Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA The Texas Chain Saw Massacre (více)
Trailer 2

Sally se dozví, že vandalové údajně znesvětili hrob jejího dědečka. Spolu se svým ochrnutým bratrem Franklinem a přáteli se pouští do vyšetřování. Po návštěvě staré rodinné farmy zjistí, že v jejím sousedství žije skupina šílených, vraždících psanců. (Cinemax)

Recenze (543)

svorad 

všechny recenze uživatele

Asi to bylo tím, že jsem při filmu slyšel překlad do sluchátek, ale ... vyřízení všech tří postav hned na začátku, aby si ta úchylná rodina mohla pořádně užít jen s tou jednou a aby ta jedna přeživší postava mohla neustále utíkat a vracet se zpátky ... vybíhání při vypjatých situacích z auta, aby jeden z úchyláků zhasnul světla v domě, protože plýtvat elektřinou, to se přece nedělá ... nucení starého, mrtvolného zombie dědka, aby už konečně pořádně stiskl kladivo, které mu neustále vypadává z ruky a tu jednu postavu už konečně zabil ... a závěrečný taneček s motorovou pilou ... to bylo zkrátka něco! ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Když jsem se před nějakým časem dověděl, že tento fim byl v nějaké žebřičku vyhlášen jako nejlepší horor všech dob, tak jsem byl velice zvědav. Po první polovině fimu jsem však jen nevěřícně kroutil hlavou. Avšak poslední čtvrthodina byla přesně taková, jak jí skvěle popisuje uživatel Lima ve svém komentáři, zachraňuje celý film a nasazuje vysokou laťku co se děsuplnosti týče. Jako celek však zejména kvůli velice vlažné první polovině nedosahuje nejvyšších met. Možná nejlepší hororová čtvrthodinka, avšak nejlepší hororový film určitě ne. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Docela humáč. Výrazně hnusnější a sirovější (myšleno pozitivně v rámci žánru) než jalovej Nispelův remake. Stáří je na filmu znát, ale ve svej době to mohlo s lidma docela zamávat. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Texaský masaker motorovou pílou je síce klasika medzi horormi, ale klenotom medzi nimi by som ho nenazval. Síce má drsný príbeh, ktorý je veľmi zaujímavo podaný, šialený vrah a skvelé vedľajšie úlohy, ale chýba tomu lepšie tempo. Je to miestami až príliš pomalé, ale nevravím že nezaujímavé. Naopak, stojí to na hustej atmosfére a hlavne ku koncu je tá atmosféra až takmer depresívna. A k správnemu hororu tu bolo málo krvavých scén, čo je výrazné mínus. Ale zato vrah, atmosféra, postavy a aj prostredie sú výborné aspekty, vdaka ktorým mnohí považujú tento film za jeden z najlepších hororov, ale ja nie. No určite je to zaujímavý a dobrý horor. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Úchylná klasika který kraluje jednoznačně Leatherface už od první scény kde si trochu zabubnuje palicí na dobytek o hlavu jednoho frajera. Večeře s dědou je super. ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

Mám rád horory, ale toto mi nesadlo. Každopádne mokrý sen vidieť takúto vecičku v parlamente ako hladí kravatky sociálnej demokracie :) ()

Knowho 

všechny recenze uživatele

Ano, nikdy jsem nebyl nějaký velký uctívač tohoto kultu, ale jedná se naprosto skvělý horor, který má vynikající atmosféru. A to dokáže jen málo hororů. A jen jeden film, v téhle sérii... Tobe Hooper zde fakt dokazuje, že je hoden točit horory. 8,5/10 ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Na toto som sa vcelku tešil, ale ostal som sklamaný. Nie je to o nič zábavnejšie než nedávny remake. Ani tu sa v podstate nič nedeje, sľubovaný masaker sa nedostavý, o nejakú brutalitu človek nezavadí, väčšinou je to o pobehovaní a vrieskaní. Uznávam že je to klasika ale to je všetko. Pobavil ma jedine uschnutý dedo o ktorom som nevedel či je mŕtvy alebo živý, miestnosť plná kostí je pôsobivá, tak ako vykopaná mŕtvola naaranžovaná na cintoríne v štýle strašiaka do kukurice. No a legendárny Leatherface tu pobehuje a máva tou pílou aby všetci videli že on má a vy nie. Nebavilo ma to, nebolo to ani brutálne ani desivé ani nič. za tým si stojím ()

venom14 

všechny recenze uživatele

Dříve jsem viděl TMMP ten novější,ale tenhle je jasně lepší.Je to na svou dobu něco nového.A atmosféra je fakt brutální.Ale co se mi vážně líbilo,byla část jak rodina večeřela,nevím jestli to v remaku vůbec bylo,ale tady to bylo fakt povedené. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Další klasika z níž jsem zklamán. Vadí mi, když ve filmu nastane kritická nebo krizová situace a lidi se najednou chovají jinak, jinak se hýbají, jinak gestikulují, jinak jednají, jinak a nelogicky. Nelogicky vzhledem k situaci (aby bylo jasno). Všechno najednou dlouho trvá, ale naštěstí vrahovi to trvá ještě déle... Možná bych byl i schopen udělit tři hvězdy, ale vrah s pilou mi přišel směšný, v některých chvílích docela dost. Směšný filmově. A to prostě pak už přestává být horor. ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Finální dvacetiminutovka získává filmu dvě hvězdy, jedna potom za skvělou hudbu. Rodinná večeře patří k TĚM scénám. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Násilí, špína, krev, beznaděj, vražda, mučení, žádné výčitky svědomí, masakr. Nejlepší a asi také nejkultovnější horor minulého století. Kdybych si měl vybrat mezi mým nejoblíbenějším horrorem z minulého století vyberu si toto a ještě Kubrickovo Shining. Přesto však tento velmi originální slasher je daleko lepší než Kubrickovo Shining (aspoň pro mě), které ještě k tomu bylo podle předlohy Stephena Kinga (tím samozřejmě Shining nechci nijak urážet). Tobe Hooper se po tomto slasheru stává bůh a otec světoznámého a dosti špinavého a násilnického horroru, který nezná hranice. Je škoda, že jsem prvně viděl remaky, ovšem oproti tomuto originálu to nemá cenu srovnávat. Přesto, že ve všech dílech z této krvavé a drastické série bylo to samé a nebyly žádné změny, tak u tohoto snímku mi srdce tlouklo jako o závod po celou dobu filmu. Ono vlastně toto geniální Hooperovo dílo nebylo tak krvavé, ale byla jiná doba a oproti novým dílům se toto v okolí brutality asi také nedá srovnávat. Vskutku geniální dílo bez jakéhokoliv slitování. Hodina a půl čistého a krvavého horroru, který rozhodně stojí za to vidět. PS: Ten začáteční proslov mě fakt dostal. 100%..... viděno 2x ()

jurasino 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, jedná se o jeden z nejlepších horrorů v dějinách a zároven je to nejlepší hixploitation. Tento snímek je ve všech ohledech naprosto dokonalý, není tu jediná věc která by se dala vytknout. Pokud jste to ještě neviděli tak to okamžitě stahujte protože tohleto je základ, který patří do učebnic dějepisu. Vzor pro všechny dnešní horrory, netřeba nic víc dodávat, prostě se na to podívejte.. ()

t.mon 

všechny recenze uživatele

Drsné, klasické, divné a... ZATRACENĚ ÚŽASNEJ NÁŘEZ! Máme zde sice slabší a celkem dlouho trvající rozjezd (Stopaře nepočítaje), ale dál se nám odpoutává hodina úzkosti se zvuky šílence a motorové pily. Wow! Brutalita není vidět. Super! Rozhodně jeden z nejkultovnějších a nejlepších starých hororů. P.S: komentář uživatelky kleopatra geniální! ()

vorry 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě kultovní film. Na to, že je to 40 let starý, tak to má náboj a přemíru napětí. Na tu dobu to musel být opravdu nářez, dneska už to tolik povyku nesklidí. Sice dávám přednost remaku z roku 2003, ale jeho by nebylo bez tohoto skvělého filmu. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Inokedy mi zmyslov zbavené histerky vadia, tu mali na rev skutočný dôvod. Práve realistickým poňatím a surovosťou sa dianie dostane pod kožu a do záverečných minút nepustí. Zabudnite na systematických rezníkov, tu predstavuje zlo nepredvídateľný sadistický stroj a ten vás nepotrebuje nudiť svojou pohnutou minulosťou. Jeho podstata stojí na niečom, čo si má každý vysvetliť sám. A ak sa k tomu pridá desivá hudba a zvuk motorovej píly je vymaľované. Netreba sa tak nechať odradiť béčkovým názvom, túto rodinku už len tak ľahko nestretnete a ak áno, potom už nestretnete nikoho. ()

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

James Wan chystá Prokletí Salemu

James Wan chystá Prokletí Salemu

24.04.2019

Éra filmových adaptací hororů od Stephena Kinga pokračuje. Producent a režisér James Wan (V zajetí démonů, Insidious) teď čerstvě oznámil novou verzi Prokletí Salemu, které bylo v minulosti… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama