Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Recenze (329)

Dawe2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající první díl a pěkný je i poslední. Celkově vynikající nápad a leckdy sranda. Hofman je skvělý, ten se na to fakt hodí. Kolečko + Prušinovský je celkem silná kombinace. ()

ssarka odpad!

všechny recenze uživatele

Slovník v pilotu: posrat,kokote, zástrčka píčo,srat,doprdele,vole,honit pero...Gratuluju milí poplatníci TV poplatků...Řeknu vám to slovníkem tohoto seriálu- Jste totálně vylízani zmrdi když se vám tahle píčovina zda vtipná a já jsem totálně kůl, když umím říct piča kokote vole madrfakr..A předpokládám že moji recenzí nikdo nesmaže, protože všechny sprosťárny,co jsem tady použila říkají herci v téhle sracce ()

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potenciál v tom určitě je, i když se o žádný Okresní přebor nejedná a pokud si seriál klade velký důraz v zalíbení se mladší generaci, potom v tomhle taky selhává. Škoda, že z některých věcí nedokázal seriál vytěžit více. Například strýc - právník Vladimír, kterého hraje M. Hoffman by mohla být skvělá česká verze Saula z Breaking Bad, ale připadalo mi, že tahle postava nebyla dostatečně podpořena peprnými dialogy a scénářem. Přítelkyně Luďka Staňka (je pojmenován podle toho Luďka Staňka z Pořadu na Streamu?) mi připadá dost nedůvěryhodná, iritující a (s prominutím) škaredá - dcera některé z produčních? Za mě jednoznačně nejhorší postava a herečka, kvůli které se dle mého názoru dost mladých vyhnou tomuto seriálu obloukem. Procházková a Abrhám předvádějí svůj standart, Suchánek zatím po prvním dílu nejdůvěryhodnější a zároveň nejzábavnější představitel postavy. Nečekal jsem to, ale právě hlavně díky Suchánkovi a jeho postavě se mám chuť podívat na další díly, i když to u dětských herců (vyjma dcery Janičky - takové Líze Simpsonové rodiny Staňků) a veškerých scén týkající se dětí dost skřípe. UPDATE po druhém dílu: Tady se to Prušinovksého Kolečko pěkne rozjelo, už to voní Okresním přeborem. Přibylo vtipných scén, dětští herci se pomalu rozehrávají a záhada okolo Trpaslíka začíná bavit. Zvyšuji ze 3 na 4. ()

IGATY odpad!

všechny recenze uživatele

Už přes půl hodiny čekám na vtip, kterému bych se upřímně zasmál. Ale zatím jsou to jen samé scény přitažené za vlasy. Do křeči vyhnané dialogy bez úrovně připomínají stejně zoufalé pokusy o ještě (ne)vtipnější další díly Kameňáku apod. a výsledkem je něco, co mi teda rozum nebere... ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem se k tomu víceméně náhodou, ale byl jsem mile překvapen. První epizoda po pomalejším rozjezdu mne opravdu pobavila a jsem zvědav na další díly. S Okresním přeborem a Čtvrtou hvězdou bych to zatím nechtěl srovnávat. Uvidíme po závěrečné epizodě... Další díly už pro mne byly zklamáním a měním hodnocení směrem dolů ()

jenspifa 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech jsem spokojenej, je to sranda, doufám že to začne svištět líp :) 65% po celém seriálu, neuberu ani nepřidám. Čekal jsem víc.. ()

Arany 

všechny recenze uživatele

Seriál stojí na dobrých výkonech dospělých herců a padá na špatných těch dětských. Scénáristicky na české poměry pecka. ()

platzman 

všechny recenze uživatele

Je to satira? Je to sitkom? Co to vlastně je? Nevím, ale dost se mi to líbí. Herci si absurdní role vyloženě užívají, od pana Nárožného nahánějícího jezevčíka s korkovým špuntem v ruce až po Michala „ty vole Litvínov“ Suchánka. No jasně, nejvděčnější je Martin Hofmann, na scény s ním se vyloženě těším. Ani se nedivím, že tenhle scénář neodmítli ani herci, kteří si dost vybírají. Jediné co úplně nechápu je jak seriál míjí tak velkou část zdejšího osazenstva. Doufám, že to nejsou mlaďoši, protože jestli jo, čekají nás sakra nudné časy… ()

teckax 

všechny recenze uživatele

V dnešní době se objevuje velmi málo televizních novinek, které mě donutí se opravdu od srdce zasmát. Trpaslík mezi ně zcela jistě patří. Originální námět, kvalitní herecké obsazení a sakra dobrý humor! Palec nahoru ČT, jen tak dál. ()

martin5514 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, výborně zpracované a vtipné, ale hovadsky zdevalvované vulgaritou slovního projevu!!! Vážení tvůrci, zkuste se zamyslet nad kadencí sprostých slov v jednom dílu, aby uši diváků nebyly kanálem. Vtip a humor neumocníte hrubým výrazivem, ale naopak. Trapně se podbízíte ordinérnímu publiku. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

První díl smíšené pocity, druhý pecka - baví mě, humor je přijatelný, fajn hlášky. Od třetího dílu šlo vše pomalu z kopce. Humor ubýval a namísto toho se přidávaly dost nevkusné rádoby vtipy za hranou. Ze sitcomu se posléze stal jen seriál, u kterého člověk s jistými očekáváními sledoval jak celá zamotaná story dopadne. Tudíž se místo gegů řešil příběh s dosti očekávaným závěrem. Škoda, že se třeba více nerozvedla zápletka se šikanátorem. ()

kuri-noha 

všechny recenze uživatele

Z první episody jsem byl v rozpacích, nelíbilo se mi jak je napsaná. Postupem času se moje dojmy zlepšovaly (možná to je tím, že jsem si zvykl na jakousi absurdnost a "nadhled nad reálnem"). Kdo na Trpaslíka bude pohlížet jako na pohádku, kterou ostatně je, a uvolní se, nebude zklamán. Závěr seriálu skvělý. Moc jsem si užíval výborné vtipy v gagu boje se zombie. Líbili se mi Martin Hofmann a hodně talentovaná Tereza Taliánová. ()

ABC1 

všechny recenze uživatele

Po Okresním přeboru a Hotelu..jsem doufala ve stejnou kvalitu, ale bohužel...Herecké výkony většinou výborné, sem tam dobrá hláška, ale také hodně trapnosti, detinského humoru až stupidity. Tak snad příští dílo se více podaří!!! ()

Slahy94 

všechny recenze uživatele

Není to sitcom. Je obtížné Trpaslíka jakkoliv vymezit, je to velmi nekonvenční, žánrově neutkovený seriál s fantaskními a komediálními prvky. Divák nikdy neví, jak bude další díl pokračovat, komu se trpaslík dostane do rukou, to je zajímavé, ale celkově dramaturgie působí nesoudržně. Měl jsem nejdřív problém přijmout tu základní premisu nebo myšlenku seriálu, tedy že se zničehonic záhadně objeví trpaslík, který podobně jako v pohádkách umí splnit jakékoliv přání, ale pochopil jsem, že zřejmě šlo o základní otázku seriálu, tedy co kdyby si členové jedné normální české rodiny mohli splnit jedno přání? V tomto případě mi potenciál připadá zoufale nevyužitý. Mohla to být slušná satira na českou společnost, maloměšťáctví, předsudky apod. Nestalo se. Seriál nabízí jen málo otázek k zamyšlení a na konci se postavy de facto vrací zase na začátek. Aspoň je tu občas situační humor (i když často takový humor vynucovaný, ne moc uvěřitelný), na který jsme od dvojice Kolečko-Prušinovský zvyklí (jako třeba Suchánek chlastající vaječnák ze špiček nebo Staňková jako sexbomba v obležení ctitelů), který zaručí několik okamžiků smíchu. K tomu přispívají i skvěle vedení herci jako Abrahám, Nárožný, Šulcová, Procházková, Hofmann, (výjimečně civilní) Suchánek. Zároveň je zábavné sledovat i neokoukané mladé herce. Síla tohoto autorského tandemu spočívá myslím v přirozenosti dialogů, kdy i na první pohled absurdní dialogy o kouzelném trpaslíkovi vyznívají uvěřitelně. Naštěstí ty humorné okamžiky převyšují ty slabé a vysloveně špatné (finální scénka s obživlou zombie manželkou se opravdu nepovedla). Trpaslík nikdy neosloví tolik lidí jako velmi zdařilý Okresní přebor či Čtvrtá hvězda, ale je to zajímavý počin, který je mnohem zábavnější než jakákoliv jiná původní tvorba ostatních tradičních českých televizí, která je momentálně vysílána. 70 % (Nechápu, že někteří uživatelé hodnotí seriál hned po prvním díle) ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

1. díl byl super - jak nápadem, tak humorem, ale ty další byly již o dost horší. Zvláště Marika s neměným výrazem obličeje byla herecky hodně špatná (nechápu, proč ji tvůrci nezměnili po kouzlu s vylepšením její reputace u mužů), stejně tak byla herecky dost špatná i Nami. Škoda takhle promrhaného dobrého nápadu na seriál... ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Je to jiný Prušinovský než jsem čekal a bez Krobota je to takové slabší :) Nicméně další nadstandardní seriál kterých moc není. A je fajn že 6 epizod, konec a dost. Žádných 154 dílů není potřeba :) ()

solver 

všechny recenze uživatele

Trochu hůř vydýchávám scénu, kdy se blondýna odvrací od někoho "tak šikovného v posteli" k despotickému idiotovi s obuchem místo nosu, přičemž nevznáší nijak náročný požadavek (dětský pokoj). To není trapné, to jen logika dostala na frak. Jinak jsem se bavíl ()

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama