Reklama

Reklama

Přijímání

  • Polsko Komunia (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Když jsou rodiče neschopní, děti musejí rychle dospět. Být hlavou domácnosti je zodpovědná a nelehká práce. To platí zejména pro Olu, čtrnáctiletou polskou dívku, která se stará o svého autistického bratra a neschopného otce věčně vysedávajícího u televize. Tato zkouška osudu ji stojí dětství a běžné dívčí radosti. Jedno přání jí však ještě zbývá – návrat její matky domů a znovuobnovení nefunkční rodiny. Veškeré své síly tak Ola upíná ke dni svatého přijímání bratra Nikodema. Oslava po této zkoušce dospělosti se má stát v jejích představách pojítkem rozbité rodiny. Nekonečný boj je svědectvím o síle zoufalé dívky, která přes mnohá odmítnutí stále věří ve změnu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (6)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem mám celkem komplikovaný vztah. Sice nepochybuju, že je kvalitativně natočený, ale nevím, jak funguje coby dokument. Proto jsem tu několikrát prohodil hodnocení mezi třeba a čtyřma hvězdama a sám už mám zmatek v tom, co si vlastně myslím. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Keby sa to poňalo viac ako hraný film a rozpracovali sa okrem Oly aj dejové linky s nejakou jej kamoškou, otcom, mamou... skrátka možností sa núkalo veľa. Takto je to "len" ďalší film/ dokument o dysfunkčnej rodine s postihnutým dieťaťom. Je zručne natočený a plný emócií. Mne tam ale chýbal poriadny dej. IFFBA 2016 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Jsem ateista, takže mě film až tak neoslovil.Ale klobouk dolů před Olou ,která musela převzít ve svém věku péči o postiženého bratra a lempla otce. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Po celou jsem nevycházela z údivu, jak jsem těm dvěma nepoužitelným rodičům mohla narodit takhle schopná a odhodlaná dcera. Přijímání se blíží hranému filmu, čímž trochu snižuje jeho uvěřitelnost jako dokumentu. Každopádně zajímavá sonda do života nefunkční polské rodiny. ()

Související novinky

19. Kino na hranici = kino pro mě

19. Kino na hranici = kino pro mě

22.04.2017

Jarní filmový maratón nad hraniční řekou Olší se blíží. Devatenáctá těšínská mezinárodní filmová přehlídka Kino na hranici, která se každoročně koná na přelomu dubna a května v Českém Těšíně a… (více)

Reklama

Reklama