Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Masaru Kato je na cestě z práce domů svědkem strašlivého incidentu v metru, kde je napaden starší muž. Když se Kato pokouší zraněnému pomoci, pozornost útočníka se zaměří na něj a Kato je ubodán k smrti. Toto však není jeho poslední hodinka, a tak se mladý muž probouzí v tajemném pokoji. Zde se potkává s televizní celebritou Reikou Shimohirou, postarším pánem Yoshikazu Suzukim, tajemným mladíkem Joichirem Nishim a naštvaným mužem, který se ani neobtěžuje představit. Od Suzukiho se Kato dozvídá o tom, že i oni kdysi zemřeli a stejně jako on se objevili zde. Pokoji vévodí velká černá koule, které ostatní říkají Gantz a která dohlíží na brutální hru, které se musí tato skupina zúčastnit... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (77)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neskutečnéj nářez a má nová srdeční záležitost! Tohle je víceméně film pro mne šitý na míru. Ideální stopáž 90 minut, Akce od začátku do konce, Gore, Monstra a dech beroucí vizuál, co víc chtít. Příběh sleduje hlavního hrdinu, který je brutálně zavražděn v metru a probouzí se v jakési alternativní realitě/posmrtný život ovládaný počítačem Gantz, který načrtne pravidla Hry, která brzy započne. Teda skupina lidí je vyslána v noci do ulic Japonského města Osaky, kde pobíhají všelijaké monstra a úkolem je přežít a zabít jich, co nejvíce. Děj je zajímavý byť v jádru jednoduchý, ale o ten naštěstí nejde, protože vše ostatní je naprostý MASAKR! Celý film je v úžasné CGI 3D Animaci ( něco jako Alita) a nevzpomínám si na lepší CGI film než tohle. Jelikož to není reálné, tak fantazie tvůrců nezná mez a mohou si dovolit víceméně vše, co chtějí. Tedy všechny ženy zde běhají v latexu a mají pevné trojky, jsou zde cool a vynalézavé zbraně, s Gore se zde fakt nešetří, krev protéká ulicemi Osaky proudem a samotná monstra.. TVL tady nemám slov. Pokud se scénarista ptal režiséra jaké druhy monster chce mít ve filmu, tak odpověď musela znít VŠECHNY! Je zde tak 100 druhů šílených potvor, že mi to hlava nebrala. Monstrum poskládané z nahých ženských těl je fakt Úlet, ale vypadalo božsky. Fanoušek Her, akce, násilí a monster si zde příjde na své a těch orgasmů bude při sledování víc než jeden, to mohu zaručit. Příběh***, Akce*****, Humor>Ne, Násilí*****, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra****, Napětí***. 9/10. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

So seriálom nemám žiadnu skúsenosť, ale toto univerzum sa mi celkom pozdáva, keďže obe filmové spracovania sa mi dosť páčili, preto som si s radosťou pustil aj Gantz: O, ale tentoraz už ani zďaleka tak spokojný nie som. Zatiaľ čo oba filmy boli dejovo dosť prepracované, zaujímavé a postupne rozvíjali univerzum, tento film už priamočiarejší byť ani nemohol, jednoducho len skupina ľudí, ktorí sa po smrti dostali do tejto podivnej hry bojuje v meste napadnutom netvormi, absolútne nič navyše. Ani takéto béčkovejšie spracovanie nemusí byť zlé, je nespočet skvelých filmov aj s takýmito najjednoduchšími zápletkami, ale toto mi prišlo zúfalo nenápadité a hlavne stereotypné. Ešte možno prvú polovicu sa mi na to pozeralo celkom dobre, predsa len tempo je svižné, ale potom ma to už prestalo baviť, dopozeral som to len zo zotrvačnosti a bolo mi úplne jedno, ako sa to skončí. Moc tomu nepomôžu ani postavy, všetky sú úplne nevýrazné, čo platí aj o hlavnom hrdinovi a jeho novej priateľke a tak ma ani moc nezaujímalo, kto to prežije. Po akčnej stránke som ale o niečo spokojnejší, je jej tu plno a síce ani jedna akčná sekvencia skutočne nenadchne, stále to mohlo byť nápaditejšie, zaujímavejšie a zábavnejšie, ten obstojný štandard si akcia predsa len drží. No sklamali ma samotné netvory, je ich tu síce omnoho viac, ako napríklad vo filmových spracovaniach, ale tam boli originálnejšie a rozmanitejšie, tu vyniká jedine skákajúca hlava. A hlavným kladom filmu je bezpochyby vizuálna stránka, tá je perfektná, rovnako ako pri väčšine podobných súčasných japonských filmoch. Takže vizuálna stránka a dostatok akcie film nakoniec na ten slabý priemer vytiahnu, ale inak je to rozhodne sklamanie, od podobných filmov očakávam podstatne viac. 51% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Gantz:0 rozhodně není takový průšvih, jaký jsem po zkušenostech s anime čekal. Hlavně se mi na obrazovku vrací některé staré známé postavy, takže i v tomto ohledu může mít člověk radost. Především Kato předvádí mnohem lepší výkon než jakým se představil v anime a místy je dokonce i za opravdového obdivuhodného hrdinu. Sice mu pořád zůstal jeho spasitelský komplex, díky kterému se on i spousta ostatních dostává do neustálého nebezpečí, ale už to nepůsobí tak hloupě - spíš naopak. Jinak je to pořád stejná zvrácená rubačka, která se s ničím moc nemaže, krev stříká po hektolitrech, končetiny létají vzduchem a hlavy vybuchují. Prostě taková sympatická zábava na odreagování... K tomu pár klasických japonských "záležitostí", protože třeba souboj obřích robotů a příšer prý vždy vypadá velkolepě - no jak pro koho... Opět tam bylo pár momentů, nad jejichž logikou jsem musel ihned přestat přemýšlet, ale je to jízda, sice místy docela uspěchaná, přesto však poměrně zajímavá a i originální. Design emzáků je opět rozmanitý a docela se mi líbil no a druhá podoba finálního bosse mě málem sestřelila ze židle... Animace byla ucházející, hudba se mi líbila. U mě je to 7/10 ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle je rozhodně ten nejpřímočařejší akčňák, jaký jsem kdy viděl. Hongkongské kung-fu filmy nebo moderní akční nálože typu Zátah vedle GANTZ: O vypadají jako adaptace Puškinových románů. Míra osekanosti narativních informací na nezbytné minimum je srovnatelná jedině s moderním pornem: Spokojíme se jen se stručným představením aktérů, jejich vzájemných vztahů a se záminkou, pod kterou jdou spolu "do akce", pak už se akorát mění techniky a polohy. Je to nepochybně působivé a řemeslně velmi dobře zvládnuté, akorát tedy úplně nevím jak to hodnotit, když se film některá kritéria, podle nichž se filmová díla běžně posuzují, ani nesnaží naplnit... (Viděno bez předchozí obeznámenosti s fenoménem GANTZ). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pěkně animovaná svižná hororová akce plná krutopřísných monster a cool zbraní, kterejma se všecky ty hnusný potvory většinou daj i krájet. Vážně pecka! Japonci sou blázni: díky za to. A taky za fakt, že nemusim číst úplně všecko. I koukání je príma. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

95 minút sa divák pozerá... na to isté. Non-stop akcia, kde sa stále objavujú nové mimozemské monštrá a proti ktorým bojujú oživení mŕtvi prostredníctvom istej zázračnej technickej gule. To je možné samozrejme len v japonských komiksoch. Problém je ale práve v tej repetetívnosti všetkých scén a asi ešte viac v tom, že stále ide o pomerne komorné súboje v jednom prostredí medzi činžákmi. Občas by nezaškodilo ničenie celých miest a veľké celky, niežeby s tým mali japonskí filmári etický problém. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Bez toho, aby som poznal predlohu, alebo vedel čokoľvek o "Gantz" tak som sa do toho pustil. Zhliadnuť ako film sám o sebe. A musím sa úprimne priznať, celý čas ma to skutočne držalo. Myslím si, že veľmi silná stránka filmu je jeho animácia. Posunuli sme sa od čias "Final Fantasy: The Spirits Within" o niekoľko levelov ďalej a veľmi dobre sa tu vytvorila atmosféra. Hlavný hrdina je skvelý. Máme pocit, že absolútne nevie čo sa bude diať a ako bude postupovať, no je rozhodnutý bojovať za svojich priateľov a ochrániť ľudí. Lebo spraviť to je správne. A rovnako sa chce vrátiť domov ku svojmu bratovi, ktorý na neho čaká. Zloduch filmu je vynikajúci. S jeho všemožnými dizajnami, cez jeho schopnosti, cez skoro nemožnú šancu ho poraziť, až do jeho absolútnych motivácií a monológov. Myslím si, že toto môže byť jeden z najlepších animovaných padouchov, čo som mal kedy možnosť vidieť a dáva tomu celý čas správnu chuť. A je skutočne silným protivníkom. A najmä nikdy nevieme ako to celé nakoniec dopadne. Môže sa stať hocičo a kedykoľvek môže ktokoľvek zomrieť. Okey... nie úplne. Je tu pár predpokladateľných momentov, ktoré ten film trošku brzdia. Napríklad romanca medzi Katom a Yamasaki nie je veľmi zaujímavá a vznikne z toho pár momentov, ktoré viete ku koncu odhadnúť. Ale našťastie sa na to film veľmi nesústredí a skôr je naopak neustálym súbojom. Zo začiatku tu máme celkom kreatívne druhy príšer, no v momente ako sa dostaneme k bossovi, tak sa film posúva na úplne iný level. Vezmime si len fakt, že ho uvidíme asi v piatich rôznych formách, z toho jednou formou je zhluk nahých ženských tiel. To som asi nikdy v živote nevidel. A celý tento boj trvá od druhej polky skoro do konca filmu. A nakoľko sa tu sústredíme na našich hrdinov a boj proti zloduchom, stáva sa to veľmi zaujímavým. Z animovaných filmov, ktoré nám boli dostupné na rok 2017 je to jeden z najlepších. Je síce drsný, krvavý a absolútne sa nebráni ísť