Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný život jedné kalifornské rodiny naruší síly z onoho světa, které se zabydlí v jejím domě na předměstí. Zpočátku jsou vetřelci jen dva, ale brzy se celý dům změní ve strašidelný zámek. "Návštěva" se v žádném případě nechová přátelsky - a naší nešťastné rodince nejspíš nezbude nic jiného, než co nejrychleji vyklidit pole, aby nepadla za oběť přízrakům. Poltergeist je fascinující, hrůzostrašná a hlavně dynamická podívaná, která vám naočkuje koňskou dávku napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (420)

pepo 

všechny recenze uživatele

Na duchárskom horore sa Spielberg podieľal viac než iba ako producent. Je autorom námetu, spoluscenáristom a dokonca režisérom niekoľkých sekvencií filmu. Vízia režiséra Toba Hoopera (Texaský masaker motorovou pílou) bola príliš drsná a temná, čo bolo v rozpore s autorským zámerom slávneho tvorcu. Tieto dva prístupy sa vo výslednom diele síce trochu bijú, ale aj tak sa tu zrodila veľmi kvalitná a stále pôsobivá žánrová klasika. Nasledovné pokračovania už zďaleka neboli tak dobré (aj keď dvojka je stále ešte fajn film). Na tohtoročný remake radšej rovno zabudnime. Všetky 3 nominácie na oscara ostali nepremenené. Postupom času sa projektu dostalo prívlastku prekliaty. Natáčanie sprevádzalo mnoho nehôd a nešťastných udalostí, včetne predčasného úmrtia štyroch hereckých predstaviteľov, medzi ktorých patrila aj hlavná hrdinka trilógie Heather O´Rourke 9/10 ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání pro spielbergovce jako jsem já. Všechnu vinu svaluji na Hoopera :-) Ale vážně. Jako horor film vůbec nefunguje, napětí je totiž úspěšné podrýváno nepatřičnými prvky, mezi které bych zařadil zcela nadbytečnou a táhlou scénu se senzibilkou. Jako nedopatřením vložená část z jiného filmu působí finále s vyskakujícími mrtvolami. Ještě větším průserem je děj samotný - slaboučký a okoukaný! A těch několik vynikajících, Spielbergovsky úchvatných scén? Častečně vyvažují špatné dojmy, ale více než jen lehce nadprůměrný film z Poltergeistu udělat nedovedou. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina filmu je dokonale natočená plná existenciálneho podtónu a krásnych hlbokých myšlienok o "svete na druhej strane", ktoré najviac ovplyvňuje hrozivá a tajuplná hudba Jerry Goldsmitha. No nasledujúce scény po prvej hodine, postupne objasňujúce celý dej, mi prídu nanajvýš neskutočné a hluché. Spielberg sa nehrá na veľkého maestra hororu, takmer všetky scény sú natočené s mierou a s odhodlaním neurobiť z diváka hlupáka. Nebyť niektorých scén, ktoré prekračovali hranice primeranosti a uveriteľnosti, bolo by to za 5*. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Téměř (ne)tradiční Spielbergovština pro celou rodinu a popřípadě i psa. Zpracování tradičně skvělé, ale spíš než horor se jednalo o rodinnou pohádku se hororovýma a komediálníma prvkama. S Poltergeistem to nemělo moc společného, spíše se to dle mého názoru mělo jmenovat "Nelegální přistěhovalci z druhého strany" . Jinak celkem líbilo, ale nic, z čeho bych ještě tejden pral spodní prádlo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konecne videl tenhle klasickej horor a cekal jsem teda vic. Ale porad to neni takove zklamani jako v pripade Exorcisty. Problem je, ze film je zbytecne dlouhej a ke konci uz protahovanej, sice zaverecny sceny patri k tem lepsim, ale s klidem bych to utnul po navratu ditete. Aspon ze ruznejch strasidelnejch scen tu je dost a misty vcelku krvavejch, ale bohuzel jsem se u nich nebal a misty mi to spis prislo jak rodinnej film. Ale pod 4* jit nemuzu, precejen nekolik scen bylo docela pusobivejch a jako celek se mi to docela libilo. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (66)

  • Ve scéně, kdy odjíždí syn v taxíku, přiskočí k němu na zadní sedadlo pes. Syn poté vykoukne a loučí se s rodiči, pes však vykoukne z předního sedadla. (Shaleman)
  • Herečka Heather O'Rourke, predstaviteľka malej Carol Anne Freelingovej, hovorila, že keď od nej chceli na scéne vystrašený pohľad, predstavovala si, že sa jej stratili jej mačičky, domáce zvieratká, ktoré milovala. (8HitBoy)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

29.04.2012

Přestože dnes točí vysokorozpočtové trikové podívané pro masové publikum (Sam Raimi dokončuje fantasy Oz the Great and Powerful, del Toro právě zahájil natáčení monster filmu Pacific Rim),… (více)

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Reklama

Reklama