Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Invaze mimozemských vetřelců, kteří z lidí dělají poslušné loutky a chtějí ovládnout svět. Zabránit jim v tom může pouze armáda. Remake filmu z roku 1953. (Chupacabre)

Recenze (37)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příšerně dementní film. Všichni se chovají jako po lobotomii mozku, efekty legrační, armáda je neschopná a celé je to asi tak zábavné jako sledovat hodinovou milostnou předehru dvou liliputů před chcacím sexem. Všichni herci jsou příšerní, dokonce i James Karen, který ve filmu zdařile hraje vysoce postaveného a zároveň vysoce dementního vojáka. Karen Blacková v podstatě vyvaluje oči a otvírá pusu, ječí a chová se jako přestárlá dívka, která neuspěla na konkurzu do pornofilmu, tak chtěla do komparzu u velkofilmu, ale někdo jí omylem dal velkou roli. Ano, takovýhle dojem na vás Invaze z Marsu zanechá. Je těžké uvěřit, že režisér tohohle splácance natočil pecky jako Texas Chainsaw Massacre, Poltergeist a mnohem zdařilejší invazní sci-fi jízdu Lifeforce. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Je mi úplně jedno, že na efekty použil Hooper pár starých dek a šest chlapů a z vysoka kašlu na "herecké výkony". Jestli to něčím Tobe pohnojil, tak hlavním hrdinou. Ten malý šmejd mi lezl na nervy už od prvního záběru a hlavně díky němu se film pořád plácal v žumpě smíchané ze stupidní sci-fi z 50. let a dobrodružného filmu pro děti. Těžko říct, jaký by to na mě mělo vliv v osmdesátých letech (no jaký asi... byl bych nadšený), ale dnes je to strašná bída, hlavně mě teda zklamal režisér, protože vím, že umí vytřískat maximum i ze stupidních scénářů. Kromě TEXASKÉHO MASAKRU měl totiž v roce 1986 na svém kontě i výborný LIFEFORCE, takže mi nejde do hlavy, proč šlápnul tak vedle. Na film mě přivedl žebříček nejlepších horrorů 80. let jednoho horrorového fandy, který jsem viděl na youtube, takže si dovolím mu vzkázat, ať jde do hajzlu!!! ()

