Reklama

Reklama

Americký filmový thriller, který je současně historií jednoho velmi neobvyklého milostného vztahu. Anne Benton (Jodie Foster), mladá sympatická malířka, se náhodou stane svědkyní jedné mafiánské popravy. To je právě ta chvíle, která jí navždy změní celý život. Sama se stává terčem zločinců. Ti si na její likvidaci najmou profesionála (Dennis Hopper). Jejich osudové setkání v Mexiku, kde se dívka pokoušela skrýt, dostane zcela nečekanou podobu, když se specialista na smrt do dívky zamiluje. Sama si musí vybrat: buď zemře, nebo půjde s ním. Ač se Anne může rozhodnout, je zřejmé, že na vybranou nemá. (Intersonic)

(více)

Recenze (33)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ten film není režisérsky nic moc, ovšem všechno zachraňuji Dennis Hopper a Jodie Foster. No schválně, řekněte proč... ;-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster to ve spodnim pradle fakt sedne a že jí honěj nějací kréteni, to není podstatné.To je i v jiných filmech. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa tento film neberie moc vážne dá sa zniesť, nudiť sa pri nom určite nebudete, dej ma spád a každú chvíľu sa mení lokácia miest kde sa dej odohráva, občas príde aj na nejakú tu akcie či štipku napätia. Herecké obsadenie tu je tiež pestré aj keď kvôli trošku béčkovému scenáru nedokážu ich postavy až tak vážne vyznieť ako by chceli. Dokonca Jodie Foster sa tu promenáduje nahá a týmto filmom trošku robí aj spojivo z jej nasledujúcim veľkým hitom ako bolo Mlčanie Jahniat, ide o scénu kde na rukách nosí malé jahniatko, v podstate túto momentku nakreslí Hannibal Lecter v spomínanom filme. /65%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Průnik mnohokrát zpracovaných témat krásné mladé ženy na útěku před všechoschopnými zabijáky a postupného sbližování zločince se svou obětí. Na pomezí mezi A a B filmem - spíše lepší béčko. Hlavním devizou je pochopitelně především výborné herecké obsazení, od hlavní, celkem věrohodné hrdinky - Jodie Foster v jedné ze svých nejsvůdnějších rolí - , přes stárnoucího, duchem občas dětinského zabijáka, Dennise Hoppera užívajícího si svého třetího hereckého dechu, až po drobnější roličky - hororová ikona Vincent Price, klasicky cholerický Joe Pesci i mihnuvší se Charlie Sheen. Akční okamžiky pak působí velmi odlehčeným dojmem a nehledě na to, jedná-li se o záměr, filmu to prospívá. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Luxusní herecké obsazení, velmi slabý film. Zápletka o vztahu zabijáka a umělkyně, která viděla, co neměla, připomene pozdějšího Freemana s Dacascosem, jehož komiksová předloha vznikla už 1986-88, takže tohle klidně mohla inspirovat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět J.Foster nahou ve sprše a D.Hoppera v roli tak nelítostného zabijáka, že snad zkupuje po krámech plácačky na mouchy a pálí je v kamnech, máte jedinečnou šanci. Sledováním Catchfire si budete hrát s ohněm tím způsobem, že vás scénář polije benzínem, producenti škrtnou sirkou a pak pod vás jen dál svými zásahy přikládají. Ani se Dennisovi nedivím, že to hodil na A.Smitheeho z Humpolce, ale zároveň mám neblahé obavy, že jeho původně zamýšlená 180 minutová verze by nás nechala hořet jen o něco pomaleji.. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Že sa Hopper pri tvorbe snímky aspoň čiastočne neinšpiroval o päť rokov starším opusom Billa Friedkina neuverím ani za svet – neprestajné snímanie Mesta anjelov, najmä nadránom, všetkých jeho častí, no primárne tých prístavných a od Port of Los Angeles neďalekých rafinérií a tiež Downtownu, svojský font úvodných & záverečných titulkov, ktoré sú tiež vo forme jazdy cez mesto, s dôrazom na exteriéry a bez strihu, rázny saxofónový a balalajkový hud. podkres, John Turturro, dievča v núdzi, maľby, veľa rozmanitých interiérov, bežných aj umeleckých a slušná práca so svetlami. Ale len do prvej polovice. Keď sa dej následne presúva mimo L.A., do rurálnejších častí Nového Mexika, z celého je zase pre zmenu cítiť Michaela Cimina, ale hlavne Johna Dahla (plus naháňačka helikoptér v kaňone {asi} imituje Mastorakisa a jeho Nightmare at Noon). Hoppera je cítiť len z nezvyčajných sociálnych atribútov jednotlivých postáv a z dynamiky ich vzájomných vzťahov a interakcií – rozumej zvláštnej, možno lepšie povedané absurdnej – čomu nepomáha na papieri natrieskané obsadenie, pretože v daných výkonoch je úplne na hovno. Zostrih pre kiná, ktorého sa vzdal nielen Pesci, ale rovno aj Hopper, bol dobovo negatívnymi ohlasmi zakopaný pod zem, preto nerozumiem, čo kritici fetovali, keď do výšin vyzdvihovali rež. zostrih (ako údajne konečne kompletnú režisérovu víziu príbehu), nakoľko dej nijak významne nemení, len pridáva viac kamerových, záberových lahôdok (v pozerateľnom stave je veľmi ťažko dostupný). A že som si kvôli tomu zasranému zostrihu musel kúpiť Blu-ray aj Blu-ray prehrávač ani nehovorím... (x / x / x) (x / x) (24.6.2018) (2x3.5.2023) (2.6.2023) (27.8.2023) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zabiják jde sundat svou oběť a protože se mu líbí, když spí, nabídne jí život za to že mu bude konkubínou. A aby to nebylo tak vyhrocené, netlačí na pilu. Málo málo věrohodné i na komedii, a tou snímek Smithee a Hoppera navíc ani není. Asi bych tam potřeboval mladšího, živějšího zabijáka, věkový rozdíl byl přeci jen vysoký. K pořádnému krimithrilleru zase chybělo trochu víc napětí a akce. Sheen rozstřílenej v posteli potěší mnohé. Foster nejprve ve sprše za neprůhledným sklem a potom i bez něj. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Také obsadenie sa často nevidí. Jodie Foster sa mi síce nikdy moc nepáčila fyzicky, ale tu nosí len krátke šaty alebo negližé, zatiaľ čo hitman Dennisa Hoppera si pozerá jej fotky v podväzkoch. Mafiáni sú tiež vyskladaní výživne - Joe Pesci s dvomi pomocníkmi v podaní Johna Turturra a Tonyho Sirica zo Sopranovcov. V malých úlohách sa objavia Vincent Price a mladí Charlie Sheen či Catherine Keener. V cameu dokonca aj Bob Dylan. Celé je to cool až príliš. Dennis Hopper napríklad vo voľnom čase hrá na saxofóne, zatiaľ čo v pozadí visí obraz Hieronyma Boscha. Spomínal som, že Joe Pesci je blondiak a John Turturro nosí krikľavo červené mokasíny? A toto všetko je len začiatok. Neskôr sa staneme svedkami incelského mokrého sna, ako sa tomu teraz hovorí. Miestami proste nechcene smiešna malá gangsterka, ktorá sa snaží len prvoplánovo vyzerať dobre. A Dennis Hopper nemá žiadnu charizmu. Už vtedy mi pripadal ako feťácka troska. Podľa mňa si aj vynútil príliš veľa priestoru, na rozdiel od Modrého zamatu, kde pôsobil mrazivo napriek bizarnému chovaniu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dennis Hopper /Blue Velvet, Bezstarostna Jizda/ sako reziser je skor pod/priemer, dialogy su az vatovo plane plky, ktore sa nedaju pocuvat, Fosterku som nikdy nemal rad, Hoppera neznasam uz od Blue velvetu a hororovej legende menom Vincent Price /Maska Rude Smrti, Jama a Kyvadlo/ sa cudujem,, ze sa tu vobec zjavil. Reziser Allan Smithee je navyse pseudonym pre tych hollywoodskych rejzov, ktori sa za fil hanbia a nepriznavaju sa k vytvoru, ktory natocili. To myslim hovori samo o sebe vela : 30 % ()

Eriol 

všechny recenze uživatele

Fascinující. Nájemný zabiják běžně olbečený v "nenápadném" černém obleku, s černým kloboukem a černýmí brýlemi, v trudných čašech komíhavě jammující na safoxon... Tohle bylo možné jen v 80. letech. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Do momentu, keď je hlavná hrdinka prenasledovaná, je príbeh celkom fajn. Po totálnom obrate, keď sa z prenasledovej a prenasledujúceho stávajú milenci, ide film od 10-tich k 5-tim. Ešte aj ten skok - v jednej minúte ho nenávidí a chce mu ujsť, v druhej už mu skáče do postele a je z toho láska na "druhý pohlad"...totál nevierohodné. Po režisérskej stránke sa asi niet čomu diviť, veď to kočíroval Hooper. Judie sa tu na moment objaví nahá, ale za pozornosť to veľmi nestojí - síce pekná tvárička, ale postavu má divnú. ()

reky 

všechny recenze uživatele

Na film jsem koukal v podstatě jen z důvodu obsazení hlavních rolí a doufal, že se mi zalíbí více než zdejšímu osazenstvu, soudě podle relativně nízkého hodnocení. Bohužel kromě mé oblíbené a zde opravdu svůdné Jodie Foster a občas legračně dětinského Dennise Hoppera snímek nenabízí zhola nic. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem měla pocit, že sleduju nepovedenou parodii na gangsterku, ze které někdo chirurgicky odstranil humor. Mafiáni se chovají jako idioti, fízlové pro změnu jako retardi, hrdinka je sice hezká, ale rozumu příliš nepobrala, a nájemný vrah je opravdu ukrutně démonický, zvlášť když tak dojemně prožívá svou první lásku, kupuje své milé koblihy, mluví jako trotl a hudlá na saxofon. To není thriller, to je Jodie Foster v naprosto pitomém filmu. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Dost průměrný film, a to i přes vynikající obsazení (Hopper, Foster, Price, Turturro...), ale možná že Hooperova tříhodinové verze je lepší, tento hodinu a půl dlouhý střih si však více než 3* nezaslouží, bohužel. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Navzdory hereckému obsazení špatné. A je to škoda. Kdyby to bylo alespoň B (tohle je maximálně F...). Raději zapomenout. Ta 2. hvězda je za jehně... Pokud bych viděla verzi v původním znění, dojem by možná byl o něco lepší... ()

Reklama

Reklama