akoukoľvek cestou, no rozhodne držal moju pozornosť od začiatku a navnadil ma na to si pozrieť aj sériu a ostatné filmy. Rozhodne si myslím, že stojí za pozornosť. Hodnotenie: B+ ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Scénaristicky velmi chytrý krok, protože vytvořit svět bez pravidel, kde se může dít doslova cokoliv a tvůrci se nemusí držet žádných zásad, je to, co by každý chtěl. Příběhově tady není o co stát a film staví čistě na nonstop akci, nadčasovém futuristickém vizuálu a příšerách, které tady umírají jak na běžícím páse. Největším tahounem filmi jsou právě jednoznačně monstra, které navzájmem kříží to nejlepší ze ScoobyDoo, Cabin in the Woods (berte s rezervou...) a další, dosud neviděné výjevy, které snad musely tvůrce napadnout, když byli sjetí, protože takové vizuální bizáry jsem rozhodně nečekal a myslím, že tady bude překvapený úplně každý. Jen škoda, že se film neobešel bez občasné typické asijské otravnosti postav a jejich infantilních kawaii charakterů, které tak rádi cpou do většiny jejich tvorby a stejně tak film ke konci trochu ztrácí dech, protože se začíná opakovat, ale nic nového už nepřidává. Pro fanoušky fantasy Asie fajn, my běžní diváci si poslintáme nad vizuálem a jdeme dál. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže nie som veľmi zdatný v anime mytológii a pôvodný komiks tým pádom ani nepoznám, užil som si tento CGI spektákel tak, ako sa dalo. Ak vám šmakuje anigraficky vytvorený film, plný monštier, krvi a násilia, rozhodne neváhajte. O zábavu vám bude rozhodne postarané. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Celkem pecička. Posctivá anime černota. Je to takový pěkný mix Trona, Matrixu a spoustu dalších Sci-fáren. Moc rád bych to viděl v pořádné Áčkové hrané verzi. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě překvapilo, jak to bylo dobré. Teď nemyslím jen vizuální stránku, i když i ta je celkem ohromující, ale myslím spíše v tom smyslu, jak skvěle se povedlo předělat mangu do 3D podoby s tím, že budete jednotlivé postavy nadále poznávat. Dějově se to hodně podobá manze, takže spousta akce a příběh nic moc, ale funguje to, oproti ostatním "Gantz" filmům. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Niektorí ľudia sa jednoducho nikdy nezmenia. To platí hlavne o Katovi. Viac už prezrádzať nebudem. Príbeh pomerne jednoduchý ale zato výborná práca so špeciálnymi efektami. Hollywood má čo dobiehať. Akčné sci-fi fantasy z 21. storočia ako sa patrí. Ak niekto hľadá film v danom žánri, odporúčam pozrieť. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Gantz. Až zpětně jsem zjistil, že to vhození do děje, kde nemáte čas ani na to WTF!??, má ušetřit čas všem, kteří už mají v mozcích zaryté předchozí díly a možná i seriál. Nicméně přesně tohle mi vyhovovalo. Žádné vysvětlování, prostě si na to přijít sám. Tak jako hlavní hrdina, který se najednou ocitne ...někde. Japonci mají můj veliký obdiv. Nic takového by nemohlo vzniknout v US nebo EU produkci. Ready Player One, Pacific Rim, Matrix, Hunger Games...nic z toho se ani vzdáleně GANTZ nepřibližuje originalitou a jakousi opravdovostí. A to přestože jsou tam i tuny patetických keců. Jenže ty zaniknou v prostých a uvěřitelných emocích, takže máte důvod si myslet, že tomu tvůrci, potažmo postavy, opravdu věří. Dialogy jsou jednoduché, ale naprosto dostačující svým vyzněním. Oproti tomu pak stojí neuvěřitelný vizuál, kde se dějí husťárny a svou nepředvidatelností skoro ani nedovolí sjet očima k titulkům. Z WTF!??, se tak v průběhu děje stávalo obdivné WTF! a vydrželo až do konce, který pro mě byl lehounce zmatený, ale nejspíš to souvisí z výše zmíněnou neznalostí fenomenu GANTZ. Tím originálním zpracováním jsem překvapený stejně, jako když jsem poprvé viděl Ghost In The Shell. Tím ale veškerá podobnost končí...GANTZ:O je v první řadě akční řežba s mystickým přesahem. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Typická Japonská přehnaná řež jak to v anime být má, ale učarovalo mě provedení, plynulá a pro oko příjemná animace, dal bych si toho v tomhle stylu určitě víc. 4* a.k.a 75% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jednostranně orientovaný projekt na válcování příšer. A světe div, příšery jsou vykresleny tak přesvědčivě, že by si američtí animátoři měli dát doučování u japonských kolegů. Přehršel potvor pobíhá po Tokiu s cílem sežrat jakéhokoliv účastníka hry. Takže takové Hunger Games. Závěrečný battle s třikrát vyvinutým bossem stál vskutku za shlédnutí. 78% ()

Reklama

Reklama