filmu dosť sklamaný. Bol to taký štýl vraždy, ktorý zrovna nemusím. Ale ako pribúdali ďalšie, tak sa mi to začalo dosť páčiť. Film mi pripadá ako šialená zmiešanina Psycha a krokodílieho hororu. Celé to má super atmosféru a k tomu sa to odohráva v jednu noc. Krokodíl nevyzerá našťastie príliš umelo. Hlavný záporák je fakt riadny šialenec, ale vo filme sa nájde viac (všetky) postáv, ktoré vyzerajú, alebo sú šialené. Na TCHSM to určite nemá, ale je to vynikajúci exploitation horor s atmosférou 70. rokov. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Atmoška povážlivě houstne, krokouše je tu proklatě málo a Buck si přišel pro fuck. Béčkové dialogy díky aerovské posádce a jejich simultánnímu překladu povýšeny ještě o půl hvězdy navíc. "Nebojte se. Mám strach. Jste unavená!" Díky! A ty tři teda dáme. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu "Texaského masakr" natočil Tobe Hooper, další buranský horor na motivy skutečných událostí o zapadlém hotelu se svérázným majitelem, který své návštěvníky porcuje kosou a pak jimi krmí svého domácího mazlíčka, kterým je krokodýl. ()

Reklama

Reklama