Mol 

všechny recenze uživatele

DON'T WORRY, SON! WE MARINES HAVE NO QUALMS ABOUT KILLING MARTIANS! V každém jiném filmu by tyhle odporné Marťany přemohl malý David se slečnou Lindou, ale tady ne. Tady se toho pan scénárista nebál a stvůry z rudé planety dostanou nakopáno od dvou nekompromisních čet mariňáků. Dobře se na to dívá, když M-16tky ničí emzáky. No a když to tedy tak vyzvedávám do výšin, tak k mému hodnocení. Film mě hned po logu společnosti Cannon ohromil noční oblohou, na které prolétávají titulky a úžasným zpracováním domu ve studiovém prostředí. Navíc přistání lodi bylo dost strašidelné a já se těšil, na napínavý snímek s budovanou atmosférou. No, to se bohužel nestalo a prostřední část filmu dosti pokulhává. Navíc všem a všechno strašně trvá. Jako sedět na zemi a vstát je pro osoby v tomto filmu problém. Potěšil však šokující konec. ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1987 : NOMINÁCIE (2) : Najhoršia herečka VR - Louise Fletcher, Najhoršie vizuálne efekty. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tato pro děcka určená béčková varianta 'Invaze uchvatitelů těl' bez nostalgie nemá co nabídnout: scénáristicky neobjevná i naivní, trikově srandovní, režijně toporná (vzhledem k cílové skupině ale poměrně "hororově tísnivá"), no celkově natočená s umem Eda Wooda. Co se týče hereckých NEvýkonů, vyhrává dřevěná vyjevenost ústředního kluka, na jehož rady a doporučení spoléhá při závěrečném útoku celá armáda. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Invaders from Mars jsou sice hloupý, naivní a směšný, ale Tobe Hooper věděl co točí za film a tou béčkovostí to naplnil až po okraj, což bylo nejlepší rozhodnutí jaké mohl učinit. Nakonec z toho vylezla oddechovka o invazi mimozemšťanů, která spíš než straší baví svým zpracováním. Každá část filmu je trochu přehnaná až to vytváří dojem jako kdyby Tobe Hooper točil spíš parodii na žánrové filmy a pokud člověk film takhle přijme, věřím že dokáže v celku slušně zabavit. Největší problém je způsob vyprávění skrze dětské oči Huntera Carsona, který v té době byl amatérský dětský herec a na jeho výkonu je to hodně vidět, snaží se hrát ve filmu v kterém se má spíš odvázat, tak trochu ho v tom bohužel následuje i Karen Black, která hraje školní sestru a Carsonovu sidekickerku. Zbytek herců naštěstí ví v jakém jsou filmu a vytváří ze svých postav spíš karikatury, což zpracování filmu sluší mnohem víc. Vypadá to až jako by si Tobe Hooper po problémech s Poltergeistem a Lifeforce řekl, že se prostě odváže a natočí si hororové béčko se vším všudy. V každém aspektu filmu je to vidět od designu mimozemšťanů, kteří vypadají jako velké chodící tlamy až po design jednotlivých lokací, které místy vypadají jako z kresleného filmu. Invaders from Mars sice nejsou film, kvůli kterému by se na Tobe Hoopera vzpomínalo, ale rozhodně je to zábavná béčková podívaná pro diváka, který dokáže přistoupit na pravidla hry. 60% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Remake padesatkove klasiky, ktery je dle meho narozu povedeny uplne stejne dobre. Tak jako padesatkova verze trefila naladu a vizual sve doby, stejne tak se to povedlo u teto osmdesatkově osmdesatkové. Stale je vsak treba vnimat to, ze jde o rodinny-detsky scifi film. :) Potesily Karen Black a Louise Fletcher v hlavnich zenskych rolich. 3+ ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na sci-fi s mimozemšťanama od Hoopera těšil. Invaders from Mars ukazuje v čem je Hooper dobrý. První část je totiž horor jak když vyšije - mimozemšťani ovládají lidi v městečku, malému klukovi to nikdo nevěří a jdou po něm rodiče, šílená učitelka (další kreace ďábelské Fletcherové) i policajti. Druhá část je ale slabší - efekty jsou sice slušně udělané, ale zubaté brambory ani Krang z Ninja Želv nikoho nevyděsí a hlavně military akce ala Vetřelci režisér zkrátka neumí. Definitivně mě ale odradila ta nejhorší možná pointa SPOILER ano, vše byl jen sen, čímž je veškerá atmosféra v loji. Hooperovi zkrátka jdou líp ty horory. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Klasika 80-tych rokov, dieťa, bloncka, generál, mimozemšťani, malomesto. Ale normálne pozerateľné aj po xy rokoch... :) ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som si to pripomenul a bolo to fajn. Najväčším kladom a zároveň záporom filmu je jeho rýdza, ničím neriedená béčkovosť. Hooper nestrávi polovicu filmu hraním sa s náznakmi než hrdinom dôjde ľudí okolo ovládajú emzáci a taktiež neotáľa s tým ukázať marťanov a ich loď v plnej kráse. Od začiatku vysoké tempo sa s ničím nezdržiava, Tobe prihadzuje atrakcie ( učiteľka žerie žabu, kamión s bombou vrazí do štartujúceho raketoplánu ) invázia je rýchlo odhalená a do kozmickej lode vtrhnú armádne komandá. Mimozemské potvory síce vyzerajú ako vyklíčené zemiaky s veľkými gambami, ale sú také stýlovo roztomilé takže sa na ne nemôžem hnevať a ich mozgovitý šéf je pekný zmrd. Možno lacná, ale nenudiaca scifáreň. Na hovno je len ten záverečný twister sen-realita, čo bola maximálna chujovina kaziaca inak čistý dojem. ()

HyneX 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jako hodně malý kluk a ještě týden potom mě to strašilo. Podle ostatních komentářů soudím, že to takový hit nebyl. Ale když uvážíme, co v roce 1986 beželo v telce, tak pro mě to hit byl. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem žádný zázraky, ale i tak to bylo horší než jsem myslel a film nezachránili ani kapacity jako Hooper, Winston nebo Blacková. Marťani vypadali opravdu debilně a na to jaký je to béčko, to na mě působilo až moc vážně. V tomhle případě bych uvítal pořádnou porci krve a hlavně humor. Bohužel se tak nestalo a ta debilita je už moc velká. Sci-fi horory mám rád, ale tady jsem se nebavil. ()

Předseda 

všechny recenze uživatele

Hororové scifibéčíčko pro dětičky překládáno na VéHáeSkách jako Invaze z Marsu. "Donesl jsem si do školy žábu na pokusy a třídní mi jí zbaštila. Baba jedna." ()

B3n 

všechny recenze uživatele

Pekný dôkaz toho, že technika nie je všetko. Predchodca tohto filmu sa mi dejovo páčil viac, obstál v skúške časom, čo sa o tomto mierne podpriemernom kúsku nedá povedať. Zaujímavé bolo sledovať začínajúce programovanie amerického diváka, prípravu informačného poľa na nasledujúci pád USA. Tu je to iba v malých náznakoch, treba vedieť, čo si všímať, ale už tu to začalo... 1986 ()

Reklama

Reklama