Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je mnoho způsobů jak stoupat do oblak!  Donna Jensenová si odmalička přála dostat se z rodného města Silver Springs v Nevadě a nepodobat se vlastní matce, která měla smůlu na muže. První zdrcující milostné zklamání s místním fotbalistou Tommym přesvědčilo pohlednou blondýnku, že je nejvyšší čas opustit rodné hnízdo. V televizi právě běžel pořad bývalé letušky Sally Westonové, ve kterém propagovala svou knihu "Život v oblacích". Ta nabádala mladé dívky k odvaze jít za svým snem a dodávala mnoho praktických rad. Donna nadšeně nastoupí u malé letecké společnosti Sierra Airlines. Vyděšená dívka v sexy kostýmku letušky sice dostává při prvním letu panický záchvat a vyděsí i zbytek cestujících, ale brzy si na nové zaměstnání zvykne. Získá i nové kamarádky Sherry a Christine. Všechny sní o kariéře letušek u velkých společností a spolu se zúčastní konkurzu do Královských aerolinií. Christine a Donna jsou přijaty do výcvikového kurzu. Přednáší zde i slavná autorka knihy Sally Westonová. Ta stanoví Donně, která jí připomene vlastní mládí a dychtivost, jediný a jasný cíl - stát se letuškou 1. třídy. Pro Donnu to znamená najít své vysněné štěstí a podřídí tomu vše. Přes veškeré nadání a znalosti však u závěrečných zkoušek propadne. Zdá se, že sen o štěstí se hroutí. V jejím životě se navíc objeví další nečekaná překážka v kariéře, sympatický student práv Ted. (Česká televize)

(více)

Recenze (241)

golfista 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem fakt to nejhorší, ale je to bez velkých problémů koukatelný průměr... Ne vždy se dá spolehnout na (zvlášť ty negativní) komentáře ČSFD :) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Slušná romantická komedie, která zas až tak komedií není. Spíš melancholickou a docela naivní báchorkou o tom jak "dreams come true". Režie je naštěstí svižná, herci obstojní (ať už šílený Myers, civilní Ruffalo nebo Gwyneth - možná až moc přesvědčivá ve své roli venkovské naivky) a stopáž úsporná, takže není čas pozastavovat se nad hloupostí scénáře. Nejspíš nepovedený pokus o satiru. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipná komedie s několika slušnými momenty. Trochu pitomoučká a naivní story o splnění snů. Humoru se dočkáme jen díky Mikeovi Myersovi ve vedlejší roli. Gwyneth Paltrow je poměrně nevýrazná, což alespoň trochu napravuje výtečný (a civilní) Mark Ruffalo. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nebýt Mike Myerse a jeho Falkovsko-Sellerovské exhibice (to mi připomíná, že trojice fotek na poličce mě opravdu rozesmála :), měla by to Gwyneth tentokrát zapeklitě těžké - stokrát okoukaný Karate Kid, i když v hávu letušky, je látka vyžadující invenci, lásku, experiment, objevování! Rutinérské znechucení z převářky žánrů v jednom kotli a pachuť scénaristických rychlokvašek filmu příliš nepomohou na cestě za osvědčenou diváckou komunitou. To, co mohlo být romantickou komedií či romantickou tragedií nakonec skončilo někde na půl cesty mezi výletem po interaktviním altasu a n-tou variací na Popelku. A ta komedie...eh, moje bránice si téměř nevšimla. Dvě tři pokašlání, možná. Nebo jsem toho opravdu tolik prospal...? ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dlouho při sledování téhle "věci" jsem si říkal, jestli je to záměrná parodie, nebo ty blbé sentence, co herci vypouští z úst, myslí vážně. Nejhorší to bylo na začátku, pak se hrany naštěstí obrousily. Gwyneth byla výrazná (ale nevím, proč takovou roli vzala, spíš bych si tam představil takovou Cameron Diaz, třeba vzhledem k obsazení Christiny Applegate a tanečku u záveřečných titulků), Mike Meyers byl jako vždy příšerný a Mark Ruffalo hraje sice civilně, ale IMHO furt stejně, třeba jako tady. Pos est zjišťuji, že je dobře, že onemocněl a roli, kterou měl původně hrát, vzal za něj Joaquin Phoenix. Tím teď myslím tento snímek. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Blbost, jakých už byly natočeny desítky, ne-li přímo stovky, nemůže zachránit ani herecky i fyzicky nevýrazná Gwyneth Paltrow. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,614,000Tržby Celosvetovo $19,526,014║ Veľmi nevydarený pokus o komédiu, nič tu nefunguje tak ako by malo, tobôž aby sa tu našli nejaké vydarené vtípky, škoda veru pozerať pokiaľ si nechcete pokaziť náladu. /20%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nebýt tam šikmoký Mike Myers s brutálními překeci asi bych se na to nedíval :). Nevím co jiného na tom vidět. Obě dívky zrovna nejsou pro mě královny krásy a při pohledu na jednoduchý příběh ... :) radši to nebudu pitvat :O) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Theodore Shapiro: 1. Suddenly - LeAnn Rimes [4:00] ,2. No Sign of It - Natalie Grant [4:04] ,3. Was That My Life - Jo Dee Messina [3:50] ,4. I'm Not Anybody's Girl - Kaci [3:13] ,5. I've Been Waiting - Sixpence None the Richer [4:18] ,6. Boys Don't Cry - Plumb [3:48] ,7. Utopia - Sofia Loell [3:42] ,8. Circle of Love - Tamara Walker [3:42] ,9. The Bus Ride - Anna Wilson [3:55] ,10. Sincerely - G.G. [3:15] ,11. Time After Time - Katie Cook [4:04] ,12. Everywhere I Look, There's You - Tamara Walker [3:56], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Takový malý a protivně ulepený cukrkandl. Potěší díky tomu, že Gwyneth umí být roztomilá vždycky, že Ruffalo patří do zlatého fondu současných sympaťáků a že Myers by si měl na svoje neřízené grimasy nechat udělat patent. Nepotěší ale v oblacích. Cokoli se dotýká, letadel, ranvejí, letušek či stevardů je tak naplněné nadějí malých holek, že to ani nemůže být myšleno vážně. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dokáže vás niečo vydesiť?“ – „Myslíte to vaše škuľavé oko?“ Mike Myers je originálny talentovaný komik a nepochybujem o tom, že v civile inteligentný, zakríknutý, sčítaný a sympatický človek. Bohužiaľ, vo filmoch hrá len o čosi častejšie, ako Chris Tucker (ktorý v rokoch 1998 - 2007 hral v troch filmoch, všetko KRIŽOVATKÁCH SMRTI). Myers, známy brutálnou sériou o Austinovi Powersovi, však v roku 2003 neodolal a upísal sa komédii LETUŠKA 1. TRIEDY. Nanešťastie, ak je na vašej snímke najlepší chlapík, mihnúci sa v desaťminútovej roličke, je zle. Gwyneth Paltrowová má svetlé chvíľky len občas (ZAMILOVANÝ SHAKESPEARE, DOKONALÁ VRAŽDA) a tento film medzi ne nepatrí. Scenár nepobaví, dialógy nie sú také vtipné, ako byť mohli, réžia mohla byť horšia ale aj lepšia a takto je to s celým filmom – lepší podpriemer alebo slabý priemer. Ani obsadenie ďalších „vedľajších“ postavičiek nepomáha (Bergenová, Lowe, Ruffalo). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Milá komedie, kterou nejspíš nejlépe ocení emancipované dámy >na pozicích< ... Pár momentů - třeba Donnin první let či Mike Myers v roli šéfa přes testy - je skvělých, naproti tomu hluchá místa prostě do takové >dámské< komedie o ambiciozní blondýnce tak nějak patří a G.P. je krásná a dobrá herečka, dost na to, abyste jí i tvůrcům ten občasný poněkud nedějový děj odpustili... Tři hvězdičky z mého pánského pohledu (a i proto, že (ne;-)jednu podobně >typovou slečnu< jsem kdysi velmi důvěrně znal ;-), eventuelní vyšší možné hodnocení z dámských per láskyplně chápu... :-)) - - - P.S. Jestli ovšem tenhle film něco sráží do 2. třídy, je zase ten český dabing. Diletantské, blbé, typicky televizácké... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Letuška První Třídy je typická romantická komedie, kde si má lavní postava vybrat mezi svou láskou nebo životem a vybere si cestu, která uspokojí jen ji. Gwyneth Paltrow vypadá úžasně a podává decentní výkon. Je výborně podporována Christinou Applegate, Mikem Meyersem a Candice Bergenovou. Mark Ruffalo je občas nepřesvědčivý. Celkem se jedná o klasickou průměrnou romantickou komedii pro nenáročné večery s přítelem/kyní. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

.. a scenár tretej triedy. Ale dalo sa na to pozerať. Už od začiatku bolo jasné, že vtipu tento film veľa nevypotí a komediálna úroveň je na mizivej úrovni (a asi len Mike Myers bol na usmiatie). Ostalo tak už len čakať, kedy do deja vpustia romantiku. Tá našťastie nesklamala a film bol celkom roztomilý a medzi Markom a Gwyneth to milo iskrilo a fungovalo. 45%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se, ale naivitě, klišé a tomu jestli tenhle film může někdo brát vážně. Kouká se na to naštěstí celkem snesitelně hlavně díky Marku Ruffalovi a Gwyneth Paltrow, ale zázraky maj jiný podoby. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Klidná a pohodová komedie. Příběh je sice jednoduchý a dalo by se řící až prostý, ale je podán úderně a díky dvěma hlavním představitelkám (Paltrow, Applegate) a dobrému hereckému mužskému duu na mě film zapůsobil. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nefungující romkom s Gwyneth, která něco takového neměla zapotřebí. Ale faktem je, že už před tím měla na kontě takové úlety jako Těžce zamilován nebo Austin Powers - Goldmember. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vysoká nadmořská výška, vysoká kráska Gwyneth Paltrow, vysoká dávka stupidity.. Naivní příběh (určený možná pro desetileté budoucí „princezny“) stojí někde mezi komedií a romancí, k ničemu však ani zdaleka nedoklopýtá. Dychtivá dlouhonohá Donna nechce prožít stereotypní život a její sen stát se letuškou se pomalu naplňuje. Ale jsme v žánru romantické komedie, takže ani s láskou to nebude mít snadné. Gwyneth očividně potřebovala přisypat nějaký ten milion do rodinného rozpočtu, její účast v projektu si jinak nevysvětlíte. Příběh nic neosvěží, ani její pobíhání v negližé, ani dekolt Christiny Applegate. No, a divák? Ten jej doslova protrpí. ()

Reklama

Reklama