Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA The Texas Chain Saw Massacre (více)
Trailer 2

Sally se dozví, že vandalové údajně znesvětili hrob jejího dědečka. Spolu se svým ochrnutým bratrem Franklinem a přáteli se pouští do vyšetřování. Po návštěvě staré rodinné farmy zjistí, že v jejím sousedství žije skupina šílených, vraždících psanců. (Cinemax)

Recenze (543)

marshall 

všechny recenze uživatele

I v pravé poledne se mi orosila záda hrůzou! Ačkoliv to bude znít jako protimluv, tak je už neoddiskutovatelnou pravdou, že nové a moderní horory, které tak moc těží z technického pokroku a veskrze si zakládají pouze na digitálních efektech, jednoduše postrádají tu pravou tísnivou atmosféru. Stejně tak mají svoje nepopiratelné kouzlo napůl skryté rádoby drastické scény, které nevydají zrakům diváka víc, než je třeba a ponechávají tak volnou ruku divákově představivosti, která může mnohdy zapůsobit silněji a intenzivněji než sebelepší trik. Vezmu-li za příklad konkrétně tento více než tři desítky let starý film, tak mi navždy zůstane na paměti, jakou bezmoc asi zažil chlapík upoutaný na křeslo, když se na něm motorovkou vyřádil vrah s maskou, to vše se obešlo takřka bez jediné spotřebované kapky umělé krve! Od syrovosti k odtažitosti, totˇ směr kterým se ubírá dnešní hororová produkce, proto je dobré někdy přeladit na jinou notu. ()

Werde 

všechny recenze uživatele

Vidět to před skoro čtyřiceti lety, nevyjedu na venkov ani za zlatý prase, no a ještě tak někomu lízt do baráku.. ()

LabySo69 

všechny recenze uživatele

Parádní psychárna bez zbytečných "na poslední chvíli" scén. Je z toho dostatečně cejtit ta reálnost a strach, který zažili ti "hrdinové". Rozhodně lepší, než remake. ()

Sign 

všechny recenze uživatele

Kdyby jsem byl přívrženes opravdu takhle odporných filmů s tak odpornou atmosférou, tak dám pět, ale ale takovéhle horory se mi nelíbí a násilí v téhle míře a podobě nevyhledávám a ani nemám rád, ALE ty čtyři si to ode mne zaslouží už jenom jak se to panu Hooperovi podařilo natočit a právě kvůli té skvělě odporné atmosféry a syrového děsu... ()

Jan.Mlynar 

všechny recenze uživatele

Nuda k uzoufání.. furt jsem se těšil, až tu blondýnu konečně podříznou, zaříznou, vyříznou, klidně vystřelí na měsíc, hlavně aby už byl konec... ()

Argondia 

všechny recenze uživatele

Více mě děsilo novější zpracování, ale v téhle původní verzi je odporněji a detailněji vylíčena atmosféra domu. V novém masakru mě mrazilo hlavně ve sklepě, tady je to síla už při vstupu do první místnosti, ale samotné pitevně chybí to správné, hororové feng shui. Moc světla, pár háků, 2 mrazící boxy, stůl a chrochtající, zavalitý kudrnáč. Rodinka maniaků v úspornějším složení jsou větší psychopati. Nejnechutnější byl určitě mumiovitý, krvelačný děda a kudlankovitě se pohybující, postižený bratříček, to byl vážně ukázkový retard. Při scéně, kdy děda pořád dokola upouštěl kladivo, jsem se ale musela smát a nějak se mi vytratila hororová atmosféra. Leatherface mi navíc silně připomínal Richarda Genzera, hlavně v té závěrečné scéně. Strach mi nenahánělo ani jeho chování. Oběti praští, někam je zahodí, dál se s tím moc nemaže a radši běhá maratony s pilou kolem baráku. Těch záběrů na vytřeštěné oči a hysterického řevu je tam na mě až příliš. Remake vede. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Respektuju důležitost filmu, a to nejen v rámci hororového žánru, ale filmu obecně. Věřím, že v té době z něj byli všichni totálně hotový a vyděšený. Faktem ale je, že jsem se většinou nudil. Beru, že je "chybou" se na film dívat 36 let po premiéře, ale pokud si vezmu, že legendární Vetřelec vznikl jen 5 let po Masakru, nemůžu prostě jinak. Tady byl hororový žánr v plenkách a dal vzniknout jedné z nejikoničtějších vyvražďovaček, ale tohle je prostě slabý. I když scéna "dědo bouchni" byla fajn. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Ok, uznávám, že na tu dobu to mohl být šokující a pokrokový film. Ale pro dnešního diváka je to opravdu nekoukatelné. 1/5 ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Nedávno pozreté po rokoch. Úprimne túto klasiku veľmi v láske nemám. Chápem prečo je to klasika a možno by sa dalo povedať, že je to aj prelomový film v žánri ale má to viac než dosť chýb. Za prvé sú tu smiešne herecké výkony. Nesympatické hlavne postavy. Film má len 83 min a to je bohužiaľ nedostatočná dĺžka pretože sa poriadne nestihnú vyvinúť charaktery postáv. Vraždy sú síce fajn ale nič extra. Celkové hodnotenie za mňa je 50%. Bohužiaľ za mňa veľké sklamanie. Potenciál to malo ale je nedostatočne využitý. ()

samkko 

všechny recenze uživatele

Hrůzostrašně děsivé. Film působí autenticky, herci to zděšení hrají realisticky a kamera je vzhledem k roku naprosto úžasná. ()

Grissom 

všechny recenze uživatele

Veľmi som bol zvedavý na originál nakoľko som najprv videl remake. Musím povedať že atmosféra originálu je určite lepšia ako remaku, ktorú vytvárajú hlavne vynikájúce zvuky a hudba... ak sa to dá nazvať hudbou...skôr len zvuky:-D super režia a kamera!!!Povinnosť vidieť pre milovníkov horroru:-) ()

Galliano 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších, ak nie najlepší zo svojho žánru. Tobe Hooper natočil v 1974 horor, ktorý aj dnes vyvoláva odpor, humus a zvrátenost v jednom. Posledných 20 minút snímku je doslova a dopísmena šialených. ()

IronRocky 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený horor, který mi přišel dosti realistický a chvílemi je dost drsnej. Film má dobrou atmosféru a je slušně natočen a doprovázen strašidelnou a chvílemi nepříjemnou hudbou. Ve filmu jsou dobrý lekací scény u kterých jsem se docela hodně lekl. Prostě kultovní horor a jeden z nejlepších. ()

lenzi 

všechny recenze uživatele

V podstate sklamanie. Výbornú atmosféru a kameru kazia príšerné herecké výkony a nesympatické a nelogicky sa chovajúce hlavné postavy. ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, že nová verze texaského masakru je remake, o to víc mě překvapilo, když jsem na tuhle verzi narazil na stánku. Musím říct, že remake se povedl rozhodně víc, lépe si hraje s napětím, jde rychleji na věc, je postaven na jednodušším ději a možná i logičtějším ději. Sice k tomuhle přivírám oči, protože je to přece jenom první film svého druhu, ještě prakticky bez efektů, ale za víc než 3 to nebude. BTW: Děda byl brutální :-) ()

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

James Wan chystá Prokletí Salemu

James Wan chystá Prokletí Salemu

24.04.2019

Éra filmových adaptací hororů od Stephena Kinga pokračuje. Producent a režisér James Wan (V zajetí démonů, Insidious) teď čerstvě oznámil novou verzi Prokletí Salemu, které bylo v minulosti… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama