Reklama

Reklama

Planetarian: Hoši no hito

  • Japonsko planetarian~星の人~ (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zasněženou krajinou opuštěného světa zničeného nukleární apokalypsou se vleče starý muž, který si za sebou táhne na saních dřevěnou bednu. Když jej únava a strašné počasí zmohou, věří, že odbila jeho poslední hodinka. Naštěstí muže najde trojice dětí, které žijí spolu se skupinou žen v opuštěném klášteře. Starý muž, který je znám mezi zdejšími zbytky lidí jako "ten, který sleduje hvězdy", si pro děti za odměnu připraví malé promítání a poví jim svůj smutný životní příběh o setkání s jednou dívkou - robotem, které změnilo jeho život...

Planetarian: hoshi no hito je filmové zpracování, které převypráví a rozvede příběh krátkého animovaného seriálu Planetarian: Chiisana hoshi no yume z roku 2016. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (3)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

V podstatě skoro to samé jako v seriálu Planetarian: Chiisana hoshi no yume, jen trošku rozvedené o pokračování příběhu a trošku osekané v původní dějové lince. Ale i tak je to pořád poměrně slušné a citlivé dílo, které si u mě udrželo v podstatě stejný dojem jako původní série. 7/10 ()

Honza135 

všechny recenze uživatele

„POŠETILÁ VÁLKA POKRYLA SVĚT LEDEM A NASMĚROVALA LIDSTVO K JISTÉ ZKÁZE. PANUJÍ NÁZORY, ŽE CELOSVĚTOVÁ POPULACE ČÍTÁ POUHÝCH STO TISÍC OBYVATEL…“ Padesát let po událostech ze seriálu se znovu setkáváme s hlavním hrdinou, teď už starcem, který po přechodu hřebenů málem umrzne v závějích. Naštěstí pro něj, jakmile vánice odezněla, všimli si ho děti z nedalekého krytu… » Co se mi líbilo: 1) Pokračování příběhu. Sice jsem ho považoval za oficiálně uzavřený, neboť jsem viděl podtitulkovou scénu na konci seriálu (a proto vždy dokoukám anime až po konec titulků, protože člověk nikdy neví), ale snahu pokračovat v příběhu vnímám víceméně kladně. Konkrétně se jedná o adaptaci knižního románu, odehrávající se po událostech z videohry. Je nám tak dopovězen příběh o hvězdách, které lidstvo nevidělo díky trvale zataženým oblakům dobrých osmdesát let. 2) Hrátky s časem. Musím uznat, že právě ono neustálé počítání let nebo hodin má své kouzlo. Bez toho se ve filmu neobejdete, aby vám došly některé souvislosti. » Co jsem nemusel: 1) Částečný spin-off. Za mě byl opravdu zbytečný. Děj seriálu znám moc dobře a zbytečně se tak natahuje délka filmu. Je sice pravdou, že seriál byl vytvořen natolik dobře, že běžné oko diváka ani nepozná rozdíl v animaci, ale tím seriál postrádá důvod ke shlédnutí. A to je škoda, jelikož ve filmu vidíme jen jeho osekanou verzi, která postrádá dostatek prostoru pro vcítění do postav a tím se ztrácí kouzlo děje a sním spojený zážitek ze sledování. 2) Scenáristické díry. Všiml jsem si jich především na konci. Nemůžu je napřímo jmenovat, poněvadž nechci nic prozrazovat. Nechápu například změnu postoje u Ezry či podobu svatyně. To je jen hrstka z nich. A otevřeně říkám, dost mi to ničí finální zážitek, jelikož mi vyskakuje spoustu otázek, na které si nedokážu odpovědět… » Shrnutí: Jedná se o pěkné zakončení příběhu, které však vůbec nemuselo vzniknout. Nejedná se o adaptaci původního děje, ale adaptaci knihy, která se jen na původním příběhu přiživila. Film je jako jednohubka dobrý, ale seriál byl prostě lepší; zejména v promyšlenosti celého univerza a jeho rozpoložení v čase. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o úplné pokračování, ale o odvyprávění toho samého, co bylo v seriálu s t ím, že tu máme příběh z budoucnosti navíc. Ten přidává více na dramatičnosti a hraje ještě trochu více na city a ještě více klade důraz na důležitost hvězd (svým způsobem určitá alegorie v rámci zasazení děje). ()

Reklama

Reklama