Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA The Texas Chain Saw Massacre (více)
Trailer 2

Sally se dozví, že vandalové údajně znesvětili hrob jejího dědečka. Spolu se svým ochrnutým bratrem Franklinem a přáteli se pouští do vyšetřování. Po návštěvě staré rodinné farmy zjistí, že v jejím sousedství žije skupina šílených, vraždících psanců. (Cinemax)

Recenze (543)

hony23 

všechny recenze uživatele

Ve své době byl zřejmě Texaský masakr špičkou mezi filmy nahánějícími děs a hrůzu. Oproti remaku z roku 2003 má v sobě určitou hororovou atmosféru, naopak milovníci brutálních scén zůstanou poněkud neukojeni. Jde tu o klasickou vyvražďovačku party teenagerů rodinkou sadistických mongoloidů. Film jako horor neurazí a protože Texaský masakr z roku 2003 dostal 3 hvězdičky, tady musím dát o jednu navíc - několikrát jsem se totiž opravdu leknul :-) ()

LCH 

všechny recenze uživatele

Klasika, ale nepřišla mi nijak zvlášť brutální...takže nechápu, proč má takovej rating. No, ale to je celkem jedno. Dávám (70%), takže to je na 4 hvězdy. Raději mám zpracování z roku 2003. ()

bmx6 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal tak na horory moc nekoukám,protože se mi často stává,že je nezvládám,ale i tak neodolám a na nějaké mrknu.Jenže tenhle jsem absolutně nezvládal a za tu hrůzu co jsem prožil můžu říct,že TEXASKÝ MASAKR MOTOROVOU PILOU spolu s Carpenterovo HALLOWEENEM je tím nejlepším hororem. ()

linger 

všechny recenze uživatele

ako prvy som zhliadla remake s jordanou brewster, ktory bol nadmieru krvavy, takze som nevedela, co mam cakat - asi som uz podkuta modernou kinematografiou, takze vrazedne sceny mi prisli ako dost jemne podane. o to viac ocenujem obraz spiny, brutality a zvratenosti, ktorou film oplyval - zaporaci nie su typy, ktore vo mne vyvolavaju hnev a chut ich zmasakrovat, lebo by som sa bala priblizit na kilometer k tomu ich domcu. kratka stopaz usla ako nic a pripada mi, ze film obstal v skuske casu. trocha ma zmiatla postava "dedecka", vlastne to, ci sakra zije alebo nie. nakoniec mi doslo, ze vyzera presne ako clovek, ktory cely zivot jedol ludske maso. ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Proč je tento film kultovní chápu tak, že je to zakladatel nového žánru. Nicméně film sám o sobě je hrozna patlanina s absencí jakéhokoliv scenáristického umu. Prvni polovina filmu nuda, herecké výkony příšerné, horší by se hledali marně. Hodnocení srazí také úděsný český dubbing. Tobe je velmi slabý režisér, což potvrdil zde i v dalších filmech co natočil. Odpad nedávám pouze ze slušnosti k legendě ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Snad první (a doufám poslední) z hororových "kultovních filmů", který se mi nelíbil. Ani začátek nerozehraje příběh tak působivě jako u jiných hororů, navíc postavy mi nepřipadaly kdovíjak sympatické a ani jedna mi nějak nepřirostla k srdci. ---Po zdlouhavém začátku a menší epizodě s divným Stopařem a benzínkou, kde nemají benzín, je člověk navnaděný na ten kultovní masakr, ten se však skládá z toho, že postavy nejprve postupně (rozdělit se je nutnost xD) nakráčejí do domu Kožené tváře, ten je zabije a režisér využije možnost ukázat nám nějaké ty "nechuťárny". Ten poté vezme motorovku, rozjede masakr po Texasku (celá jedná oběť) a honí hlavní hrdinku po lese. I ta poté vběhne do domu Muže s koženou tváří, tam objeví další gore a zdánlivě mrtvého Staříka, pak skočí z patra (dveřma umí utíkat každý amatér) a doběhne na benzínu, kde jí Pumpař slíbí pomoc, místo toho jí sváže a zaveze k Motorovce, kam dorazí i Stopař. Ukáže se, že je to kanibalská rodinka a chtějí si jí dát k večeři. Neskutečnou neschopností vrahounů se jí však podaří utéct a nakonec i zachránit a Kožená tvář se sám řízne svým vražedným nástrojem. --- Beru, že autor neměl kdovíjaké finance, že je to jeden z nejstarších slasherů, že to má miliony fanoušků, že nejsem fanoušek gore a že tady budu v menšině, ale hororu, který mě nezaujme téměř ničím, nedám dobré hodnocení. Strašidelné to nebylo, spíš jsem měl takový nepříjemný pocit, napínavé mi to taky moc nepřišlo a scéna, která měla být vrcholem gradace ("Stařík a kladivo") mi spíš než děsivá přišla naprosto směšná, jak z nějaké parodie. Tenhle film mě úplně minul. ()

