Reklama

Reklama

Rok 1955. Poušť v Nevadě. Manželé Jonesovi chráněni antiradiačním očkováním jsou vystaveni v experimentálním úkrytu výbuchu atomové bomby. Za to vše dostávají 10.000 USD. Krátce nato se stávají rodiči. Pouze o několik dní později oba zahynou v plamenech ohně neznámého původu. Rok 1989. Jejich syn Sam (Brad Dourif) oslavuje své třicáté čtvrté narozeniny ve společnosti atraktivní Lisy (Cynthia Bainová)... (Fine Production)

(více)

Recenze (17)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet, ktorý si možno zaslúžil aj pôsobivejšie spracovanie, než je toto, režírované Tobe Hooperom. O podobnej téme (pochybný vládny experiment, ktorého výsledok sa vymkne kontrole, paranormálna duševná schopnosť, vďaka ktorej je možné zapaľovať predmety či dokonca ľudí) však už pojednáva o šesť rokov staršia kingovka Firestarter, ktorá je oproti Živej pochodni predsa len o čosi kvalitnejšia. ()

montel odpad!

všechny recenze uživatele

V roce 1955 jsou manželé Bellovi podrobeni experimentu při výbuchu jaderné bomby. Po tomto incidentu se jim narodí syn David (Brad Dourif), ale rodiče po třech letech záhadně uhoří. Když už je David dospělí začne na něj působit podivné samovznícení, díky kterému umírají Davidovi nejbližší. Zákeřná nemoc jej dovede až k vrahům jeho rodičů a David využije své neobvyklé schopnosti k hrůzné pomstě...Hrozné herecké výkony, hloupý děj a debilní český dabing. To vše přispělo k tomu, že jsem to tak tak dokoukal. Lepší hodnocení si to bohužel nezaslouží. 10% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tobe Hooper sa opäť hlavne sústredil na drastické efekty ( musím uznať, že sú viac ako obstojné ) a príbeh nechal stranou, čo je len ďalším nepriamym dôkazom toho, že POLTERGEISTA točil Steven Spielberg, pretože po jeho skvelých výkonoch z rokov sedemdesiatych ( TEXAS CHAINSAW..., EATEN ALIVE ) sa režisér v ďalšej dekáde nezapísal do žánru nijakým kultovým bijákom. Tento jeho počin je, aj napriek zbytočnému naťahovaniu ( hlavne v úvode z roku 1955 ) slušnou poviedkou na neskorú Halloweensku noc. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad na film. Atomová rodinka má synka, jenže synek je poněkud žhavý a rodiče si ho moc neužijí a on chudák padne do rukou zase těch mocných co jim jde jen o to jak z něj udělat dokonalou zbraň. Jenže po mnoho letech kdy se nic neděje se Sam začíná měnit a vše okolo spálí ,ale on neví co si má počít a nikdo mu nechce pomoc ani jeho dívka , která je vlastně jen nastrčená, ale je stejná jako on. Ted už se stačí jen usadit a vyndat špekáčky a opékat, ale bacha ať se Sam nenaštve nebo si opeče i vás. Celkem povedený film s dobrým koncem což mám rád. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Toba Hoopera mám zafixovanýho jako režiséra kultovního TMMP a neméně povedených snímků jako POLTERGEIST, SEŽRÁNI ZAŽIVA, PANOPTIKUM a mě osobně se líbil i TMMP 2. Na svým kontě má ale i hodně špatných filmů. Mezi který řadím nedávno viděný DĚS V PRÁDELNĚ. A po dokukání tam můžu zařadit i tenhle kousek. Nuda. Někdy až trapnost. Zklamání. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal 8 týždňov. (beso74)
  • Prvá verzia scenára bola napísaná za 3 dni. (beso74)
  • Auto, na ktorom vo filme jazdí Sam (Brad Dourif), je Studebaker Champion Starlight Coupe z roku 1951. (beso74)

Reklama

Reklama