Reklama

Reklama

Teleskop

(pořad)
Rodinný
Česko, 2016, 26 min

Obsahy(1)

Proleť se s námi vesmírem a podívej se na místa, kam se běžný pozemšťan jen tak nedostane... Námětem nového cyklu je nejen poutavé poznávání vesmíru, jeho fyzika, krása a inspirativnost, ale především zábava. V jednotlivých epizodách se magazín bude věnovat širokému okruhu témat, aby výsledná informační mozaika přinesla divákům nejen poučení, ale především zážitek, na kterém mohou své nově nabyté informace zakotvit. Ačkoliv téma dobývání kosmu je ze své podstaty moderní, jak je to jen možné, magazín se bude zabývat i historickými exkurzemi, které pomohou vnést do tématu vědomí kontinuity poznávacího procesu a onen „příběh člověka ve vesmíru". (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Po veľmi úspešných Oknách vesmíru dokorán a trochu novšej ale menej známej relácii Vesmírne laboratórium je v popularizácii astronómie v čs televíziách iba desaťročná čierna diera. Niečo ako táto relácia pre stredne veľké deti tu chýbalo a okrem tých 10-12 ročných je skoro isté, že mnohému sa tu môžu naučiť aj dospelí. Myslím, že im vôbec nebude prekážať hravá forma, ktorú mal v obľube aj sám český astronomický guru Jiří Grygar. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní projekt vřele doporučuji do hodin zeměpisu nebo fyziky na druhém stupni základní školy. Žáci se při něm dozví mnoho zajímavostí o vesmíru. ()

Reklama

Reklama