Reklama

Reklama

VOD (1)

Finnur (Baltasar Kormákur) je skvelý chirurg a vášnivý športovec, ktorý spokojne žije s novou manželkou Solveig (Margrét Bjarnadóttirová) a ich malou dcérkou. Starosť mu však robí staršia dcéra Anna (Hera Hilmarová) z prvého manželstva. Tá sa totiž bezhlavo zamilovala do drogového dílera Óttara (Gísli Örn Garðarsson), zanechala školu a začala holdovať drogám. Zúfalý Finnur vidí, že svoju dcéru stráca a zároveň jej hrozí smrteľné nebezpečenstvo. Je pripravený urobiť čokoľvek, aby jej zničujúci vzťah prekazil a získal dcéru späť.  Óttar a Anna sa však nehodlajú rozísť a Finnurove vpády do ich súkromia postupne rozzúria násilného Óttara, ktorý sa stane hrozbou pre jeho novú rodinu. Ked Finnurov kolega Halldór (Ingvar Eggert Sigurðsson) v nemocnici zachraňuje najnovšiu obeť prestrelky, Finnur si uvedomí, v akom ohrození sa ocitla jeho nová rodina. Rozhodne sa zbaviť nebezpečného Óttara všetkými prostriedkami, skôr než sa Óttar zbaví jeho. (TV JOJ)

(více)

Recenze (29)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je libo mrazivý Thriller z Islandu od režiséra Baltasara Kormákura, který má na svědomí ( Everest,2 Guns, Kontraband), The Oath je správná volba. Příběh vypráví o úspěšném Kardiochirurgovi, jehož dcera začne randit s drogovým dealerem a je schopný udělat cokoliv, aby jejich vztah překazil, to ho však bude stát spousta problémů, které mu změní život vzhůru nohama. Atmosféra Islandu je správně chladná, herecké výkony především hlavního představitele jsou vynikající, policie dotíravá a poměrně chytrá a finální rozuzlení rozhodně zaujme. Zamrzí, že absentuje násilí, vše však vynahradí hutná dávka napětí. Bavil jsem se. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hippokratova přísaha říká nehrát si na Boha. Jak jinak ale přemoci ďábla..? Thriller postavený na otcovsko-morálním dilematu hlavního hrdiny (mimochodem dobrá castingová volba pana režiséra), přiměřeně civilním pojetí, souznění islandských scenérií s chmurným cellem madam Guđnadóttir a sympaticky otevřeném konci, který maže tenkou hranici mezi momentální prohrou a výhrou. Těžko si jej představit, jak se svou postavou vyhazovače z belfastského baru jezdí na silničním kole a jak se svými prsty o tloušťce ostravské klobásy provádí kardiovaskulární operace, nicméně něco mi říká, že se slovutný daughterguard Neeson již pomalu chystá na americkou předělávku.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zúfalá situácia si vyžaduje zúfalé riešenie, tak trochu temná cesta otca za pomstou a vykúpením... Čo sa týka obsahovej stránky síce nie so všetkým čo robil otec aby pomohol dcére som súhlasil, no všetkému aj tak kraľuje precízna, typická réžia B. Kormákura, doplnená o nádherné prírodné scenérie. No ale uznajte, mať tak takú dcéru, tak ju už asi pošlem kadeľahšie. Mal predsa ešte jednu, podstatne mladšiu, a práve ju bolo predovšetkým treba chrániť, a nie riskovať celú rodinu len preto, aby pomohol tej staršej, ktorá o pomoc aj tak nestála. Herecké výkony a technická stránka ale aj napriek tým pár zmieneným nelogickým okolnostiam okolo otca a jeho hlúpym počínaním držia tento snímok na nadpriemere. 70/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Slabota. Alebo, respektíve, na pomery Kormákura je to slabý čajíček vhodný akurát tak na nedeľné dopoludnie. Nechápal som, čo to za ťahy skúšal s tou starou matkou... Nás nebodaj chcel nenápadne citovo vidierať, alebo čo... 50% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nějak neberu. Zoufalí lidé sice často dělají zoufalé činy, ale až takhle? To se mi fakt nechce věřit. Působí to celé dost chatrně a to hlavně scénář, který že začátku vaří z vody a na konci připomíná spíš hodně nepovedenou část z nějakého dílu velmi akčního seriálu. Včetně tupých policajtů. Tři mínus. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dostanem sa k hocijakým liekom. Môžem ťa zapnúť a vypnúť kedy sa mi zachce ... tak? kde sa stala chyba, že sa veci vymkli spod kontroly. Postreliť - zašiť, skoro prizabiť - oživovať ... narobil si ten Finnur zbytočne roboty. Príbeh mohol byť aj lepší, herecky nemám výtky a Baltasar to natočil po svojom, po islandsky, a to ma bavilo, takže celkom spokojnosť. 3,5* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Oddaný otec manžel, který žije obyčejný život na tichém předměstí Reykjavíku se snaží zachránit svoji dceru od jejího přítele, drogového dealera. Vymyslí plán na dokonalý zločin. Styl snímku je syrový a studený. Převládají tmavé barvy. Jde o filosofické drama, které se ptá, jestli otec jedná správně. Do práce jezdí na kole, což ho přibližuje divákovi. Akce snímek moc nenabízí, jde spíše o emocionální konflikt. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pomalé ale vtahující, atmosférické a působivé. Kombinace rodinného dramatu a temného thrilleru o tom, kam rodič zajde, aby ochránil rodinu. Nejsou zde žádné šokující zvraty ani překvapení, ale jako napínavý film, bez problému funguje. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Táhlá nuda z Islandu a za mě na Kormakura velmi slabé. Strašně se to vleče, první polovinu filmu se nestane doslova nic a druhou polovinu se příběh rozjíždí, ale jen skromně a nevidím jediný důvod, proč film chválit. Chování hlavní postavy je nelogické a závěr vyšumí do ztracena. Nebrat, nuda na entou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasika s tatíkem, který chce svou dcerku vyrvat ze spárů drogového dealera. Nejdřív to zkouší po dobrém, pak přitvrdí a nakonec zvolí to nejzoufalejší řešení. Kormákur se tady ani nesnaží nějak inovovat a drží se přesně v daných mantinelech. Přidanou hodnotu by mělo tvořit prostředí Islandu a typický severský rukopis, ale Island sám tu hraje jen minimální roli a to, co je charakteristické pro skandinávské thrillery, mi tu také chybělo. Navíc na to, že film disponoval jednoduchou zápletkou, byl z mého pohledu neúměrně dlouhý. Na průměr to tahají herci, kteří byli bez výjimky výborní, ale ani oni mě nezachránili od částečného zklamání. 50% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nijak mě to neuchvátilo.V kontextu celýho filmu to vyšumí do zbytečna.Fetka s nim už stejně v životě nepromluví,a kvůli jednomu dementovi,a dcérence krávě ohrozil svou rodinu,hlavně malou dceru,kariéru,prostě nesmysl.navíc příliš evropský,houslovej koncert celej film,málo akce.Tohle mě nevzalo.Natočit to za louží,trochu hloupě americky ,mohla to bejt jízda.Třeba je to napadne.50%. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Bezradná situácia a zúfalý otec, ktorý vezme spravodlivosť do vlastných rúk. Ako ďaleko by ste boli vy schopní zájsť, aby ste ochránili rodinu? Kormákur bravúrne ukázal ako sa točí neamerický revenge thriller, podaný veľmi dôveryhodne, bez výbuchov a akčných scén, s islandskou scenériou. Pravdepodobne zostane len pri mojom zbožnom prianí, aby sa z tohto nespravil hollywood remake. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Severský chlad v minimalistické podobě v podání protřelého Baltasara Kormákura, který se co nevidět dá na dráhu hudebního skladatele. Zápletka je poněkud vrtkavějšího charakteru s celkem velkým množstvím scénáristických chyb. Avšak chlad islandského hlavního města situovaného do zálivu Faxaflói za to prostě stojí. 71% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý psychologický thriller o bezútěšné vizi otce za záchranu své dcery. Kormákur si v téhle islandské verzi "Taken" sám střihl hlavní roli respektovaného kardiochirurga, který se s brokovnicí, jízdním kolem a pevném alibi, vydal na bolestivou cestu pomsty. Chybělo mi více emocí, ale jinak to bylo stylově povedené drama s využitím islandské přírody. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nestrhol a nenadchol ma tento film tak ako iné Kormákurové počiny. Prečo stále rieši drogy. Človek by si pomyslel, že nie Columbia, ale Island je centrom snehu, fakt. Je tu ale vidno jeho rukopis, od príbehu, cez kameru, atmosféru a pomalé rozprávanie. Viac sa ale sústreďuje na postavy, akcia skoro žiadna. Objektívne by som dal dve, ale ten absolútny záver ma prekvapil. 3 z 5 ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Copak to měl ten zoufalý otec vlastně za lubem? Čekala jsem, že lékař - kardiochirurg, který má každou operaci naplánovanou jako dokonalou šachovou partii, bude stejně promyšleně a efektivně postupovat i při likvidaci nebezpečného nepřítele. Ale ono né. Kdyby toho drogového dealera jednoduše bacil cihlou po hlavě a uklidil někam do fjordu, nikdo by se příliš nedivil. Ovšem proč volit jednoduchá řešení, že? ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Asi docela dokážu pochopit negativní i pozitivní reakce lidí, kteří se k tomuto těžko dohledatelnému kusu dostali. Já chtěl vidět něco islandského, co ještě ke všemu je od asi nejznámějšího místního režiséra na světové úrovni a nyní dělá vlastně něco plně svého. Když se podíváme na jeho role, které na tomto filmu oddřel, snadno přijde na mysl, že jde o jeho vysněný projekt. A ten nedopadl zase tak špatně. Jde tu o nějaké neoriginální části, ale poté takové, které dokázali ukázat celý styl v novém světle. A stálo to za to. Ne každý bude spokojen. Kdo ano, tak může asi mlaskat. Scenérie je prostě v kombinaci klasické islandské černé, bílé a zelené nezaměnitelná. ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Poměrně napínavé psychologiké drama z Islandu, na kterém bych nejvíce vyzdvihl asi to, jak si dokáže pohrát s emocemi diváka, kdy člověk vlastně neví, kdo je ten špatný... Rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Skutočne realistické a dôveryhodné dielo...severská atmosféra ..krásne scenérie Islandu, dilema otca ktorý stráca dcéru...celé je to minimalistické ale pod povrchom to exploduje..len to nie je tak poznať...žiaľ iste čoskoro bude Hollywood verzia ktorá bude opačná...exploduje ale pod povrchom bude nula....škoda... ()

Reklama

Reklama