Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁTE JEDNO PŘÁNÍ...“ /// Co díl, to přání měnící život. A jelikož je člověk tvor sobecký a hamižný, měl by trpět! V tomhle směru není tvůrcům co vytknout, protože lidi a jejich vlastnosti se dostávaj možnost projevit v plný parádě. Sobectví, závist, chamtivost…, to všechno zábavnou formou… (nejlepší je to dilema s čurákem. To nasere…). Fór je v tom, že se vlastně nesmějeme postavám, ale sami sobě. Námět je suprovej, bohužel utopenej ve zbytečnostech. Mohl to bejt parádní celovečerák. Takhle vznikl „jen“ lehce nadprůměrnej seriál. (A co ty? Jaký máš přání?) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu se dozvědět něco vo sobě. 2.) Mám jedno přání... /// PŘÍBĚH *** HUMOR * ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prušinovský, Kolečko a po Čtvrté hvězdě další, neméně vtipný nářez. Tihle dva fakt umí vytvořit kvalitní a třeskutý humor.........Michal Suchánek - jedna z více "profláklých" dršek, ale zapadl dobře..především v momentech svého opojení nad okouzlenou ženou................Marika Procházková - Suchánkova žena, jedna z nejvýraznějších postav seriálu, do dnešního dne jsem si tuto herečku vybavoval pouze jako epizodní záležitost v jedné z nejproduktivnějších kompostáren v ČR s názvem Ulice, po tomto seriálu už jí beru fakt seriózně.........Martin Hofmann - jeho ztvárnění svině-právníka nemělo jedinou chybu, pro mě asi nejvtipnější a nejdůležitější role...............Josef Abrhám - spolu s Hofmannem další z důležitých a výrazných rolí, jeho alzheimerovsky-satirické pojetí je kouzelné.........zbylé role, co se dobře pamatují - lesbická tělocvikářka s dvojicí bobrů v podpaží, zásadový ředitel, jehož zásadovost po zásahu trpaslíkova kouzla je ta tam, ředitelova dcera s čivavou britney a růžovým fordem, černoch, malá právnička a tlustá Jolanka, o které si toho času černošský synek myslel, že to bude romantická láska a ona na něj vytáhne šprcky ty vole....................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to celé připomíná vtip o té rodince jak hluboko v lese na paloučku najde trpajzlíka a on jim každému slíbí splnit jedno přání... Snad to nebude tak laciné aby to bylo podle podobného schématu. Na stranu druhou ten vtip je dobrej, což se o pilotu zatím říci zcela nedá. Ale jak známo, někdy je to s piloty těžké. Jedny jsou super a pak už nic a jiní mají pomalý rozjezd, ale seroš má pak správné grády... ----- No, tak po pár dílech - ne. Nelíbí se mi to. * * ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trpaslík je od dua Prušinovský + Kolečko asi nejméně vtipný seriál, což na jednu stranu není vůbec na škodu. Pořád je vtipný opravdu dost. Na druhou stranu je ale nejoriginálnější a to samo o sobě taktéž o něčem vypovídá. Za mě mohu říct akorát to, že herci byli výborní, některé scény naprosto luxusní a šest dílů sakra málo. Nicméně chápu myšlenku a nezbude mi nic jiného, než to respektovat. Jsem ale rád, že se na naší scéně ustálil tandem Kolečko + Prušinovský, protože to, co spolu vytvoří, je většinou perla, kterou náš národ potřebuje jako sůl. O Trpaslíkovi se totiž kolem mě nejen mluví, z Trpaslíka se i hláškuje. K tomu pánové jako Suchánek, Hofmann nebo Nárožný tu předvádí tak skvělé výkony, že jednou totálně zlidoví. A to si, myslím, je skvělý přínos k české kinematografii. No ne? Nemůžu se dočkat dalšího projektu od této dvojky...:-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Po ulici se nám pohybuje nezletilý negr, z mý ušmudlaný ségry je sexbomb, můj podřízenej zřejmě prohnal kňoura bučinou mojí ženě a já mám místo nosu bambálos. To je skvělý. Do toho nám zmizel jeden důchoďák, někdo tady vykrádá hroby a požírá psy." Lépe než právník Vláďa bych trpaslíkovo řádění nedokázal popsat. Ono to taky nemá cenu, protože je to hrozná hovadina, ale já jsem se při ní dost nasmál. A taky chci slyšet: Máte jedno přání, protože já bych ho nepromrhal za nějakou kravinu. Jen mě teď zrovna nic nesobeckého nenapadá, takže asi taky chci být černočernej motherfucker, protože to mi jako punkrockerovi dává smysl. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • V první epizodě seriálu je řečeno, že se táta Jarda (Michal Suchánek) kouká s dědou na fotbal. V televizi je však jasně vidět, že se dívají na hokej. (ČSFD)
  • Do role dědečka si Jan Prušinovský vyhlédl Josefa Abrháma, ale Prušinovského známí z filmového prostředí ho varovali, že získat do role Abrháma je dost složité, jelikož si role vybírá, není vždy na příjmu mobilu apod. Prušinovský tedy poslal Abrhámovi scénář s tím, ať si jej jen přečte. Za pár dnů sám Abrhám kontaktoval Prušinovského, že by si rád zahrál dědečka. (Šéfik)
  • "Je to velký riziko, sám jsem zvědavý, jestli mně to nezláme vaz. Třeba to bude fakt průšvih," předeslal Jan Prušinovský. (DexMASTER094)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama