Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Castrator 

všechny recenze uživatele

Že existuje nový český seriál jsem se dozvěděl náhodou, z rozhovoru s jedním ze scenáristů. V nadpisu k rozhovoru byla citace tohoto scenáristy o sprostých slovech. Hned se mi vybavil příšerný seriál Kosmo a rozhodl se na Trpaslíka, aspoň díl nebo pár dílů podívat, abych se podíval na další zhovadilost z dílny ČT a další srajdu, ve které samoúčelně padají sprostá slova a hraje si na strašně vtipný a satirický seriál. A to abych mohl obhájit hodnocení a seriál řádně zkritizovat. Srajdy co si hrají na humor totiž nemám rád. No, tak jsem se podíval na první díl, pak druhý, a mně se seriál velmi líbil, některé scény mi přišly vyloženě podařené a vtipné, takže jsem seriál dočuměl a nelitoval jsem. Vulgarita zde není samoúčelna, sedne jak prdel na hrnec, když satira, tak satira, ne pokusy o ni. Ani jednou jsem se při sledování necítil trapně a neříkal si, jak může někdo něco tak tupého a trapného natočit, a přestože jde v podstatě o blbost, podobně jako třeba Okresní přebor, tak je to blbost, která pobaví. Po dlouhé době český seriálový výtvor, který nestojí za vyližp...l. Není určitě náhoda, že za většinou českých seriálů nebo filmů, které jsem v poslední době viděl a kladně ohodnotil, stojí právě Prušinovský. Trpaslík má slabší místa (Suchánek je slabej, "hraje" úplně stejně jako v Ohnivém kuřeti), ale má místa velmi silná, především právník v podání Hofmanna je kurevsky dobrej a vše kolem psích výkalů a strkání špuntů do psích prdelí je též k popukání. Že mě zaujme český komediální seriál, to bych nečekal. Tři čtvrtě hvězdy navíc, že je to české. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh tohoto českého seriálu je tak absurdní, že je téměř dokonalý. Sádrový trpaslík fungující jako opičí tlapka nebo O. W. Grant z Interstate 60 těžce naruší chod města Nymburk a kdoví, jak by vše dopadlo, kdyby Litvínov nevedl Extraligu. Zase jeden z českých komediálních seriálů, který mě dokázal dobře pobavit a nebyl bych to já, kdybych si nejvíc neoblíbil postavu Vladimíra Novotného. Martin Hofmann zahrál svého slizouna fantasticky, kdyby se v seriálu nevyskytoval, rozhodně bych hvězdičkami tak nehýřil. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Prušinovský & Kolečko a jejich největší klamání tělem, jaké jsem kdy zažil. Ne, první dva díly vtipný nebyly, za to se nám pokusily zobrazit něco z naší současnosti. Přiznávám - moc se mi to nelíbilo, než v díle třetím humor trochu nabyl a já pochopil, že pokud tvůrcům nešlo přímo o satiru, tak aspoň o zobrazení nejrůznějších lidských typů, což se jim potom vedlo taktéž dobře. Že je seriál sprostý? Tak ať. Absolutně jsem netušil, kam vše směřuje a na konci jsem byl tak spokojen, že jsem chtěl udělit hodnocení nejvyšší, ale nakonec to neudělal, protože to by byl příliš velký skok. Velké díky za fantastického Martina Hofmanna a po letech důstojně komediální roli pro Petra Nárožného. 90%. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Asi u žádného seriálu z poslední doby jsem neměl díky reklamním spotům takové předsudky a nebýt svého kamaráda, nikdy bych se na něj nekouknul. Což uznávám by asi byla škoda. Paradoxně právě téma předsudků je jedním z těch, co se seriál snaží postihnout. Celkově je to dost slušná společenská satira o lidském sobectví. Ovšem jinak to můj šálek kávy není. Vadil mi hlavně dost přehnaný rozsah vulgarit. Podle mě to daný seriál v očích minimálně některých lidí degraduje. Sám jsem se musel dost prát, aby ve finále v mém hodnocení převládly zmiňovaná pozitiva nad tímto pro mě dost podstatným negativem. Zvláště když dnešní díl se Zombie mě přišel už fakt poněkud silná káva. Takže ty tři hvězdičky jsou ve finále za mě hodně s odřenýma ušima.... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

co to ku.va bylo?Prušinovský umí,ale tady je úplně a celkem by mě zajímalo proč tohle vlastně vzniklo.Po prvním díle nevidím důvod proč sledovat dál.zasmál sem se jen jednou těsně před koncem,jinak zmar a bída...10%...po 4 dílech to hodnocení trochu upravím.Koukat se na to dá a chvílema je to celkem i vtipný...60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Luděk Staněk v seriálu slaví 15. narozeniny, dle průkazky, kterou předkládá policii, je tedy v seriálu toho dne 2. 6. 2016. Ten den otec (Michal Suchánek) sleduje hokejový zápas Litvínov - Třinec, ovšem tou dobou už se hokejová utkání extraligy (playoff) nehrají, jde zřejmě o rok staré finále Litvínov - Třinec, které se hrálo 15. 4. 2015 a Litvínov prohrál 0:1 (Georgius.Qui)
  • V první epizodě seriálu je řečeno, že se táta Jarda (Michal Suchánek) kouká s dědou na fotbal. V televizi je však jasně vidět, že se dívají na hokej. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama