Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Invaze mimozemských vetřelců, kteří z lidí dělají poslušné loutky a chtějí ovládnout svět. Zabránit jim v tom může pouze armáda. Remake filmu z roku 1953. (Chupacabre)

Recenze (37)

tron 

všechny recenze uživatele

Trocha mi to pripomenulo legendárny novozélandský seriál Pod horou, ale inak bieda. Dôkaz toho, že ak sa v živote na niečo pridlho tešíme, tiež to nie je dobre. Na tento film som sa tešil minimálne celé jedno desaťročie, ale nejak som ho nebol nikde schopný dostať k takej kvalite, akú som vyžadoval. No a keď som to napokon konečne po rokoch predsa len dokázal.... čakalo ma sklamanie. Neviem prečo, ale čakal som drsný votrelecký horor. Zjavne šlo o nedorozumenie kolosálnych rozmerov, pretože toto je taký to spielbergovské dobrodružstvo ladené spravidla buď do sci-fi, alebo fantasy, akých sa v 80. a čiastočne v 90. rokoch urodili tony. Z najslávnejších spomeniem Goonies, Záhrobné komando alebo E.T. - Mimozemšťan. Hlavnými hrdinami sú deti, prípadne puberťáci. Dospelí majú minimálny priestor. Naopak, obrovským disponujú príšery mimozemšťania, tajuplné tvory. Problém Votrelcov z Marsu je v tom, že sa nemôže pochváliť skupinou rôznorodých priateľov, ktorí by sa navzájom dopĺňali, ale iba malým Hunterom Carsonon (ktorý je fajn) a následne je zvláštne, ale celkom funkčne, spárovaný so školskou doktorkou v podaní sympaťáčky Karen Black. Stupídna zápletka je typické sci-fi o mimozemských dvojníkoch resp. ukradnutých dušiach resp. klonoch á la Invázia lupičov tiel, Vládcovia bábok, prípadne Vec (samozrejme bez gore). Do toho sa dočkáme, hmmm, chodiacich umelohmotných gúľ, ku ktorým by som dodal azda len toľko, že aj géniovia á la Stan Winston raz za čas majú slabú chvíľu. Nechýbajú dobrí vojaci, čo je prekvapivé, keďže v podobne ladených tituloch svojho času spravidla armáda predstavovala zlo. Natočil to masakrátor Tobe Hooper, pretože koho iného poveriť réžiou mládežníckeho sci-fi (a zároveň remaku čierno-bieleho sci-fi z 50. rokov), ak nie režiséra Panoptika a Texaského masakru motorovou pílou. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Druhý Hooperův projekt v rámci jeho smlouvy na tři filmy s Cannon Films je, podobně jako jeho předchozí "Lifeforce", fanboyovský počin, kterým si režisér splnil sen natočit kopii svého oblíbeného filmu z dětství s užitím moderních triků. Bohužel ale kromě efektů nepřináší jeho přepracování padesátkového sci-fi "Invaders from Mars" nic nového. Co do vyprávění doslovná kopie zachovává nejen paranoidní premisu, ale i naivitu a nedomyšlenost svého předobrazu. Přitom nápaditým uchopením a přepracováním mohl vzniknout skvělý příspěvek k dobovému trendu dětských filmů vycházejících z hororu a sci-fi. Tímto směrem ale Hooperovy ambice nesahaly, což stvrzuje i angažování zcela necharismatického a herecky marného představitele do hlavní role (není žádné překvapení, že jeho kariéra neměla pokračování). Hooperovi po vzoru padesátkových brakovek nezáleželo na tom, kdo hrdinu ztvární, protože o něj ani o žádné motivy spojené s dětstvím zde vůbec nejde. Hlavní hrdina je jen loutkou v rukou ideologicky podbarveného scénáře, který ale v osmdesátých letech působí už nemístně. Hooperovi "Invaders from Mars" jsou pak stejně jako jeho další projekty pro Cannon Films fascinující jako zcela bezprecedentní i neopakované úkazy v hollywoodské kinematografii, kdy talentovaný filmař dostane k dispozici štědré produkční zázemí, aby si udělal radost projekty, které vůbec neberou v potaz jakékoli trendy či komerční kalkulace. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vynikající 80.ková oldschoolová záležitost, kterou jsem v dobách VHS, kdy REDAK ještě sral do nočníku, jaksi ,inul a opolnněl ... :-)) O to větší to byla zábava dnes (nioliv představa fetky ReDAKA), ale toho filmu samotýho...), kdy se film rychle rozjel a táhl napětí a všelijaký hnuy a příšeráky až doknce. Uznávám, že je to vykrádačka několika-verzního dílka "Uchvatitelé těl", ale nevadí. Tohle je spíš takové "barevnější, veselejší", ale stejně znepokojivé .... Moc dobrej flick a furt mi vrtá hlavou, jak jsem ho mohl v mladýc 80.kách (kdyREDAK ještě harašil fotrovi v koulích a mamině v rakovinou postiženým vaječníku - proto se dal na rozdíl ode mě na nekvalitní fet - toluen a piko) ... opomoneout!! Opomenout jsem chtěl napsat, protože ten film je fakt cool a vřele doporučuju. A kdo dá míň jak 3***, okamžitě ke zdi a kulku do týla nebo na gilotinu, to už podle výběru ... :-D ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

S tolika velkými jmény (Hooper, O'Bannon, Young, Winston, Dykstra) se vyloženě nabízí argument, že takový film prostě nemůže být špatný. A taky není. Jejich společné dílko sice má blíže k dětským hororům typu The Lost Boys nebo The Gate, než k očekávanému nerváku, ale to neznamená, že nestojí za pozornost. V první půlce oplývá hezkou atmosférou, může se pochlubit příjemným obsazením i fajnovými maskami, a ty umělé exteriéry kolem domu Garnerových mají taky svoje kouzlo. Škoda je tak té druhé půlky filmu, v níž přijde na řadu armáda a původně mysteriózní nálada se promění v barevně světélkující scífko. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Don't worry, son! We marines have no qualms about killing Martians! Tenhle film jsem viděl už kdysi jako děcko v noci na německé televizi a od té doby mě pronásleduje. A opravdu, je to remake neskutečně divný. Jako by si tvůrci neuvědomili zastaralost originálu, a tak updatují maximálně triky - a sorry, chodící zubatá brambora (to je ten optimističtější pohled na to, jak Marťani vypadají) není zrovna něco, čeho byste se měli bát. I když občas někoho sežerou či anihilují paprskem. Jenže je tu spousta věcí, u kterých se bavit prostě musíte - třeba Velká sestra v roli Marťany ovládané učitelky, požírající žábu, neskutečně přehrávající generál, naprosto dementní vědec, komunikující s emzáky a srandovní výkony vůbec, zejména v okamžiku, kdy se mají herci pustit do nějaké akce. Nevím jak kdo, ale já se na Invaders za nějakých deset let určitě zase rád podívám. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zase jsem si doplnil jednu starou vzpomínku. Víc jak dvacet let jsem měl v hlavě scény z filmu, kde jsou podivné chodící mimozemské obludy s velkým okem od přítele lejzra, hlavní klučina je pronásledovaný svými rodiči a ředitelkou školy a pak přistane mimozemské střevo na bazuce. A dneska už vím, že je to tenhle film a kus jsem si z něj i přehrál na youtube. Je to hrozně srandovní a co se týče triků, "hereckých" výkonů, akčních a jakože napínavých scén, že to opravdu vypadá skoro jako z padesátých let. Trochu to připomíná trpaslický "Útok divokých, naprosto neviditelných, obřích mimozemšťanů", ale jako dítě jsem to asi bral vážně. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Mně to teda přišlo skrz na skrz stejné jako originál. Pár rozdílů: Je to méně tajemné a hrůzostrašné. Stará verze byla taková beznadějnější. V téhle verzi se zase člověk tolik nenervuje (David narozdíl od staré verze záhy nalezne řadu spojenců, kteří mu snadněji věří) a je to zábavnější a akčnější. Jinak však celkem zbytečné, jako většina remaků. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zase jedna nalezená osmdesátková perla, jež nás v devadesátých letech oblažovala na německých televizních stanicích! Jako kluk jsem ze zasouvacího emzáka pomalu nespal a přestože jde o nechtěně komickou bejkárnu, která byla notně pošahaná už tenkrát, je mi trošku líto, že se podobně bezelstná/blbá béčka už prakticky netočí. Tedy, těch blbých se točí mraky... u podobných zážitků zkrátka rozhoduje věk, jakým jste disponovali u čestného "poprvé". Abych jen netrucoval a nostalgicky nebrečel, práce tehdejších mistrů (Hooper, Winston, O'Bannon) příjemně pošimrá každého příznivce žánrových klasik. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Podle zdejší galerie obrázků to vypadá na slabý rodinný horůrek, ale zdání klame. Vyklubala se z toho slušná akce s napětím a dětským hrdinou v hlavní roli, který to už od začátku nemá jednoduché. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nevkusne nakrútená snaha Cannonu priživiť sa na amblinovkách, kde sa naivnosť predlohy z roku 1953 mení na otravnú infantilnosť. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po dvou letech jsem si zopakoval sci-fi látku, kterou jsem viděl v původním filmu z roku 1953, a musím říct, že mnoho opodstatnění pro vznik této předělávky jsem nenašel. Tobe Hooper věrně kopíruje dějovou premisu originálu a to s velkým vizuálním půvabem, ale kromě četných odkazů na původní film nepřidává do příběhu vůbec nic nového, naopak věrně zachovává i tu jeho nejméně kvalitní část (tedy zakončení). Snad jen vzhled Marťanů je trochu jinde, přesto podobně nechtěně vtipný jako v originále. Hooperova zřejmě srdcová záležitost v době vzniku způsobila nemalý bolehlav producentskému duu Golan/Globus, které si po zhlédnutí tohoto filmu a taky Hooperova Texaského masakru motorovou pilou 2 ze stejného roku začalo trhat vlasy, do jakých šílených projektů to vlastně vložilo své finanční prostředky. Ty se jim samozřejmě ani v nejmenším nevrátily. Tobe Hooper vskutku studiu Cannon mnoho financí nepřinesl, ale dal vzniknout aspoň třem poměrně zajímavým a bizarním megalomanským projektům, z nichž minimálně jeden je v mých očích kvalitní. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Mestečko ovládané mimozemšťanmi, Louise Fletcher žerúca žaby, humorné masky, svetielkujúca vesmírna loď, kraang, perfektná kamera, väčšinu času uveriteľné detské herectvo ... Ide o detský film. Ja už dieťa nie som, tak paradoxne jednu hviezdu prihadzujem. Mať osem, prskám blahom. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem původní film zatím neviděl a stejně, porovnávat dva filmy, zejména pokud jde o sci-fi žánr a které os sebe dělí více než tři dekády, mně přijde jako naprostá kokotina, ale co už... Takže k Hooperově verzi... Jedná se o naprosté, čistokrevné béčko spíše pro děti něž dospělé, se zábavnými maskami, svižným dějem a neurážejícími herci... Proto je škoda závěrečné scény realita-sen, ta se do filmu absolutně nehodila... Vidět tak film ještě jako dítě, byl bych stoprocentně nadšen, takhle jsem se jen příjemně pobavil... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hooper natočil teda vážne poctivý remake. Príliš priestoru na niečo vlastné si nenecháva, ale to nemusí byť nutne chyba, ak máte originál radi. Film sa síce tvári smrteľne vážne, ale niekde hlbšie v sebe má aj iróniu. Napríklad, že Louise Fletcher si tu zopakovala svoju najslávnejšiu úlohu. Inak čistá esencia osemdesiatok, len látka a jej spracovanie nie sú dostatočne silné na to, aby sa z filmu stal svojho času výraznejší kult. Implicitné významy sú niekde inde, ako v roku 1953, ale žeby ste snáď museli nad filmom nejako zvlášť premýšľať, to zase nie. I keď možno Hooperovi fakt o nič nešlo. Užite si radšej tú nostalgiu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím co si o tomhle myslet, ale vezmu to ve zkratce. Film je špatnej po efekty, po masky, přes herce. Herci se vůbec nepředvedli a to co se občas dělo byla šílenost, a ani oblíbenec James Karen byl nic extra. Příběh je slabej ale to mi nevadilo, navíc snad kromě zápletky neměl s originálem nic extra společnýho. Mě by zajímalo co vedlo Hoopera natočit tohle, však měl navíc a proč do toho nutil ten strašnej humor. Mohlo to dopadnout daleko lépe. Ale aspon ten průměr. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Na béčkové filmy se rád dívám, abych u filmu vypnul a pobavil se. Invaders from Mars mi to nedopřáli ani chvíli. On se totiž film snaží hrát na něco víc, ale nemá na to kapacitu v žádném směru. Herci jsou hrozní, jen odříkávají své repliky a chvíli jsem si připadal jako v laciném seriálu a příběh je prostě hloupý. Jednoho večera přistane za domem pracovníka NASA (což je taťka hlavního hrdiny) UFO a David to spatří na vlastní oči. Rodiče mu to samozřejmě nevěří. Když se ráno všichni sejdou na snídani, taťka se chová divně a David pojme podezření ve spojitosti s UFO. Má samozřejmě pravdu, taťku ovládli mimozemšťané. Znamením je zranění na krku. Postupně takhle dostanou pár lidí a David se s tím svěří školní sestře. Ta mu uvěří a spolu se vydají na místní základnu za generálem. Ten má zprvu pochyby, ale jakmile se jej pokusí zabít dva technici a prozradí se, uvěří všemu. Zahájí tak útok na mimozemšťany a všechno dobře dopadne. Tak za prvé - to, že mimozemšťané pochází z Marsu, si hrdinové jednoduše vycucají z palce. Zadruhé marťané jsou tu vyobrazeni jako neohrabané brambory na čtyřech nohou, z nichž dvě nohy slouží jako ruce. Zcela nepoužitelní, snad jen na chůzi. Jejich "matkou" je jakýsi mozek, který mi okamžitě připomněl záporáka z Želv ninja v onom plechovém obleku. Ani ty triky, které byly doménou osmdesátek, nestojí moc za řeč. Tenhle remake se rozhodně nepovedl a ani nemám moc chuť se dívat na originál z roku 1953. Co ale film úplně pohřbilo, tak jeho konec. Tohle si musím napsat, abych si to v budoucnu pamatoval. Ukáže se, že všechno byl jen Davidův sen. Když opět ulehá ke spánku, zvenčí se začnou ozývat blesky a za kopcem opravdu přistává mimozemská loď. David běží za rodiči do ložnice a vše končí záběrem na Davida, jak řve obligátní "ne" a na pozadí se ozývají podivné zvuky. Pokud jsem občas nacházel na filmu světlé chvilky, tak tohle je úplně odrovnalo. Že tak nevýrazný film natočí režisér skvělého a atmosférického Texaského masakru motorovou pilou, to bych nečekal. Holt každý režisér má slabou chvilku. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hooperov remake staršieho sci-fi diela rovnakého názvu, ktorý sa síce môže pochváliť dokonalejšou trikovou stránkou, ale v ničom inom ho neprekonáva. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

U tohodle jsem se bavil jak malý kluk. Bodysnatcheroidní scifi téma je mé oblíbené a takováhle dobrodrůžo verze pro malé i velké je svěží změna. Atmosféra postupné uchvatitelské invaze první poloviny je parádní, mrazivá a přesto více zábavná než děsivá. Postavy jsou napsané s příjemnou dětskou naivitou, kdy jsou dospělí opravdu ochotní naslouchat a uvěřit i neuvěřitelným historkám malého chlapce..... No nebylo by to krásné, kdyby svět fungoval takhle férově? ()

Reklama

Reklama