Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný život jedné kalifornské rodiny naruší síly z onoho světa, které se zabydlí v jejím domě na předměstí. Zpočátku jsou vetřelci jen dva, ale brzy se celý dům změní ve strašidelný zámek. "Návštěva" se v žádném případě nechová přátelsky - a naší nešťastné rodince nejspíš nezbude nic jiného, než co nejrychleji vyklidit pole, aby nepadla za oběť přízrakům. Poltergeist je fascinující, hrůzostrašná a hlavně dynamická podívaná, která vám naočkuje koňskou dávku napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (421)

Rover 

všechny recenze uživatele

No tady ale vskutku chybí žánr komedie (hlavně mutující chlapeček - soused v českém dabingu :-). Některý scény ale hodně strašidelný (před zrcadlem), další zase hodně trapný (hroby). Na vcelku malý město měli tři velký hřbitovy, zajímavý... zaujal (a náležitě vyděsil) mě osud Heather O'Rourke... HUDBA: Jerry Goldsmith - správně skřípavá. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Kombinácia Ghost Busters, rodinného filmu a štipky hororu. Zápletka ohľadom strašenia v dome sa rozbiehala skutočne dlho a keď už sa film dostal do fázy odhaľovania tajomného zla, väčšinou miesto budovania napätia vsadil na (dnes už komické) efekty. Snímka má slušnú atmosféru a niektoré scény stoja za to, celkovo mi však príde Poltergeist preceňovaný. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Hodně se spekuluje o tom, do jaké míry měl nad projektem kontrolu jako režisér uvedený Tobe Hooper či produkující Steven Spielberg. Co do celkového stylu a motivů snímek zapadá do Spielbergovy osmdesátkové režijní a producentské tvorby. S tou sdílí jednak přesazení fantaskní premisy do dobového esenciálně domáckého prostředí předměstí, ale i motiv rodinné pospolitosti coby absolutního dobra. Sice bychom našli také paralely s Hooperovou filmografií, předně v motivu hrůzostrašných či strašidelných domů, ale na druhou stranu jeho vlastní projekt "Invaders from Mars" jej usvědčuje z toho, že neuměl pracovat s dětskými herci, čímž se "Poltergeist" rozhodně nevyznačuje. Každopádně jejich společný výtvor můžeme považovat za počátek osmdesátkového trendu dětských hororvě laděných filmů. Byť oproti nadcházejícím snímkům "Poltergeist" více stojí v hájemství hrorou, děti a mládež představují jeho primární publikum (ne náhodu distributor požádal MPAA o přehodnocení ratingu na PG), což se projevuje i tím, že namísto děsu staví na zneklidnění a bojácném údivu. Jinými slovy je "Poltergeist" vynikající horor pro celou rodinu, ze kterého budou především děti mít oči navrch hlavy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Podíl Hoopera a kreativní kontroly značky Spielberg na celkovém výsledku už asi navždy zůstane zahalený tajemstvím, ale to u těchto nepatrně drsnějších Krotitelů duchů není podstatné. Zajímá mě mysteriózní atmosféra první poloviny, schopnost odlehčit situaci i výbava dětského pokojíku, která je svou autenticitou víc retro než všechny díly Stranger Things dohromady. Aktivity včelky Máji a následné neříkej Hop, dokud nejsi v Holiday Inn, sice lehce trpí nadužíváním tehdejších schopností ILM, ale jako jeden ze základních kamenů žánru si to respekt zaslouží. Jen doufám, že jej nepoložili na lidské ostatky.. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Téměř (ne)tradiční Spielbergovština pro celou rodinu a popřípadě i psa. Zpracování tradičně skvělé, ale spíš než horor se jednalo o rodinnou pohádku se hororovýma a komediálníma prvkama. S Poltergeistem to nemělo moc společného, spíše se to dle mého názoru mělo jmenovat "Nelegální přistěhovalci z druhého strany" . Jinak celkem líbilo, ale nic, z čeho bych ještě tejden pral spodní prádlo. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (66)

  • Ve scéně, kdy klaun chytne Robbieho (Oliver Robins) rukou, můžeme hned v další scéně vidět, že Robbieho žádná ruka nedrží, ale následně mu ta samá ruka obmotá krk.
    (Chuckymaster)
  • Stephen King měl našlápnuto k napsání scénáře k filmu. Byl by to jeho první scénář pro film, ale obě strany se nedokázaly dohodnout na podmínkách. (EcoTec)
  • Při natáčení hororové trilogie byly použity skutečné lidské kosti. Právě to prý rozezlilo duchy zemřelých natolik, že během pár let sprovodili ze světa čtyři herce. Dominique Dunne byla uškrcena, Julian Beck umírá před uvedením 2 snímku do kin, Will Sampson zemřel při operaci a Heather O'Rourke skonala v nemocnici na chřipku spojenou se šokem. [Zdroj: Premiere] (zdeny99)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

29.04.2012

Přestože dnes točí vysokorozpočtové trikové podívané pro masové publikum (Sam Raimi dokončuje fantasy Oz the Great and Powerful, del Toro právě zahájil natáčení monster filmu Pacific Rim),… (více)

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Reklama

Reklama