Reklama

Reklama

VOD (1)

Finnur (Baltasar Kormákur) je skvelý chirurg a vášnivý športovec, ktorý spokojne žije s novou manželkou Solveig (Margrét Bjarnadóttirová) a ich malou dcérkou. Starosť mu však robí staršia dcéra Anna (Hera Hilmarová) z prvého manželstva. Tá sa totiž bezhlavo zamilovala do drogového dílera Óttara (Gísli Örn Garðarsson), zanechala školu a začala holdovať drogám. Zúfalý Finnur vidí, že svoju dcéru stráca a zároveň jej hrozí smrteľné nebezpečenstvo. Je pripravený urobiť čokoľvek, aby jej zničujúci vzťah prekazil a získal dcéru späť.  Óttar a Anna sa však nehodlajú rozísť a Finnurove vpády do ich súkromia postupne rozzúria násilného Óttara, ktorý sa stane hrozbou pre jeho novú rodinu. Ked Finnurov kolega Halldór (Ingvar Eggert Sigurðsson) v nemocnici zachraňuje najnovšiu obeť prestrelky, Finnur si uvedomí, v akom ohrození sa ocitla jeho nová rodina. Rozhodne sa zbaviť nebezpečného Óttara všetkými prostriedkami, skôr než sa Óttar zbaví jeho. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (29)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Bezradná situácia a zúfalý otec, ktorý vezme spravodlivosť do vlastných rúk. Ako ďaleko by ste boli vy schopní zájsť, aby ste ochránili rodinu? Kormákur bravúrne ukázal ako sa točí neamerický revenge thriller, podaný veľmi dôveryhodne, bez výbuchov a akčných scén, s islandskou scenériou. Pravdepodobne zostane len pri mojom zbožnom prianí, aby sa z tohto nespravil hollywood remake. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dostanem sa k hocijakým liekom. Môžem ťa zapnúť a vypnúť kedy sa mi zachce ... tak? kde sa stala chyba, že sa veci vymkli spod kontroly. Postreliť - zašiť, skoro prizabiť - oživovať ... narobil si ten Finnur zbytočne roboty. Príbeh mohol byť aj lepší, herecky nemám výtky a Baltasar to natočil po svojom, po islandsky, a to ma bavilo, takže celkom spokojnosť. 3,5* ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nějak neberu. Zoufalí lidé sice často dělají zoufalé činy, ale až takhle? To se mi fakt nechce věřit. Působí to celé dost chatrně a to hlavně scénář, který že začátku vaří z vody a na konci připomíná spíš hodně nepovedenou část z nějakého dílu velmi akčního seriálu. Včetně tupých policajtů. Tři mínus. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je libo mrazivý Thriller z Islandu od režiséra Baltasara Kormákura, který má na svědomí ( Everest,2 Guns, Kontraband), The Oath je správná volba. Příběh vypráví o úspěšném Kardiochirurgovi, jehož dcera začne randit s drogovým dealerem a je schopný udělat cokoliv, aby jejich vztah překazil, to ho však bude stát spousta problémů, které mu změní život vzhůru nohama. Atmosféra Islandu je správně chladná, herecké výkony především hlavního představitele jsou vynikající, policie dotíravá a poměrně chytrá a finální rozuzlení rozhodně zaujme. Zamrzí, že absentuje násilí, vše však vynahradí hutná dávka napětí. Bavil jsem se. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hippokratova přísaha říká nehrát si na Boha. Jak jinak ale přemoci ďábla..? Thriller postavený na otcovsko-morálním dilematu hlavního hrdiny (mimochodem dobrá castingová volba pana režiséra), přiměřeně civilním pojetí, souznění islandských scenérií s chmurným cellem madam Guđnadóttir a sympaticky otevřeném konci, který maže tenkou hranici mezi momentální prohrou a výhrou. Těžko si jej představit, jak se svou postavou vyhazovače z belfastského baru jezdí na silničním kole a jak se svými prsty o tloušťce ostravské klobásy provádí kardiovaskulární operace, nicméně něco mi říká, že se slovutný daughterguard Neeson již pomalu chystá na americkou předělávku.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Ide o film s najväčšími zárobkami roku 2016 na Islande. (Astonko)

Reklama

Reklama