AlDelon 

všechny recenze uživatele

Fenomenálně nízkorozpočtově -ale ne ve špatném- a nezávisle vypadající, jakoby oldschoolový ale přesto svěží dílko. Vize lidí psychicky zmrzačených jatkami skvělá, prostě s tou vizí, kamerou, prostředím, nápadem fakt něco, fakt překvapení, něco velmi jedinečného svého žánru i přesahující. Jedna chvilka byla slabší ale ten konec....(Tanec s pilou ve svitu slunce mi zainklinoval k tanci Phoenixe v Jokerovi.) ()

Fender 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi podmanivý horor, který nepotřebuje několik litrů krve, aby vzbudil silné emoce. Atmosféra je opravdu značně skličující a děsivá (hlavně tedy spíše to znechucení), předně díky násilí, které je zde pojato opravdu velmi autenticky, ostatní horory využívají právě tu krev ale zde je to násilí skutečně intenzivní a dokáže s divákem zamávat. Už jen fakt, že postava sice unikne, ale bude mít trauma na celý život je velmi nepříjemný. Toto je přesně ten typ hororu, který se neokouká a dokáže i po letech diváka zničit a nepůsobí nijak absurdně, nýbrž velmi realisticky. Další pokračování už jsou jen hloupé filmy, které ani neměly vzniknout, působí směšně, oproti tomuto snímku. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem slyšel už jako malý, ale dostal jsem se k němu až na silvestr roku 2021. Řeknu vám, že jsem byl překvapen, že tu byl Edwin Neal. Řeknu vám, že jsem ale čekal takový děj jaký jsem čekal. Co jsem ale naopak nečekal bylo to, že posledních 20 min. se furt řvalo a už mi to řvaní lezlo na nervy. I přesto, že filmu dávám 5*, tak váhám, jestli bych si ho někdy pustil znovu. Jak budu starý dědek tak určitě, abych si to připomněl. Ale v součastnosti asi ne. Je to na mě moc depresivní. Těch zbylých 20 min. ()

bvlrm 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi nič nebolo ľahostajné tak, ako životy postáv v tomto filme. Isté kvality to však malo, nebolo ich ale veľa. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Nesdílím nadšení obdivovatelů hororového žánru, ale ty brutální scény, s ohledem na rok původu, jsou skutečně extrémní. Jinak mi snímek nepřišel příliš chytrý. Ale beru ohled na kultovní status. Na Vymítače ďábla to ale nemá ani za mák. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Obrovská vďaka za zrod legendy, lenže v dnešných časoch pôsobí legendárny kúsok trochu smiešne, je nepopierateľné, že chlapi sa celkom vyhrali s vizuálom, teda na tie časy a rozpočet, ale postavy sú poňaté dosť teatrálnym spôsobom a hendikepom je tiež neatraktívnosť a neherecký prejav aktérov, napriek tomu vďaka, takže 40%. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Úvod do sveta slasher filmov, ktorého ani jeho autor už neprekonal. Rodinka je dokonale zhýralá, prostredie amerického zapadákova trefné. Hlavne postavy obetí mimoriadne hlúpe a odvážne (inak to asi ani nejde). Páči sa mi, že sa viac dáva na strach z neznáma a nekonečné vyvražďovačky tu nemajú miesto. Historická dôležitosť snímku je očividná, no nebudem z toho odvarený a asi nepotrebujem vidieť znova. ()

F2003F 

všechny recenze uživatele

Po päťdesiatich rokoch stále solídna hrôza. Nestarnúca hororová klasika bez predvídateľnosti, samoúčelnej brutality (žiadne jatka sa nekonajú) či kopírovania. Vtedajšia originalita založená na skutočnosti, prifarbenej samozrejme, nestráca čaro ani dnes. Film odsypáva rýchlo, dĺžka akurát, bez zbytočných odbočiek ide priamo do cieľa. Postavy nie sú bližšie vykreslené tak sa jazda nesie v duchu atmosféry postavenej na psychickej záťaži, detailných záberoch a hlavne nepríjemnom prostredí. Plynie hrôzostrašne neprestajnými výkrikmi nemilosrdne sprevádzanými priamočiarym násilím najmä vizuálnymi pozostatkami z minulého. Vidieť to vtedy asi by ma klepalo celé noci, momentálne urputne desivý dojem lahodným zážitkom. Marilyn Burns drsne podaný výkon poriadne bijúci na pocity sprevádzajúci geniálne vymyslenými closeup zábermi na zúfalosť v očiach. Artový štýl tomu prospel výraznou silou a zároveň potlačil inak vyžadujúci profil záporných postáv. Zásadné dielo slasheru, na ktoré sa nehrabe žiadna ikonická séria dokopy. Napätie sa dalo krájať a strach hmatať, nijaká závažná nechutnosť len práca s fantáziou na bežných rekvizitách a maskách. Plus komicky šťastný koniec s autami ma teda dostal. Pritom zápletka je suchopárne klišé ako hrom (partia vyrazí na odľahlé miesto preskúmať opustený dom, rozdelia sa, vojdú do iného cudzieho domu, nevrátia sa pre pomoc idú ich hľadať). ()

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

James Wan chystá Prokletí Salemu

James Wan chystá Prokletí Salemu

24.04.2019

Éra filmových adaptací hororů od Stephena Kinga pokračuje. Producent a režisér James Wan (V zajetí démonů, Insidious) teď čerstvě oznámil novou verzi Prokletí Salemu, které bylo v minulosti… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama